نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود کار آموزی کارخانه بافندگی و تکمیل سمیع

گزارش کارورزی کارخانه بافندگی و تکمیل سمیع

فهرست مطالب :
مقدمه :
مشخصات – موقعیت کارخانه از لحاظ آب و هوا و محیط کارگری و راه و ترابری و تاریخچه صنعتی
شرکت بافندگی و تکمیل سمیع در کیلومتر ۶ جاده قدیم کرج- قزوین- شهرک چهار دانگه –دهکده ورزشی خیابان ارس کولا قرار دارد . بخش چهاردانگه کرج از موقعیت آب و هوایی نیمه معتدل برخوردار می باشد . همچنین از لحاظ محیطی دارای فعالیتهای کشاورزی – دامداری – نساجی و مواد غذایی می باشد و به اصطلاح بخشی صنعتی معرفی می شود . همچنین این شرکت نیز از لحاظ راه و ترابری در بین مسیر شهر های شمالی کشور ـ شهر صنعتی قزوین و شهر صنعتی هشتگرد و شهر صنعتی کرج قرار دارد که دارای موقعیت خوب اقتصادی است .
شرکت بافندگی و رنگرزی سمیع از سال ……………. با تعداد ……… نفر پرسنل در همین مکان تاسیس شد وفقط دارای بخش بافندگی بود . پس از گذشت چند سال تصمیم بر ارتقاع سطح گرفته شد و با خرید ماشین آلات رنگرزی سطح و گستره ی تولیدات خود را بالا برد . پس از گذشت چند سال دیگر اقدام به خرید بخش تکمیل کارخانه شد و این کار با تهیه یک دستگاه ماشین استنتر  TOTEX  بخش تکمیل این شرکت شروع به کار کرد و بعداً با خرید یک دستگاه ماشین المنت بخش تکمیل خود را کامل نمودند .
این شرکت دارای حدود ۴۰ نفر پرسنل می باشد که در حدود ۲۵ نفر از آنها در شیفت کاری صبح و حدود ۱۵ نفر از آنها در شیفت کاری شب می باشندکه این شیفت کاری به صورت گردشی برای شیفتهای صبح و شب یکسان است . عموماً سفارش دهندگان پارچه ، طرح ها و نخ های مورد نظر خودشان را بصورت یک نمونه بافت تحویل می دهند و پرسنل بنا به قابلیت ماشین نسبت به بافت پارچه مورد نظر ماشین مناسب قابلیت دار این کار را انتخاب می کنند و بنا به نوع طرح خواسته شده ابزارهای ماشین را تعویض و یا تغییراتی را در آنها اعمال می کنند و نخهای تحویل گرفته شده را که در انبار نگه داری می شود بیرون آورده و در قفسه ماشین قرار می دهند و نخها را به ماشین تغذیه می کنند و سپس طرح مورد نظر را پس از تنظیمات اولیه ماشین شروع به بافت می کنند .
عموماً نخ های مورد مصرف که بیشتر جهت تولید پارچه سفارش داده می شود ، برای نخهای پنبه / پلی استر با درصد ۳۵/۶۵ با نمره ۴۰  انگلیسی بکار می رود و برای نخهای ۱۰۰ درصد پنبه با نمره ۴۵ الی ۵۰ بکار می رود و همچنین نخهای ۱۰۰ درصد پلی استر با نمره ۱۰۰ انگلیسی زیاد مورد استفاده قرار می گیرد . عموماً این نخ ها توسط سفارش دهندگان تهیه می شود و به شرکت می آید و مورد استفاده قرار می گیرد . ولی نخهای مصرفی عموماً از کارخانجات نیک ریس- و نخهای نایلون از شرکت پارسیلون و نخهای پلی استر نیز اکثراً وارداتی است .
همچنین مواد رنگزای خود را از شرکت ماه رنگ و مواد کمکی خود را از شرکت رزین ساوه تهیه می نماید .
پس از مرحله بافت پارچه های بافته شده که بصورت رول از ماشین خارج می گردد ، وارد قسمت سفیدگری  و شستشو می شود و کالا کاملاً سفیدگری و شستشو و در صورت لزوم به منظور رنگرزی بهتر کالای پنبه ای مرسریزه می گردد . پس از این مرحله پارچه های مذکور یا بطور مستقیم وارد بخش استنتر می شود و یا وارد قسمت رنگرزی شده و در این قسمت رنگرزی میشود و پارچه طبق شید درخواست شده رنگرزی می گردد . پس از این مرحله پارچه از ماشینهای شستشو خارج می گردد و توسط ماشینهای خشک کن  خشک شده و در ماشین طاقه پیچ بصورت لایه لایه پارچه در یک سری از چرخ های فلزی تا می شود و بوسیله آنها پارچه رابه بخش استنتر منتقل می کنند .
قسمت استنتر دارای دو ماشین اصلی می باشد که یکی ماشین استنتر میباشد و دیگری ماشین کالندر می باشد که وظیفه اصلی ماشین استنتر تثبیت ابعادی پارچه یک لا می باشد . لازم به ذکر است که در پشت ماشین استنتر یک دستگاه ماشین فولارد سه غلتکی قرار دارد که در صورت نیاز به آغشته کردن پارچه به نرم کننده و یا ضد الکتریسیته ، این مواد را داخل مخزن فولارد می ریزند  و در ابتدا پارچه را از داخل این مخزن عبور می دهندو پس از آن پارچه با گذشتن از میان غلتکهای فولارد آبگیری شده و مستقیماً وارد ماشین استنتر می شود و پس عبور از ماشین استنتر در طرف دیگر ماشین یا بصورت رول و یا بصورت طاقه جمع می شود  و پس از آن به قسمت دولا کنی می رود .
از دیگر قسمتهای بخش تکمیل نهایی ماشین کالندر می باشد که به منظور تثبیت ابعادی پارچه بغل بسته شده بکار می رود که عموماً این پارچه ها از نوع پارچه های مخلوط می باشد که توسط بخار جزء پنبه ای پارچه تثبیت و توسط حرارت خشک جزء پلی استر پارچه تثبیت می شود .
این شرکت بطور کلّی دارای ۵ بخش ، انبار نخ- بافندگی – سفیدگری و رنگرزی و بخش تکمیل می باشد که بصورت مختصر در مورد هر بخش و مختصات کاری آن چند سطری شرح داده می شود .

شرح قسمت بافندگی

این قسمت دارای ۸ عدد ماشین گردباف می باشد که اسامی و مشخصات آنها بشرح زیر می باشد :
۱٫      ماشین بافندگی  TEXTIMA
شرح مشخصات ماشین بافندگی  TEXTIMA :
سال ساخت :۱۹۷۰ میلادی
نوع ماشین: دو رو سیلندر
تعداد ماشین در سالن : ۲  دستگاه

نوع سوزن بکار رفته در ماشین : سوزن زبانه دار

اندازه دهنه در ماشین : ۳۰   Inch
تعداد ابزار در ماشین : ۷۲
گیج ماشین :  ۲۴
نوع قرار گیری سوزنهای صفحه و سیلندر نسبت به هم :     Rib
 RPMسیلندر : ۵ ـ۳۰
نوع بافت مصرفی در ماشین : پشت تریویرا- ساده- حوله ای و ……

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود کار آموزی کارخانه بافندگی و تکمیل سمیع ,
:: بازدید از این مطلب : 482
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 آذر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح
  • دانلود کارآموزی شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد

گزارش کار آموزی شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد 

فهرست مطالب

عنوان
مقدمه
سیستم حسابداری شرکت برق
واحدهای اجرائی سیستم ثبت اسنادحسابداری درکامپیوتر
گردش عملیات سیستم
حسابداری درآمد مشترکین
سیستم نگهداری حسابهای درآمد مشترکین
وظائف حسابدار درآمد مسئول
شرح وظائف حسابداری درآمد مشترکین
ممیزی صدور اسناد فروش ماهانه
بدهکاربستانکارکردن مشترک
حق اکشف
پرداخت اضافه واریزی جاری ۹۷۶۶۶
آمارفروش انشعاب ماهیانه
سپرده های جاری ۹۶۰۰۲
صدور سند فروش مکانیزه
لغو سابقه مشترکین
اداره خدمات مشترکین
پیشنهادات

مقدمه:

نیروی برق شهرستان مشهد

شرکت برق منطقه ای خراسان که حدود ۱۳ شرکت زیر مجموعه آن می باشد در سال ۱۳۷۱ فعالیت جدید خود را شروع کرد و در سال ۱۳۷۳ و بنام شرکت توزیع رسماً از برق منطقه ای بعلت اینکه فعالیت بهتری ارائه دهد جدا گردید با شناخت تقریبی این شرکت به تاریخچه شرکت برق می پردازم.

روشنائی برق در ایران را می توان از سال ۱۳۱۳ به بعد مورد بررسی قرار داد در این سال دولت برای رسیدگی به مسئله برق تهران کمیسیونی را تشکیل داد این کمیسیون پس از بررسی به این نتیجه رسید که پایتخت به ۶۰۰۰ کیلو وات برق نیاز دارد بر این اساس کارخانه ای به ظرفیت ۶۰۰۰ کیلووات از خارج خریداری گردید در اوایل کار هیچگونه استقبالی از نیروی حاصله از کارخانه دیده نمی شد حتی تا آنجائیکه  برای  کسانیکه تقاضای اشتراک می کردند بطور مجانی یک کنتور جایزه می داد ولی بمرور مردم متوجه نعمت و استفاده بهینه روشنائی برق شدند و تا به امروز که هیچ کاری بدون نیروی برق میسر نمی باشد منتقدان بر این باورند که هرچند مجموع انرژی مصرفی جهان نسبت به سالها قبل تغییر قابل ملاحظه ای نکرده با وجود این تولید نیروی برق در جهان همچنان از رشد چشمگیری برخوردار بوده است علیرغم تلاش ها مداوم در برخی کشورها برای سازماندهی به مدیریت صنعت برق انرژی همچنان رشد یابنده ترین بخش انرژی باقی خواهد ماند و علیرغم رکود اقتصادی حاکم برجهان تقاضا برای انرژی تاکنون از روند فزاینده ای برخوردار بوده است و کارشناسان بر این عقیده اند که این روند در آینده نیز همچنان ادامه خواهد یافت با وجود چنین شرایطی طبیعتاً تأمین سوخت برای تولید برق اهمیت و ادامه خواهد یافت و در این راستا ذغال سنگ بعنوان اولین و گاز طبیعی بعنوان دومین منبع سوخت مورد توجه کارشناسان قرار گرفته است.

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود کارآموزی شرکت توزیع نیروی برق شهرستان مشهد ,
:: بازدید از این مطلب : 422
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 آذر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود کارآموزی طراحی فرایند تولید در شرکت میثاق ماشین قرن

گزارش کارورزی طراحی فرایند تولید در شرکت میثاق ماشین قرن
فهرست مطالب
هدف تحقیق: آشنایی با صنعت و ایمن سازی محیط کار و طراحی و ساخت قالبهای برش.
مانند تمامی مباحث طراحی ابزار اصول بر سر جای خود باقی است و این اصول باید توسط هر کارآموز جدی فرا گرفته شود هنگامیکه این اصول جزئی از روش تفکر عادی یک طراح شد آنگاه روش های میانبر و غیر معمول را نیز می توان به کار گرفت.
همچنین باید مورد خود طراحی قالب مراحلی که طراح قالب جهت سازماندهی قطعات مختلف از نظر شکل و اندازه به کار می برد و ترکیب و مونتاژ قطعات تا رسیدن به مجموعة‌ تعریف شده ای به نام قالب نیز مطالبی را دانست و نیز باید دانست که برای شروع طراحی قالب مراحل مشخصی را باید طی کرد.
۱-     یک طراحی خوب
۲-     کار با سرعت و بدون زحمت بسیار
۳-     تصحیحهای کم
۴-     ظاهر مرتب و منظم نقشه ها
۵-     قطعات قوی تر و با استحکام در قالب.
نتیجه: همچنین اشیای هر چه بیشتر دانشجویان با صنعت که با گذراندن دوره ی کارآموزی می توانند علاوه بر علم تئوری به علم فنی و عملی نیز دست یابند ونیز با توجه به عنوان رشته ی تحصیلی خود بتواند پروسه ی صنعتی را بررسی کند. و راهکارهایی جهت بهتر سازی محیط کار و کار با دستگاههای صنعتی جهت ایمن سازی هر چه بیشتر محیط کار انجام داد.
با CNC شدن ماشین می توان یک ماشین را چند کاره نمود مثلاً از ماشین تراش معمولی کار درل و فرز را نتیجه گرفت و لذا به این دلیل و به دلیل سرعت زیاد تولید ماشین تعداد ماشین های کارخانه را برای یک ظرفیت تولیدی معین کاهش داد که در نتیجه هزینه تعمیر و نگهداری غالباً در مجموع کمتر می شود و هزینه برق و اپراتور و سایر اقلام جنبی کاهش می یابد. ضمناً چون قطعه در یک مرحله برای خیر عملیات تنظیم و مرجع یابی می شود دقت تولید بالاتر می رود.
چون ماشین CNCمی تواند سریعاً برای تولید جدید آماده شود نیازی نیست قطعات زیادی را در یک مرحله تولید نمود.
و نیز با اهداف اتحادیه و تدابیر ایمنی و امنیتی می توان از حوادثی که در صنعت اتفاق می افتند جلوگیری کرد. که همه ی این تدابیر ملزم به هزینه کردن نفر اول کارخانه یعنی رئیس شرکت و اجرایی این تدابیر توسط مسئولین زیربط و همیاری کارگران به این تدابیر می باشد.
معرفی کارخانه
- شرکت میثاق ماشین قرن در جاده قدیم کرج خیابان ۱۵ با سابقه ی بیش از ۳۰ سال در جهت تولید قطعات ماشین آلات و سرویس دهی به شرکت هایی نظیر ایران خودرو ، سایپا دیزل – ساپکو – کرمان خودرو سازه گستر و دیگری کارخانه ها می باشد این شرکت قطعات مورد استفاده در ماشین ها اعم از سواری و باری و نیز طراحی انواع پرس ها و قطعات وزارت دفاع و نیز تراش کاری و فرز کاری انواع صفحات پولادی را انجام می دهد.
همچنین کارهای بازرسی در مورد قطعات ساخته شده توسط شرکت های مختلف را نیز توسط مهندسان بازرس نیز بر عهده دارد و می تواندبا دستگاههای فرز با اندازة ۵/۱۸ متری و میز قطعه گیر در اندازه های cm 170 300  ۶۰۰ cm 85  ۲۴۰  ۵۰۰ و پرسهای ۲۰۰ و ۱۰۰۰ تن قطعات را پرس کند و دستگاه بورینگ با میز گردان و کارگیر cm 180  ۱۸۰  ۳۵۰ می تواند کارهای سوراخ کاری از بقل و تا عمق cm100/1 سوراخ کند و همچنین دستگاه دریل رادیال با بازوی cm250 و ارتفاع cm180 و جابجایی cm170 می تواند قطعات را بصورت عمودی سوراخ کاری کند.
هدف گزارش: آشنایی هر چه بیشتر با محیط های صنعتی و کارایی ماشینهای فرز CNC و NC و بورینگ رادیال و پرسهاو دانستن جزئیات ماشین ها و آشنایی با چگونگی کار دادن به دستگاه می باشد.
و در مموع بررسی موارد ناایمن در کارخانه و تهیه چک لیست بازرسی ایمنی جهت ایمن سازی محیط کار و نیز طراحی قالب های برش می باشد.

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود کارآموزی طراحی فرایند تولید در شرکت میثاق ماشین قرن ,
:: بازدید از این مطلب : 408
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 آذر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود کارآموزی مرکز تحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی استان گلستان

گزارش کارآموزی مرکز تحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی استان گلستان

فهرست مطالب
مقدمه: ۵
ذرت دانه ای وعلوفه ای ۶
مقدمه: ۶
خصوصیات گیاهشناسی ذرت : ۸
تهیه زمین : ۹
کود مورد نیاز : ۹
کنترل علف های هرز : ۹
تاریخ کاشت: ۱۰
ارقام ذرت : ۱۰
میزان بذر : ۱۱
آبیاری : ۱۱
روش های اصلاح ذرت : ۱۳
روش بوته به ردیف : ۱۳
گزینش دوره ای : ۱۳
تولید ارقام مصنوعی درذرت : ۱۴
سورگم ۱۶
( ذرت خوشه ای ) ۱۶
مقدمه : ۱۶
خصوصیات گیاهشناسی : ۱۷
کنترل علف هرز : ۱۸
تاریخ کاشت : ۱۸
عمق کاشت : ۱۹
بیماری : ۲۰
روش های اصلاحی در سورگم : ۲۱
طرح اجرایی در ایستگاه تحقیقات گرگان : ۲۳
سویا ۲۴
خصوصیات گیاهشناسی : ۲۵
تهیه زمین : ۲۶
کنترل علف هرز : ۲۷
فاصله ردیف : ۳۰
بیماری : ۳۱
برداشت : ۳۲
روشهای اصلاحی در سویا : ۳۳
گندم ۳۶
خصوصیات گیاه شناسی گندم : ۳۸
تهیه زمین : ۳۹
کنترل علفهای هرز : ۴۲
ارقام گندم : ۴۳
میزان بذر : ۴۴
آبیاری : ۴۶
برداشت گندم : ۴۷
روش های اصلاحی در گندم : ۴۸
گندم هیبرید : ۴۹
بیماریهای غلات ۵۱
زنگ زرد گندم ۵۲
مقدمه : ۵۲
علائم بیماری : ۵۲
چرخه بیماری : ۵۳
مبارزه : ۵۳
زنگ قهوه ای گندم ۵۴
سیاهک پنهان گندم ۵۶
علائم بیماری : ۵۶
چرخه بیماری : ۵۷
سیاهک آشکار گندم وجو ۵۸
سیاهک سخت جو ۶۰
مقدمه : ۶۰
سپتوریوز خوشه گندم ۶۲
مقدمه : ۶۲
بیماری فوزاریوز سنبله گندم ۶۴
سفیدک سطحی گندم و جو ۶۶
طرح های اجرائی در ایستگاه تحقیقاتی گرگان : ۶۸
نخود ۶۹
مقدمه : ۷۰
خصوصیات گیاهشناسی : ۷۱
کودهای مورد نیاز : ۷۲
کنترل علف هرز : ۷۲
ارقام نخود : ۷۲
بیماری : ۷۴
روش های اصلاحی در نخود : ۷۶
اهداف اصلاحی در نخود : ۷۶
باقلا ۷۷
خصوصیات گیاهشناسی : ۷۸
کنترل علف های هرز : ۷۹
میزان بذر : ۸۰
آفات : ۸۰
روشهای اصلاحی در باقلا : ۸۲
گوجه ۸۳
مقدمه : ۸۳
خصوصیات گیاهشناسی : ۸۵
آفات : ۸۷

مقدمه:
کارآموزی دو واحد دانشگاهی برای دانشجویان رشته کشاورزی می باشد. که دراین درس هر دانشجو باید در یکی از ادارات وابسته به اداره کشاورزی به مدت ۴۵ روز فعالیت داشته باشد.
از این رو اینجانب به مرکز تحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی استان گلستان معرفی شده وسپس از آنجا به ایستگاه تحقیقات  گرگان معرفی شدم .
ایستگاه تحقیقات  گرگان درسال ۱۳۳۷ در کیلومتر ۵ جاده گرگان ـ آق قلا در زمینی به مساحت ۳۷ هکتار افتتاح شد .
بارندگی سالیانه دراین ایتگاه ۴۵۰-۴۰۰ میلیمتر است.
ارتفاع آن از سطح دریا ۵٫۵ متر می باشد.
باطول جغرافیائی ۵۴ درجه و ۲۵ دقیقه شرقی وعرض جغرافیائی ۳۶ درجه و۴۵ دقیقه شرقی.
در این ایستگاه پروژه های مختلف تحقیقاتی وجود دارد که شامل : پروژه ذرت وگیاهان علوفه ای ، غلات ، حبوبات  ودانه های روغنی میباشد.
درهر یک از این پروژه ها دو بخش به نام بهزراعی و بهنژادی وجود دارد. که دربخش بهزراعی درمورد زراعت گیاهان تحقیق وپژوهش انجام شده ودر بخش بهنژادی در مورد اصلاح گیاهان تحقیق وپژوهش انجام می شود.
همچنین در این ایستگاه بخش آفات وبیماریها نیز وجود دارد . که در کنار تحقیقات خود ، به دیگر پروژه ها یاری میرسانند.
ذرت دانه ای وعلوفه ای
مقدمه:
یکی از مهمترین گیاهان زراعی دنیا می باشد که به صورت مستقیم وغیر مستقیم  درتغذیه انسان مورد استفاده قرار می گیرد. از دانه آن در بعضی نقاط هندوستان وامریکای جنوبی نوعی نان تهیه شده بعلاوه از دانه ذرت در صنایع نشاسته سازی استفاده می شود . ۱۵% کل تولید دانه ذرت صرف تولید نشاسته میشود . گلوکز، گلوتن و روغن مایع از مواد جنبی کارخانجات نشاسته سازی است . بعلاوه از دانه ذرت در صنایع تخمیری و در تولید ا لکل اتیلیک، استالدهیدواستوننیز استفاده می شود. بعلاوه از علوفه تازه ذرت بصورت ذرت علوفه ای و همچنین به عنوان ذرت سیلویی برای تغذیه دام استفاده می شود . بعلاوه از برخی تولیدات جانبی ذرت در تولید ورنی وبرخی محصولات آرایشی  استفاده می شود .از شاخ وبرگ خشک شده ذرت در تولید کاغذ استفده می شود . مبدا اولیه ذرت آمریکای جنوبی، بخصوص کشورهای پرو و بولیوی می باشد . بعلاوه ذرت را می توان در مناطق وسیع امریکای جنوبی تا قسمتهایی از مکزیک مشاهده نمود . بنظر میرسد اولین بار حدود ۳۵۰۰ سال قبل از میلاد ،ذرت در این مناطق اهلی شده باشد . نوعی ذرت به نامAndern که بسیاری از خصوصیات ذرت وحشی را دارا است ، دراین مناطق کشت می شده است .
اولین بار درسال ۱۴۹۲ ذرت توسط کریستوفکلومپ از امریکا وارد پرتقال شد وسپس تدریجا به سایر نقاط اروپا ، چین ، امریکا وآسیا گسترش پیدا کرد .
به ذرت در اوایل ، Marisi ، نام قبیله سرخپوستی گفته می شد. بعد ها در قرن ۱۸ میلادی که لینه اسم علمی ذرت رابه Zea mays تغییر داد. بزرگترین کشورهای تولید کننده ذرت دردنیا ایالات متحده است . که بیش از ۴۰% ذرت دنیا را درناحیه ای به نام کمربند ذرت تولید می کند. چین ،آرژانتین ، برزیل وکشورهای مشترک المنافع از بزرگترین تولید کننده ها هستند. کل سطح زیر کشت آن ۱۳۰ میلیون هکتار است که از آن سالانه حدود ۴۸۰ میلیون تن دانه بدست می آید . میانگین تولید دانه ذرت در دنیا ۳۶۰۰ کیلو گرم در هکتار است؛میانگین تولید علوفه  ذرت در دنیا ۳۶۰۰۰ کیلوگرم درهکتار می باشد .
به نظر میرسد اولین بار ذرت توسط پرتقالیها درزمان صفویه از سواحل جنوبی کشور وارد ایران شده باشد . برخ دیکر معتقدند ذرت اولین بار توسط حجاج از طریق عربستان وارد کشور شده .
کل سطح زیر کشت ذرت در ایران حدود ۲۹۰۰۰۰ هکتار است و میانگین تولید دانه ذرت درایران حدود ۵  تن در هکتار است . بزرگترین تولید کننده ذرت کشور استان فارس  وبعد خوزستان است . در استان گلستان ذرت را هم بصورت بهاره و هم تابستانه یعنی پس از برداشت گندم نیز می توان کشت نمود .
آمارمتوسط تولید وسطح زیر کشت ( سال زراعی ۸۰- ۱۳۷۹ ) .
جهان ایران استان گلستان دانه ای استان گلستان علوفه ای
سطح زیرکشت ( هکتار ) ۱۳۹۶۵۹۴۷۰ ۱۶۰۰۰۰ ۱۳۲۰ ۱۵۰۰
عملکرد ( کیلوگرم در هکتار ) ۴۲۹۶ ۵۰۰۰ ۵۵۰۰ ۳۷۵۰۰
خصوصیات گیاهشناسی ذرت :
ذرت گیاهی است یکساله متعلق به تیره poacea زیرتیره Ponicoidea گروه Mydea وجنس Zea وگونه زراعی Zea mays .
گونه های زراعی ذرت دیپلوئید و ۲۰=n2 می باشد . وبوته ذرت ازچهار قسمت اساسی ، ریشه ، ساقه ، برگ وگل آذین تشکیل شده است . ذرت دارای چهار نوع ریشه می باشد .
۱-  ریشه اولیه: که معمولا از ریشه چه منشا می گیرد وفاقد انشعاب است که پس از چند روز یا هفته ازبین میرود .
۲-  ریشه ثانویه : که اصلی ترین ریشه گیاه است . ریشه تاجی نیز نامیده می شود.
۳-  ریشه هوایی : از چند گره اولیه بالای گره انشعاب که ممکن است بالاتر از سطح خاک نیز قرار گیرد، ریشه های نسبتا ضخیمی خارج می شود که گاهی ممکن است انتهای آن به خاک وارد نشود .
۴- ریشه عمیق : این ریشه حدود ۳-۲ متر عمق نفوذ دارد.
تقسیم بندی ذرت ازلحاظ خصوصیات ظاهری :
۱-  ذرت دندان اسبی   Zea mays . var. Indentata
2- ذرت سخت یا چخماقیZea mays . var. Indurta
3-  ذرت شکفته                       Zea mays . var . Everta
4- ذرت غلاف دار                  Zea mays . var. Tunicata
5- ذرت مومی                        Zea mays .var. Ceratina
6- ذرت آردی یا نرمZea mays .var . Amylacea
7- ذرت شیرین                    Zea mays .var. Sacharata
تهیه زمین :
عملیات تهیه زمین در زراعت ذرت اگر بخوبی صورت پذیرد باعث نرم شدن خاک در عمق مورد نیاز ذخیره آب ، وایجاد رژیم آب وهوایی مطلوب رشد ریشه ها ، فعالیت میکروارگانیسم ها ، دفع علف های هرز و زیر خاک فرو رفتن باقی مانده های گیاهان پیش کشت می گردد . خرد شدن لایه های سطحی خاک شرایط مطلوبی را برای جوانه زدن وسبز کردن ذرت فراهم می آورد. در نواحی معتدله عملیات تهیه زمین بسته به زمان برداشت گیاهان پیش کشت در پاییز یا تابستان سال قبل انجام می گیرد . فقط در اراضی سبک بطور استثنائی می توان عملیات تهیه زمین را دربهار انجام داد . شخم پاییزه بسته به بافت خاک به عمق ۳۰- ۲۰ سلنتیمتر انجام میگیرد .
زمان انجام عملیات تهیه زمین بسیار مهم ونقش ویژه ای در نگهداری کیفیت های فیزیکی و شیمیایی خاک و صرفه جویی سوخت دارد . زمانی که رطوبت خاک در حد مطلوب باشد اجرای عملیات تهیه زمین باعث کاهش کوبیدگی ایجاد شده از چرخهای تراکتور خواهد گردید .
کود مورد نیاز :
برای مصرف بهتر کود بهتر است نسبت به تجزیه خاک مزرعه اقدام نمود . در صورت عدم دسترسی دریک توصیه کلی ۳۰۰ کیلوگرم کود فسفات آمونیوم و۲۰۰ – ۱۰۰ کیلوگرم پتاس قبل از کاشت و ۴۰۰ کیلوگرم اوره (۲۰۰ کیلوگرم قبل از کاشت + ۲۰۰ کیلوگرم در دو مرحله آبیاری بصورت سرک ) داده شود . البته میزان کود مصرفی به میزان حاصلخیزی خاک و محصول قبلی بستگی دارد.
کنترل علف های هرز :
برای کنترل علف های هرز در سه مرحله می توان اقدام کرد :
۱- (Preplant ) از سم ارادیکان به میزان ۵ لیتر در هکتار چند ساعت قبل از کاشت مصرف و با دیسک ، با خاک مخلوط نمائید . البته قابل ذکر است که وقتی که خاک به اندازه کافی مرطوب باشد ، اثرپذیری علف کش بیشتر است .
۲- (Preemergence )از سموم آترازین به مقدار یک کیلوگرم در هکتار و آلاکلر ( لاسو ) ۵- ۳ لیتر در هکتار بعد از کاشت تا قبل از سبز شدن ذرت بصورت محلول پاشی در سطح مزرعه میتوان استفاده نمود .
۳- ( Post emergence ) از سم توفوردی (D –۴-۲  ) به میزان ۱٫۵- ۱ لیتر در هکتار بعد از کاشت وپس از سبز شدن ذرت زمانیکه ارتفاع گیاه ۲۰- ۱۵ سانتیمتر باشد ، بصورت محلول پاشی در سطح مزرعه میتوان استفاده کرد .
تاریخ کاشت:
با توجه به صفر فیزیولژیک ذرت که ۱۲- ۱۰ درجه می باشد ، در استان گلستان در کشت بهاره از اواسط فروردین ماه تا اواسط اردیبهشت ودر کشت تابستانه از اول تا پانزدهم تیر ماه می توان به کشت این گیاه اقدام کرد .
ترجیحا برای جلوگیری از خسارت گرما در مرحله گرده افشانی از کاشت ذرت دانه ای SC704 در زمانیکه گرده افشانی در مرداد ماه صورت می گیرد اجتناب شود ( فاصله زمانی کاشت تا گرده افشانی حدودا ۶۰ روز است ).
قابل ذکر است که برای دسترسی به سبز یکنواخت حتما قبل از کاشت ، مزرعه را آب تخت نمایید .
ارقام ذرت :
ذرت از لحاظ رسیدن به سه دسته تقسیم می شود :
۱- ارقام دیر رس با طول دوره رشد ۱۳۵- ۱۲۰ روز.که شامل SC704 و SC700 میباشد .میزان مصرف بذر در آنها ۲۵- ۲۰ کیلوگرم در هکتار میباشد وعملکرد آنها ۱۴-÷۱۲ تن در هکتار است.
بهترین رقم برای تولید علوفه دراستان گلستان ذرت دانه ای SC704 می باشد .
۲- ارقام متوسط رس یا میان رس با طول دوره رشد ۱۲۰- ۱۱۵ روز که شامل SC604 و SC647 میباشد . میزان مصرف بذر در آنها ۳۵- ۳۹  کیلوگرم در هکتار میباشد وعملکرد آنها ۱۰-۸ تن در هکتار است .
۳- ارقام زودرس ، که خود شامل دو دسته هستند :
الف )ارقام خیلی زودرس SC208 که میزان مصرف بذر آن ۴۵- ۴۰ کیلوگرم درهکتاراست .
ب ) ارقام فوق العاده زودرسSC104 که میزان مصرف بذر درآن ۵۰- ۴۵ کیلوگرم در هکتار است .
رقم SC301 یک رقم زودرس است که میزان مصرف بذر درآن ۴۰- ۳۵ کیلوگرم در هکتار است . وعملکرد آن ۸- ۴ تن درهکتار است .

میزان بذر :
میزان بذر درهکتار برای ذرت دانه ای ۱۸- ۱۵ کیلوگرم ، ذرت سیلویی ۳۰- ۲۵ کیلوگرم وبرای علوفه ای ۷۰- ۵۰ کیلوگرم درهکتار می باشد .
فاصله ردیفها :
در ایران فاصله ردیف در زراعت ذرت ۷۵ سانتیمتر می باشد . چنانچه فاصله میان ردیف ها افزایش یابد ، معایبی به همراه خواهد داشت . مناسب ترین فاصله روی ردیف درذرت دانه ای برای ارقام زودرس ۱۶٫۵- ۱۵٫۵ سانتیمتر ( ۸٫۵-۷ بوته درمتر مربع ) ، برای ارقام میان رس ۱۹- ۱۶٫۵ سانتیمتر ( ۸-۷  بوته درمتر مربع ) و برای ارقام دیررس ۲۰-۱۹ سانتیمتر ( ۷-۶ بوته در متر مربع ) می باشد .
عمق کاشت :
عمق کاشت درزمین های با بافت متوسط که زود خشک می گردنند ، ۸-۶ سانتیمتر و درنواحی مرطوب با بافت سنگین ۶-۵ سانتیمتر می باشد .
آبیاری :
بعد از کاشت در صورت فراهم بودن رطوبت مناسب وحرارت حدود ۲۰-۱۵ درجه ، بذور بعداز حدود ۷- ۵ روز سبز می شوند . با توجه به وضعیت آب وهوایی در صورت کمبود رطوبت از ۱۵ روز بعد از سبز اقدام به اولین آبیاری نمایید.
قبل از آبیاری دوم ، حدودا در مرحله ۶- ۵ برگی که ارتفاع گیاه حدود۲۰-۱۵ سانتیمتر می باشد ، برای کنترل مکانیکی علف هرز و هوا دهی پای بوته از فاروئر جهت ایجاد فارو وسله شکن استفاده نمایید .
آبیاری بعدی تا مرحله شیری شدن با توجه به نیاز مزرعه حدودا هر ۱۵ روز یکبار ادامه خواهد داشت . تامین آب مورد نیاز درمرحله گرده افشانی از اهمیت زیادی برخوردار است .
آفات :
اگر کشت بهاره داشته باشیم احتیاج به کنترل شیمیایی آفات کم احساس می شود ولی در کشت های تابستانه برای کنترل ساقه خوارها ( سزامیا و پیرائوستا ) وهمچنین کرم قوزه پنبه ، دو بار به فاصله ۱۵ روز یکبار حدودا از اواخر تیر ماه با سم نواکرون به میزان ۱٫۵-۱ لیتر درهکتار به همراه یک کیلوگرم لاروین اقدام به سمپاشی نمائید .همچنین در صورت مشاهده اگروتیس بیست روز بعد از سبز شدن ذرت با سوین به میزان سه کیلوگرم درهکتار اقدام به سمپاشی می شود .
بیماری :
بیماری  شایع در استان سیاهک معمولی ذرت است . این بیماری به اندام گل ، میوه ، ساقه وبرگ ذرت حمله می کند .گیاه جوان ممکن است آلوده شود و روی ساقه وبرگ های آن گال تشکیل گردد. گالها درابتدا با غشاء سفید نقره ای وسبز رنگی پوشیده شده اند که در زیر آنها میسلیوم قارچ قراردارد.
برای مبارزه با آن بهترین راه استفاده از واریته های هیبرید و جمع آوری بقایای گیاه آلوده و گالها قبل از باز شدن است . تناوب زراعی نیز تا حدودی مفید است .
برداشت :
زمان برداشت ذرت دانه ای زمانی است که لایه قرمز متمایل به سیاه اطراف نوک دانه ها ظاهر شود. این لایه نشان دهنده رسیدن فیزیولوژیک در ذرت است.
زمان برداشت ذرت سیلوئی ابتدای مرحله خمیری دانه است ؛ که مزرعه بوسیله کمباین مخصوص ویا چاپر ، برداشت و محصول به سیلوها منتقل می گردد . البته ذرت علوفه ای قابلیت مصرف مستقیم را نیز دارد .
در صورت مدیریت صحیح ۷۰- ۶۰ تن علوفه تر درکاشت بهاره و ۵۰- ۴۰ تن در کاشت تابستانه و۱۲- ۱۰ تن دانه در کشت بهاره و۸- ۶ تن دانه در کشت تابستانه در هکتار می توان برداشت کرد .
روش های اصلاح ذرت :
به لحاظ اینکه ذرت یک گیاه دگرگشن است ، بنابراین روشهای اصلاحی دراین گیاه همانند سایر گیاهان دگر گشن است اما با پاره ای تفاوت های جزئی . بطور کلی روشهای اصلاحی درذرت دو دسته اند :
۱- روشهای اصلاحی که جهت تولید ومعرفی یک رقم اصلاحی استفاده می شوند .
۲- روشهایی که صرفا جهت افزایش فراوانی ژنهای مطلوب درذرت بکار می رود . که شامل سلکسیون تودهای ، سلکسیون توده ای شبکه ای ، روش بوته به ردیف ، گزینش دوره ای و تولید ارقام مصنوعی درذرت است.
روش بوته به ردیف :
این روش درذرت را بلال به ردیف می گویند. به این صورت که درسال اول جامعه را ارزیابی کرده ، بوته مطلوب راانتخاب می کنند . بذر مربوط به بوته برتر را به دو قسمت تقسیم می کنند. بطوریکه نیمی از آن را درسال دوم برروی ردیف های جداگانه می کارندو مابقی درسردخانه ذخیره می شود. درسال دوم ردیف ها موردارزیابی قرارمیگیرد وردیف یا ردیف های برتر انتخاب می شود. درسال سوم بذر مربوط به ردیف های برتر از سردخانه برداشته شده وبصورت یکجا کشت می شود. که با استفاده ازاین روش درصد روغن وپروتئین در روغن را تا حدی زیاد کردند . حسن این روش این است که بر خلاف گزینش توده ای ، آزمون نتاج وجود دارد. ولی عیب آن این است که مثل گزینش توده ای ، گرده افشانی انجام نمی شود . بنابراین تمام نتاج تلاقی های تصادفی را با هم انجام می دهند .

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود کارآموزی مرکز تحقیقات کشاورزی ومنابع طبیعی استان گلستان ,
:: بازدید از این مطلب : 418
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 آذر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود کارآموزی دانشکده پزشکی مشهد

گزارش کارآموزی دانشکده پزشکی مشهد

فهرست مطالب

تاریخچه:     دانشکده پزشکی مشهداولین پیشنهاد راه اندازی دانشگاه در مشهد در سال ۱۳۱۳ ارایه شده است. در حدود دهه ۱۳۲۰ در محل قبلی ساختمان دانشکده پزشکی(واقع در خیابان دانشگاه روبروی سازمان مرکزی)، مدرسه ای به نام دبستان همت قرار داشت که پس از چندی به آموزشگاه عالی بهداشت تبدیل شد. ابتدا آموزشگاه عالی بهداری در مشهد تاسیس گردید و سپس دانشکده پزشکی مشهد، در دوم آذر ماه سال ۱۳۲۸ توسط مرحوم دکتر زنگنه، وزیر فرهنگ آن زمان رسماً افتتاح شد و با ۶۱ دانشجو، یک نفر دانشیار و هفت معلم حق التدریس و با بودجه اولیه یکصد هزار تومان آغاز به کار کرد. اولین رئیس دانشکده پزشکی مشهد مرحوم دکتر حسین سامی راد بود. پس از دایر شدن دانشکده ادبیات مشهد، به استناد قانون تأسیس دانشگاهها درشهرستانها مبنی بر این که با تشکیل دو دانشکده می توان آن مرکز علمی را دانشگاه نامید، تاسیس دانشگاه مشهد در سال ۱۳۳۵ تحقق پذیرفت. در سال ۱۳۶۵ دانشکده های گروه پزشکی کشور از بدنه وزارت فرهنگ و آموزش عالی جدا شد و توام با وزارت بهداری سابق تحت عنوان « وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی » به کار خود ادامه داد. بدین ترتیب دانشگاه مشهد به دو موسسه مستقل به نامهای « دانشگاه علوم پزشکی مشهد » و « دانشگاه فردوسی مشهد » تقسیم شد.
فهرست مطالب:
معرفی محل کار آموزی : ۲
تاریخچه. ۲
مشخصات فیزیکی : ۴
طرح تشکیل دفتر امور فن آوری اطلاعات و آمار. ۵
مسئولین مربوطه: ۷
شرح کار انجام شده. ۸
Join  کردن. ۸
کامپیوتر هایی که نیاز به نصب مجدد ویندوز دارند ۹
۱-بررسی درایو C:
نصب ویندوز. ۱۴
نصب جدید : ۱۵
رفع اشکالات ویندوز : ۱۶
«ارسال FaX ».
«دریافت Fax ».
«بررسی مودم». ۲۱
«اتصال به اینترنت». ۲۲
نظرات و پیشنهادات کار آموزی.. ۲۴

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود کارآموزی دانشکده پزشکی مشهد ,
:: بازدید از این مطلب : 424
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 آذر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

کاراموزی نقد و بررسی روابط مالی زن و شوهر در حقوق ایران

فهرست
مقدمه
بخش اول- مهر و مسائل پیرامون آن
فصل اول- برقراری مهر در ازدواج
مبحث اول- بررسی حقوقی ویژگیهای مهر المسمی
مبحث دوم- بررسی حقوقی مقدار مهر المسمی
مبحث سوم- بطلان مهر و آثار حقوقی مترتب بر آن
مبحث چهارم- تعهد و تکلیف شوهر نسبت به مهر زن
مبحث پنجم- استقرار مالکیت زن نسبت به مهر
مبحث اول- بررسی ماهیت نفقه زن
مبحث دوم- شرایط و ویژگیهای نفقه زن شوهردار
مبحث سوم- پیامدهای انحلال ازدواج بر نفقه
مبحث چهارم- ضمانت اجرای حقوقی و کیفری نفقه زن
نتیجه گیری
نقد و بررسی روابط مالی زن و شوهر در حقوق ایران
مقدمه:
خانواده هسته مرکزی اجتماع است  و نخستین اجتماعی است که شخص در آن گام می نهد و آداب زندگی و اصول و رسوم اجتماعی و تعاون و از خود گذشتگی را در آن فرا می گیرد و کانونی برای حمایت از انسان است .
همین که نکاح به درستی واقع شده حقوق و تکالیفی برای زن و شوهر ایجاد می‌شود که حقوقدانان از آن به آثار نکاح تعبیر می کنند. بعضی از علماء حقوق گفته‌اند: مقصود از روابط زوجیت همان مسائل جنسی است. ولی به نظر می رسد که روابط زوجیت مطلق و دارای معنایی گسترده است و همه روابط شخصی (غیرمالی) و مالی زوجین را در بر می گیرد و تخصیص آن به مسائل جنسی با معنی لغوی و عرضی این کلمات وفق نمی دهد. بنابراین، حقوق و تکالیف زوجین که در ماده ۱۱۰۲ ق.م. آمده، در واقع توضیحی برای روابط زوجیت است و معنی آن را روشن می کند.
درست است که قانون حقوق و تکالیفی برای زوجین تعیین کرده و ضمانت اجرائی برای آن در نظر گرفته است، لیکن باید توجه داشت که قانون به تنهایی نمی‌تواند آرامش و سعادت خانواده را تامین کند.
آنچه در خوشبختی خانواده بیشتر از قانون موثر می باشد اخلاق است: زن و شوهر باید با صفا و صمیمیت وفاداری با هم زندگی کنند و از کمک به یکدیگر و اشتراک مساعی دریغ نورزند و گذشت و فداکاری داشته باشند، تا کانون خانوادگی را همیشه گرم و سعادتمند نگاهدارند توسل به ضمانت اجرای حقوقی و رجوع به مقامات قضایی، به هنگام ضرورت، به عنوان آخرین علاج، باید مورد استفاده قرار گیرد.
آثار حقوقی نکاح شامل دو بخش است: بخشی از این آثار دارای جنبه مالی است و بخش دیگر از حقوق و تکالیف غیرمالی تشکیل شده است. چون نکاح در درجه اول یک قرارداد غیرمالی است و روابط شخص زوجین مهمتر از روابط مالی آنهاست ولی با توجه به اینکه محور بحث ما در این تحقیق جنبه مالی آنهاست ولی با توجه به اینکه محور بحث ما در این تحقیق جنبه مالی و مسائل پیرامون آن می باشد به نقد و بررسی آن می پردازیم، لذا در بخش اول به مسائل مربوط مهر و در بخش دوم به نفقه و مسائل مرتبط به آن خواهیم پرداخت. و در آخر یک نتیجه گیری کلی از بحث خواهیم داشت.
بخش اول :
مهر و مسائل پیرامون آن
فصل اول- برقراری مهر در ازدواج
قانون تعریفی از مهر ننموده است ولی از مواد مربوطه به مهر معلوم می‌شود، مهر عبارت از مالی است که زوج برای نکاح، به زوجه تملیک می نماید، چنانکه کسی زنی را به نکاح خود در آورد و خانه معینی را مهر او قرار دهد در اصطلاح، مهری که در عقد نکاح معین می گردد مهر المسمی نامند .
مبحث اول بررسی حقوقی شرایط مهر المسمی:
مهر المسمی زمانی صحیح است که دارای شرایط زیر باشد: اول- مالیت داشته باشد، چنانکه ماده ۱۰۷۸ ق.ج. تصریح می نماید: «هرچیزی را که مالیت داشته و قابل تملک نیز باشد می توان مهر قرار داد». مالیت داشتن چیزی عبارت از آن است که در بازار اقتصادی دارای ارزش معاوضه باشد مانند زمین، گندم و امثال آن. دوم- قابل تملک باشد، منظور از عبارت ماده بالا که می گوید: مورد مهر باید قابل تملک باشد آن است که مهر مالی باشد که زن بتواند آن را تملک نماید، یعنی داخل در ملکیت زن شود. بنابراین مالی که قابل انتقال نمی باشد مانند مشترکات عمومی و موقوفات نمی تواند مهر قرار گیرد، زیرا زوجه نمی تواند مالک آن گردد. همچنین است مالی که متعلق حق شخص ثالث قرار گرفته مانند مالی که مورد قرار تامین می باشد یا در اثر صدور برگ اجرائی بازداشت شده است، مگر آنکه با رعایت حق مزبور مهر قرار داده شود. در این صورت آن مال با همان وضعیت مهر قرار می گیرد، یعنی با بودن آن متعلق حق غیر، زن مالک می گردد و در عمل پس از رفع قرار تامین و بازداشت، زن می تواند تصرفات مالکانه در آن مال بنماید. و هرگاه در اثر قرار تامین و بازداشت در مقابل مبلغی به فروش رفت، پس از استیفاء حق طلبکار، بقیه از آن زن خواهد بود.
فرقی نمی نماید که مورد مهر عین معین باشد مانند باغ، مزرعه و یا کلی باشد مانند صدهزار ریال که شوهر عندالمطالبه به زن خود بدهد، و یا آنکه منفعت باشد مانند شش ماه منفعت خانه یا منفعت اسب برای مسافرت مسافت معینی .
طلب نیز قابل تملیک می باشد و می تواند مهر قرار گیرد، مانند آنکه زوج که از دیگری یکصد هزار ریال طلب دارد آن را مهر زوجه خود قرار دهد. زیرا منظور ماده از قابل تملک بودن قابل انتقال بودن آنست، خواه به ملکیت زوجه به معنی اصطلاحی در آید مانند اعیان خارجی و خواه زوجه صاحب آن گردد، مانند حق انتفاع مدت معینی از مال، طلب، حق خیار و حق شفعه.
آنچه ممکن است مورد گفتگو قرار گیرد آنست که آیا می تواند تعهدی که موضوع آن منفی است مهر قرار گیرد، مانند آنکه زوج تعهد به ساختن بناء مرتفعی را در مقابل خانه متعلق به زوجه، مهر او قرار دهد؟ با توجه به ظاهر ماده بالا پاسخ منفی خواهد بود. ولی می توان با تفسیر وسیعی که به نظر دور از احتیاط قضایی می باشد بر آن شد که منظور ماده بر آن است که چیزی می تواند مهر قرار گیرد که زوجه از آن منتفع گردد و در این امر زوجه از حق نساختن بنای مرتفع در مقابل خانه خود منتفع می‌شود.

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: کاراموزی نقد و بررسی روابط مالی زن و شوهر در حقوق ایران ,
:: بازدید از این مطلب : 383
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 آذر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود گزارشهای دوره کارآموزی عملی مشاوره حقوقی

مجموعه گزارشهای دوره کارآموزی عملی مشاوره حقوقی
مقدمه
دفاع حق مسلم هر شخصی است و از ضروریات و بدیهیات است. در واقع هر شخصی با حقوقی که قانون برایش در نظر می‌گیرد ا
عتبار پیدا می‌کند. بنابراین وظیفه‌ دارد از حق خود و دیگران دفاع کند. این حق نه تنها برای اشخاص بلکه برای دولت‌ها نیز در نظر گرفته شده است. منشأ این حق، حقوقی است که جامعه برای انسان در نظر گرفته است. قانون اساسی به عنوان اساس حکومت و همچنین سایر قوانین، از رعایت وصیانت از این حق سخن رانده و اسباب و لوازم استفاده از آن را در مقررات قرار داده‌اند. اصل ۳۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در این زمینه صراحتاً اعلام می‌دارد: «در همة دادگاه‌ها طرفین دعوی حق دارند، برای خود وکیل انتخاب نمایند و اگر توانایی انتخاب وکیل را نداشته باشند باید برای آنها امکانات تعیین وکیل فراهم گردد. وکلای دادگستری دارای تحصیلات و معلومات حقوقی هستند و طبق مقررات قانون اجازة وکالت به آنها داده می‌شود.» درست است که یکی از حقوق مسلم هر انسان، حق دفاع است اما بسیاری از مردم به دلیل عدم اطلاع کافی از عدم حقوق قادر به دفاع از خود نیستند و نمی‌دانند برای استفاده از این حق چه باید بکنند لذا قانون‌گذار با تشخیص چنین ضرورتی کانون‌هایی را در این زمینه ایجاد نموده است. یکی از مظاهر تأمین عدالت در جامعه فراهم کردن امکان دفاع متهم و همچنین شرکت دادن وکلا در جریان دادرسی است که وظیفه‌ای بس دشوار و خطیر است. وکیل علی‌الاصول در حرفة وکالت فردی صاحب نظر و دارای علم و تجربه و کسی است که از دانشکده‌های حقوقی فارغ التحصیل شده و بهتر از دیگران قانون را می‌شناسد، نحوة قانون نویسی و هنر نگارش قانون را می‌داند و با مطالعاتی که در زمینه‌های مختلف انجام می‌دهد کوشش خود را در دفاع از موکل می‌نماید.
وکیل خوب وکیلی است که با استفاده از علم و تجربه در دادگاه صریح، روشن، بی‌غش و استوار صحبت کند و قانون را به خوبی بشناسد، هنر بیان مطلب و نگارش لوایح را داشته باشد، قانون را جدی بگیرد  و از تحقیر هراسی نداشته باشد تا بتواند وظیفة خود را به درستی انجام دهد. قانون‌گذار جمهوری اسلامی ایران نیز با تشخیص چنین ضرورتی و به منظور فراگیر شدن استفاده از وکیل و تسهیل دست‌یابی مردم به خدمات قضایی، ماده ۱۸۷ قانون برنامه سوم  توسعه را به تصویب رسانده و مقرر می‌دارد: «به منظور اعمال حمایت‌های لازم حقوقی و تسهیل دست‌یابی مردم به خدمات قضایی و حفظ حقوق عامه به قوه قضائیه اجازه داده می‌شود تا نیست به تأیید صلاحیت فارغ التحصیل‌های رشته حقوق جهت صدور مجوز تأسیس مؤسسات مشاوره حقوقی برای آنان اقدام نماید. …)

فهرست مطالب

مفدمه ۱
فصل اول: دفتر دادگاه ۴
الف) مدیر دفتر ۵
فصل اول: وظایف مدیر دفتر در دادگاه بدوی ۵
مبحث اول: وظایف مدیر دفتر در باب دادخواست ۵
مبحث دوم: وظایف مدیر دفتر در باب ابلاغ دادخواست ۹
مبحث سوم: وظایف مدیر دفتر در باب تأمین خواسته ۱۱
مبحث چهارم: وظایف مدیر دفتر در باب تأمین دلیل و اظهارنامه ۱۲
مبحث پنجم: وظایف مدیر دفتر در باب اسناد ۱۳
صدور چک بلامحل ۴۰
صدور چک بلامحل ۴۴
خیانت در امانت و جعل امضاء ۴۷
ایراد خسارت و صدمه در اثر بی‌احتیاطی در رانندگی ۵۱
تصرف عدوانی ۵۴
افترا ۵۹
جیب‌بری ۶۵
ترک انفاق ۶۸
کلاهبرداری ۷۲
افترا و فحاشی و توهین ۷۵
خیانت در امانت و کلاهبرداری ۷۹
شرب خمر و تهدید ۸۷
ضرب و جرح و فحاشی ۹۰
سرقت ۹۲
ضرب و جرح ۹۴
فصل سوم: دادگاه حقوقی ۹۶
تأمین خواسته ۹۷
خلع ید از مشاعات و هزینه دادرسی ۱۰۲
تغییر نام ۱۰۸
تخلیه ۱۱۲
تأمین خواسته ۱۱۹
تخلیه ۱۲۱
تأمین دلیل ۱۲۵
تأمین خواسته ۱۲۷
تخلیه و اجور معوقه ۱۲۹
اعسار از هزینه دادرسی ۱۳۵
دستور موقت ۱۳۸
خسارت دیرکرد و مطالبه وجه سفته ۱۴۱
تعدیل مال الاجاره ۱۵۰
فصل چهارم: اجرای احکام کیفری ۱۵۵
جعل و استفاده از سند معجول ۱۵۶
تحریق عمدی و تهدید به تحریق ۱۶۱
قتل شبه عمد به علت تخلف در رانندگی ۱۶۴
رابطه نامشروع و ارتکاب فعل حرام ۱۷۰
اغفال ۱۷۶
مزاحمت تلفنی ۱۸۱
فریب در ازدواج ۱۸۵
ضرب و جرح و تحریق ۱۸۹
رابطه نامشروع ۱۹۳
پرداخت رشوه ۱۹۶
کلاهبرداری ۱۹۹
فصل پنجم: دادگاه تجدید نظر ۲۰۲
مشارکت در سرقت مستوجب تعزیر ۲۰۳
تقلب در انجام پروژه ۲۰۶
انتقال مال به غیر به قصد فرار از دین ۲۱۲
بی‌احتیاطی در رانندگی ۲۱۷
رابطه نامشروع ۲۲۰
ساخت و تهیه و توزیع تجهیزات ماهواره ۲۲۵
فک پملپ ۲۳۰
سرقت مقرون به آزار ۲۳۶
ایراد ضرب و جرح عمدی ۲۴۵
خیانت در امانت و رابطه نامشروع ۲۴۸
مساعدت در فرار متهم ۲۵۶
سهل‌انگاری در نگهداری متهم ۲۶۱
مشارکت در سرقت و خرید مال مسروقه ۲۶۵
اخلال در نظم و آسایش عمومی ۲۶۹
قتل غیر عمدی بر اثر بی‌احتیاطی در رانندگی ۲۷۵
قتل غیر عمدی بر اثر بی‌احتیاطی در رانندگی ۲۸۰
اختلاس ۲۸۴
ایراد ضرب و جرح ۲۹۰
ممانعت از حق و مزاحمت ملکی ۲۹۴
تصرف عدوانی ۳۰۰
رابطه نامشروع ۳۰۵
خیانت در امانت ۳۰۹
ربودن مال غیر ۳۱۶
جعل و استفاده از سند معجول ۳۲۱
توهین و ایراد ضرب و جرح ۳۲۸
ایراد ضرب و جرح عمدی ۳۳۳
صدور چک بلامحل ۳۳۷
تخلف از مقررات ماده ۱۷۹ قانون کار ۳۴۱
جعل و کلاهبرداری ۳۴۵
جعل عنوان ۳۵۰
ایراد صدمه بدنی در اثر بی‌احتیاطی در رانندگی ۳۵۵
تظاهر به وکالت و کلاهبرداری ۳۵۹
تخلف از مقررات راهنمایی و رانندگی و مزاحمت برای بانوان ۳۶۳
ضرب جرح ۳۶۷
فصل ششم: دادگاه خانواده ۳۷۱
تمکین ۳۷۲
وصول مهریه و تأمین آن ۳۷۹
تعیین و تکلیف حضانت فرزند ۳۸۳
دستور موقت تقاضای ملاقات فرزند ۳۸۶
اثبات زوجیت ۳۹۰
تعدیل و افزایش نفقه ۳۹۷
مطالبه مهریه ۴۰۰
تقاضای عدم اشتغال همسر به شغل منافی با شئونات خانوادگی ۴۰۳
تمکین ۴۰۷
طلاق توافقی ۴۱۱
اجازه ازدواج به علت مجهول المکان بودن ولی ۴۱۵
مطالبه نفقه معوقه ۴۱۹
طلاق ۴۲۲
طلاق ۴۲۸
مطالبه مهریه ۴۳۲
طلاق ۴۳۶
طلاق ۴۴۰
فصل هفتم: دادگاه اطفال ۴۴۵
حمل و نگهداری مشروبات الکلی ۴۴۶
سرقت ۴۵۰
ایراد ضرب و جرح عمدی با چاقو ۴۵۴
مزاحمت تلفنی ۴۶۰
بی‌احتیاطی در رانندگی بدون پروانه ۴۶۵
سرقت ۴۷۰
نگهداری چهار گرم تریاک ۴۷۵
مشارکت در خرید مواد مخدر

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود گزارشهای دوره کارآموزی عملی مشاوره حقوقی ,
:: بازدید از این مطلب : 430
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 آذر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود کارآموزی پروژه چناران

گزارش کارآموزی پروژه چناران

فهرست مطالب

پروژه چناران
مقدمه
فعالیت های پروژه چناران به ۳بخش عمده زیر تقسیم می شود:
بخش طراحی
دیوار چینی
ابزار کار دیوارچینی
۱)شاغول
۲)کف سازی (سالن تولید ۲ پایاماند)
نکات مربوط به بتن ریزی کف سوله
مشخصات بتن کف سوله
۳:کف پوش صنعتی
خاصیت این کف پوش ها
نکاتی در مورد کروم بندی
ساختن کروم:
۵:کاشی
نحوه کاشی کاری:
نکات کاشی کاری
چک کردن وگونیا بودن کاشی
۶:کیفیت کاشی :
چک کردن و صاف بودن لعاب کاشی
درجه بندی کاشی
اتمام کاشی کاری
محل ناودان (آبرو یا رایزر)
نحوه اجرا شیب بندی
نحوه محاسبه میزان شیب
امتحان کردن شیب مناسب:
فواید سقف طاق ضربی
معایب سقف طاق ضربی
نحوه اجراء سقف طاق ضربی
ب: سقف کامپوزیت
تونل انرژی
مشخصات تونل انرژی مکانیکی(پایاماند چناران)
نحوه اجراء تونل انرژی
نحوه اجرایی : water stop را هنگام بتن ریزی در وسط بتن ریزی قرار می دهند.

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود کارآموزی پروژه چناران ,
:: بازدید از این مطلب : 455
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 آذر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود کارآموزی بیمارستان

گزارش کارآموزی  در بیمارستان 
فهرست:
مقدمه
معرفی بخش های بیمارستان دکتر گنجویان
آزمایشگاه
۱-بلاد گاز
۲-فلیم فوتومتر
۳-سانتیریفوژ
۴-اتوانالایزر
۵-سل کانتر
۶-ESR
7-الکتروفورز
۸-الایزا
۹-فور حرارتی
درمانگاه تخصصی
۱-فشار سنج
۲-EEG
3- EMG
تصویربرداری
۱-سونوگرافی
۲-CTSCAN
3-رادیولوژی
۴-MRI
داخلی
۱-آندوسکوپی
همودیالیز
۱-دستگاه دیالیز
جراحی
۱-لامپ اتاق عمل
۲-کوتر
۳-دستگاه بیهوشی
NICU
1-وارمر
۲-تخت احیاء
۳-فتوتراپی
۴-انکوباتور
۵-چادر اکسیژن
۶-فتال مونیتورینگ
۷-فتال مونیتورینگ
CCUوICU
1-پالس اکسی متر
۲-دفیبریلاتور
۳-زربان ساز
۴-ECG
5-تشک مواج
۶-پمپ اینفیوژن
۷-پمپ تزریق
۸-پمپ سرنگ
۹-لامپ فرابنفش
۱۰-ترولی اورژانس
۱۱-اکسیژن ساز
۱۲-مانیتور
۱۳-ساکشن
مهندسی پزشکی عبارت است از کاربرد مهندسی در پزشکی از طریق مطالعه اصول و عملکرد سیستمهای زنده و مدلسازی آن، به کارگیری اطلاعات و نتایج حاصل در جهت تشخیص و درمان بیماریها و همچنین جایگزین کردن اسکلت بندیهای صدمه دیده در بدن.
هدف این رشته تربیت متخصصانی است که بتوانند از عهده تجهیز نگهداری و طراحی دستگاههای پزشکی برایند.
یکی از گرایش های این رشته بیو الکترونیک می باشد.
این گرایش از مهندسی پزشکی دامنه بسیار وسیعی را شامل می شود اما در تعریفی کوتاه بیو الکتریک را می توان علم استفاده از اصول الکتریکی، مغناطیسی و الکترو مغناطیسی در حوزه پزشکی دانست.
همچنین الگوبرداری از سیستم های بیولوژیکی در طراحی های نوین مهندسی نیز در حیطه این علم قرار دارد در واقع یک مهندس بیوالکتریک علاوه بر اینکه به تمام گرایش های مهندی برق با دیدگاهی از علم خود نظر دارد از برخی از شاخه های مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات نیز در حیطه علم مهندسی پزشکی یاری می جوید.
یک مهندس پزشک می تواند جذب بیمارستانها، سازمان تامین اجتماعی و مراکز متعدد دیگر شود. فارغ التحصیلان همچنین می توانند در مراکز تحقیقاتی مشغول به کار شوند. وزارت بهداشت، وزارت فرهنگ و آموزش عالی، وزارت صنایع و … از سایر محلهایی هستند که مهندس پزشکی می تواند در آنجا مشغول شوند.
بیمارستان دکتر گنجویان دزفول از بخش های مختلف درمانی تشکیل شده است. در این قسمت توضیحی به اختصار در مورد هر یک از این بخش هاذاذه شده است.

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود کارآموزی بیمارستان ,
:: بازدید از این مطلب : 422
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 آذر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود کارآموزی مکانیک

گزارش کارآموزی مکانیک

فهرست مطالب ۱-     تاریخچة سازمان
۲-    نوع محصولات تولیدی و خدماتی
۳-    موقعیت رشته کار آموز و نمودار سازمانی
۴-    سیستم سوخت رسانی
۵-    نگهداری و بازرسیهای لازم از سیستم سوخت رسانی
۶-    ساختمان و طرز کار کاربراتور
۷-    عیب یابی سیستم سوخت رسانی و کاربراتور
۸-    جدول عیب یابی موتور
۹-    مشخصات موتور

مقدمه

هرجامعه برای پیشبرد اهداف و پیشروی تکنولوژی آن جامعه می بایست افراد متخصص و کارآمدی را تعلیم دهد. این تعلیم در سایه تدریس دانشگاهی بدست خواهد آمد و این آموزشها حتماً می بایستی به صورت عملی در بازار کار پیاده شود تا همراه با تجربه شود. یکی از راههای انجام این کار و عملی کردن این تدریسهای دانشگاهی ارائه واحد درسی به عنوان « کارآموزی» می باشد.

کارآموزی به دانشجویان این فرصت را میدهدکه کسب تجربه نمایند و برای هررشته ای به صورت تخصصی و مختص به همان رشته می باشد.

باید دانست که واحد کارآموزی برای دانشجویان دانشگاهها ضروری است.

در پایان از زحمات استاد محترم راهنما آقای مهندس قمشی و بقیه اساتید دانشگاه آزاد اسلامی واحد دزفول که مرا در این واحد درسی راهنمایی کردند کمال تشکر را دارم و از خداوند منان طول عمر با برکت را برای این عزیزان خواستارم.

تاریخچه سازمان

در سال ۱۳۱۲ وزارت راه و ترابری کل برای راهسازی و ایمنی راهها تشکیل شد. وزارت راه و ترابری استان کرمانشاه در سال ۱۳۱۵هـ . ش در استان کرمانشاه افتتاح شد و ابتدا با تعداد اندکی دستگاه و وسیله کار خود را آغاز کرد. این سازمان پس از چند سال برای ساخت راهها مربوط به شهرستانهای تابع و پیشرفت کاری سازمان توسعه راهها را نیز که زیرگروه وزارت راه بود تشکیل داد و تعداد زیادی دستگاه جدید را خریداری کرد. از اینرو برای تعمیرات و سرویس این دستگاهها چند شعبه را تشکیل داد، که ابتدا با ۴ شعبه ۱ـ سنگین (بلدوزر و لودر و …) ۲ـ نیمه سنگین (بنز مایلر۲۶۲۸ و ۲۶۲۴ و بنز تک ۱۹۲۴ و ۱۹۲۱ و …) ۳ـ سبک اتومبیلهای سواری ۴ـ سرویسکاری که گریسکاری و روغنکاری دستگاهها را به عهده داشت. اکنون این سازمان توسعه زیادی یافته است و شعبه های زیادی را تشکیل داده است و امور مربوط به تعمیرات به اداره ماشین آلات مربوط می شود که شعبه های برق، پمپها، جرثقیلها، تریلرها، هیدرولیک فرمان و … توسعه یافته است.

نوع محصولات تولیدی یا خدماتی

این سازمان وسیله ای را تولید نمی کند و کلیه کارهای شرکت همه خدمات تعمیر خودروها می باشد. خودروهای وزارت پس از مدتی کارکردن مداوم احتیاج به تعمیر خواهند داشت و این تعمیرات وظیفه اداره ماشین آلات می باشد. اداره ماشین از شعبه های بسیاری تشکیل شده است که هرکدام وظایفی را انجام می دهند که از شستشوی خودروها شعبه دارد تا تعمیر موتور و گیربکس و غیره که هر شعبه تقسیم کار کرده اند.

موقعیت رشته کارآموز و نمودار سازمانی

وضعیت کاری و موقعیت رشته مکانیک خودرو به دلیل وجود خودرو در هر شرکتی در اکثر سازمانها و ادارات تقریباً از موقعیت خوبی برخوردار است.

موقعیت رشته مکانیک خودرو (کاردانی) در وزارت راه و ترابری در قسمت ماشین آلات به عنوان تکنسین ماشین آلات می باشد. وظیفه هر تکنسین بازدید دستگاهها در زمانهای مشخص جهت تعمیر و نیز پس از تعمیر تشخیص اینکه تعمیرات به نحوه احسن انجام شده است. در این سازمان اداره ماشین آلات کار تعمیرات را انجام می دهند و یک نفر لیسانسه مکانیک به عنوان سرپرست اداره ماشین آلات و سه نفر تکنسین ماشین آلات وجود دارند. بقیه شعبه ها هرکدام تعدادی مکانیک دارند که عملیات تعمیر را انجام خواهند داد.

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود کارآموزی مکانیک ,
:: بازدید از این مطلب : 428
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 آذر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود کارآموزی اداره گاز

گزارش کارآموزی اداره گاز

فهرست مطالب
۱٫هدف
۲٫تاریخچه گازطبیعی
۳٫منشاگاز
۴٫مراحل تشکیل نفت و گاز طبیعی
۵٫در مورد گاز طبیعی بیشتر بدانیم
۶٫گاز طبیعی و اجزای آن
۷٫مشخصات و مزیت های استفاده از گاز طبیعی
۸٫میدانهای گازی چیستند
۹٫مراحل دستیابی به گاز طبیعی
۱۰٫ترکیبات گاز طبیعی خام
۱۱٫بهسازی گاز
۱۲٫انواع گاز
۱۳٫خطوط لوله
۱۴٫حمل و نقل گاز
۱۵٫چگونگی توزیع گاز
۱۶٫اثر استفاده گاز طبیعی بر محیط زیست
۱۷٫جایگاه گاز طبیعی در دنیای امروز
۱۸٫موارد استفاده از گاز طبیعی
۱۹٫صنعت نفت
۲۰٫شرکت ملی گاز ایران
۲۱٫ساختار شرکت ملی گاز ایران
۲۲٫اداره گاز ناحیه دزفول
۲۳٫ایستگاهها
۲۴٫شناسنامه ایستگاه تقلیل فشارگازCGS  دزفول
۲۵٫منبع تغذیه گاز شهری دزفول
۲۶٫نحوی کاروقسمتهای مختلف ایستگاههای تقلیل فشار
۲۷٫چگونگی اجرای شبکه
۲۸٫نمایی از عملکرد اداره گاز ناحیه دزفول طی شش سال گذشته
۲۹٫گاز از نگاه فردا
۳۰٫ اسکن فرمهای کارآموزی
هدف :
هدف از تهیه و تدارک کتابچه حاضر ، آشنا شدن با فعالیتها و اقداماتی است که در شرکت ملی گاز روی میدهد و یادآوری این نکته که خدمات ارائه شده نتیجه تلاش و همت جهادگران عرصه دانش و صنعت می باشد.
تاریخچه گاز طبیعی:
گاز طبیعی تاریخی چندین ساله دارد .در زمانهای قدیم وقتی رعد برق صورت      می گرفت،صاعقه ای باعث آتش گرفتن یکی از کانالهایی که گاز طبیعی در آن وجود داشت،می شد و شعله ای بزرگ بوجود می آمد.مردمان قدیم از چنین شعله هایی بنام ((آتشی از درون زمین )) یاد می کردند که بعد ها به آن آتش جاودان می گفتند.یک نمونه از آتش حاصله از سوختن و اشتعال گاز درون زمین در کوه پار ناسوس در هزار سال قبل از تولد مسیح در یونان مشاهده شد.
روزی یک شبان یونانی که گله ی بز و گوسفند خود را برای چرانیدن به کوهستان پارناسوس برده بود که ناگهان شعله آتشی را دید که از درون شکافی از دل کوه بیرون زده بود.یونانیان قدیم اینطور فکر می کردند که آتش مزبور از طرف خدایان آنان بر پاشده و به آن لقب بهار سوزان دادند و برروی آن معبدی بنام دلفی پیشگو بنا ساختند.البته گاز طبیعی برای مردم آسیا پدیده ای ناشناخته و تازه نبوده است. ۵۰۰ سال قبل از تولد مسیح (۲۵۰۰ سال پیش ) چینی ها به فکر استفاده از شعله های آتش افتادند.آنها با استفاده از نی های توخالی گاز طبیعی را از خشکی به ساحل رسانده و از آن برای جوشاندن آب دریا و تهیه نمک استفاده کردند.سپس انگلیسی ها برای اولین بار از این ماده مشتعل برای روشنایی خانه ها و خیابانها استفاده تجاری نمودند.استفاده از گاز طبیعی در ایران به دوران قدیم و بسیار کهن برمیگردد.ایرانیان نه تنها از آنها استفاده میکردند بلکه از خاصیت آن نیز با اطلاع بودند.نمونهائی از آن  در آتشکده های زرتشتیان مشاهده می شد و حتی مولوی نیز  در اشعارش از گاز طبیعی بنام((نفخ شرر زا)) نامبرده است.و بارها در تاریخ مشاهده شده که ایرانیان در جنگ از ماده ای بنام((بیتوم )) که از مشتقات نفت بوده است بر علیه دشمنان و مهاجمان استفاده نمودند.بعنوان مثال داریوش در محل گلدان زیر دیوار ضخیم شمه دالانی احداث کرده بود که بطور منظم از چوب اندوده به بیتوم پرشده و بصورتی ساخته شده بود که پی دیوار را این چوبها تشکیل می دادند تا در موقع بروز خطر چوبها را آتش زده و به این ترتیب سدی در مقابل مهاجمان قرار دهند.
در ایران از زمانی که نخستین چاه در سال ۱۲۸۷ در مسجد سلیمان به نفت رسید، گازهای حاصل از استخراج نفت به هدر میرفت و سوزانده می شد و تنها مقدار اندکی از آن در صنعت نفت بکار میرفت.ویلیام مرداک،مخترع اسکاتلندی،نخستین کسی بود که دریافت از گاز به عنوان یک منبع انرژی می توان آسان تر از زغال سنگ استفاده کرد،زیرا هم امکان انتقال آن از طریق لوله کشی وجود داشت و هم اینکه به راحتی قابل کنترل بود.

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود کارآموزی اداره گاز ,
:: بازدید از این مطلب : 187
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 آذر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود کارآموزی شرکت مادیران

گزارش کارآموزی در شرکت مادیران

فهرست مطالب :

مقدمه :

تا مدت ها بیش ، این  که برای توسعه یک جامعه کدام یک از عوامل یعنی رشد اقتصادی و یا رشد منابع انسانی الویت دارد بین برخی از دانشمندان و صاحب نظران محل بحث و مناقشه بود ، اما به تدریج اکثریت دانشمندان اقتصاد شناس نیز بر الویت نقش منابع انسانی در توسعه اذعان نموده اند. یکی از اقتصاددانان می گوید از نظر اقتصاددانان سرمایه گذاری اصلی و سرمایه های اصلی یک کشور نیروی متخصص ، ماهر و با دانش جامعه است. هیچ کشوری نیست که بدون سرمایه های انسانی مناسب به توسعه دست یافته یا روند توسعه خود را ادامه داده باشد. در عین حال ، هیچ کشوری با منابع انسانی غنی نیز وجود ندارد که توسعه نیافته باشد.

توسعه انسانی اساس هر توسعه ای است و می توان توسعه انسان را از دو دیدگاه مورد بررسی قرار داد. در درجه اول ، دیدگاه ارزشی آن است که هر انسانی حق حیات و تامین نیازهای خود را دارد و به همین دلیل باید همه تلاش ها صرف فراهم ساختن زمینه های رفاه و زندگی مناسب برای او باشد. از دیدگاه دوم توسعه انسانی مقدم بر توسعه اقتصادی است و به همین دلیل باید تغذیه ، بهداشت و آموزش او در صدر همة برنامه ها قرار بگیرد . بنابراین ، هدف توسعه انسانی ، خلق شرایطی است که امکان یک زندگی طولانی همراه با سلامت و خلاقیت را برای مردم فراهم سازد.

در این پروژه سعی بر آن شده است تا  مفهوم کلی منابع انسانی و سیتم های مؤثر بر آن در شرکت صنایع ماشینهای اداری ایران شرح داده شود.

ضمن تشکر از استاد گرامی سرکار خانم رجبی و با قدردانی از زحمات و راهنمایی های مؤثر مدیریت منابع انسانی شرکت صنایع ماشینهای اداری ایران ، جناب آقای رضایی و هم چنین همکاری قسمت دبیرخانه.

تاریخچه شرکت مادیران

معرفی گروه مادیران:

گروه مادیران با بیش از چهل و دو سال سابقه از بزرکترین پیشگامان صنعت انفورماتیک و اداری ایران و خاورمیانه است. مرکز ماشینهای اداری ایران در سال ۱۳۴۳ تاسیس شده است و با واردات ماشینهای اداری SHARP به بازار ایران کار خود را آغاز کرد و در سال ۱۳۴۴ شرکت خدمات ماشینهای اداری ایران تاسیس گردید که ارائه کننده خدمات پس از فروش برای کلیه محصولات وارداتی و بعدها محصولات تولیدی می باشد.

برخی از ویژگی های تولیدات مادیران عبارتند از :

۱٫ ارتباط مستقیم با LG به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکننده گان و صاحبان تکنولوژی مادر تولید مانیتور جهان.

۲٫ استفاده از قطعات اصلی ساخت کره جنوبی و دارای استاندارد کیفی بالا.

۳٫ تولید دستگاه تمام اتوماتیک.

۴٫ کنترل کیفیت در تمام مراحل به منظور برآوردن استانداردهای جهانی نظیر Tco-99 و Tco-03

5. تولید بدنه مانیتورها در کارخانه عظیم تزریق پلاستیک مادیران به منظور دستیابی به حداکثر کیفیت در تولید بدنه های زیبا و بی نقص و پایین آوردن قیمت تمام شده مانیتور.

۶٫ ارائه مدل های روز جهانی با قیمت های مناسب به دلیل صرفه جوئی در هزینه های گمرکی ( ناشی از تولید در داخل )

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود کارآموزی شرکت مادیران ,
:: بازدید از این مطلب : 203
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 آذر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود کارورزی مطالعه و بررسی کنترل و کیفیت انواع تولیدات شرکت نمانور

کارورزی مطالعه و بررسی کنترل و کیفیت انواع تولیدات شرکت نمانور
تاریخچه
از لغات بهره وری و عملکرد به طور متداول در حوزه های علمی و تجاری استفاده می شود، اگرچه به ندرت تعریف یا توضیح مناسبی از آنها ارایه شده است.در حقیقت این لغات اغلب گیج کننده اند و با واژگانی چون کارایی،اثربخشی و سوددهی، مترادف در نظر گرفته می شوند(سینک و توتل، ۱۹۸۹؛ چو، ۱۹۸۸؛سومانث، ۱۹۹۴؛ کاس و لویز، ۱۹۹۳؛ توماس و بارون، ۱۹۹۴؛جکسون و پیترسون، ۱۹۹۹). دستورالعملهای سنجش و بهبود نیز اغلب بدون درک واضح از آنچه باید اندازه‌گیری شود و بهبود یابد اجرا می گردند.این رویکرد عمل گرا نسبت به بهبود، فرصت فهم کامل و سپس به حد اکثر رساندن عوامل اساسی و موثر در رقابت پذیری و موفقیت را به سادگی از بین می برد.
مطمئنا در محافل علمی،داشتن واژگان و دستور زبان مشترک در تضمین ارتقای درک مشترک، بنیادین و قوی، سودمند است.
مقدمه
کیفیت کالا
امروزه به کیفیت کالا بعنوان یک امر ساختنی توجه می‌شود نه یک مساله کنترل کردنی . تولید یک کالا با کیفیت مناسب نیاز به بهبود عملکرد کلیه قسمتهای دخیل در تولید آن کالا دارد. کنترل کیفیت مواد اولیه، قطعات ساخته شده و نیمه‌ساخته‌ای که محصول از مونتاژ آنها بوجود می‌آید ضروری است ، اما کافی نیست . علاوه بر موارد مذکور باید نظارت و طراحی دقیقی بر کنترل در حین تولید و طراحی بعمل آید. انجام این کار مستلزم طراحی یک سامانه کنترل کیفیت یکپارچه IQC می‌باشد. اگر چه سابق بر این روشهای TQC به همین منظور استفاده شده‌اند، اما به نظر می‌رسد که اجرای IQC آسانتر از TQC باشد. طراحی و اجرای یک سیستم IQC علاوه بر آسان بودن، بیشتر مزایای یک سیستم TQC را به همراه دارد. سیستم IQC مورد نظر از ادغام دو سیستم کنترل کیفیت آماری و سیستم کنترل فرآیند آماری در مجاورت یک سیستم اطلاعات کیفیت حاصل می‌شود. واحد مورد بررسی این مطالعه یک شرکت بزرگ ماشین‌آلات صنعتی می‌باشد که مدل IQC برای آن طراحی و اجرا گردیده است .
تاریخچه
مقدمه
کیفیت کالا
نقش طراحی در صنعت بسته بندی
بسته بندی و صادرات
روش های افزایش کیفیت کالا و خدمات
کنترل کیفیت
عوامل مؤثر در کیفیت طراحی
اجزای مدیریت کیفیت فراگیر
spc چیست؟
هزینه یابی کیفیت
شرکت XX سهامی عام
مروری بر تاریخچه کنترل کیفیت در ژاپن
اصول بازاریابی فیلیپ کاتلر
برنامه ریزی استراتژیک مبتنی بر کیفیت
ادغام برنامه ریزی استراتژیک و مدیریت جامع کیفیت
عناصر اصلی برنامه ریزی استراتژیک مبتنی بر کیفیت
سنجش ، ارزشیابی و ارتقای مستمر
پنج رویکرد برنامه ریزی کیفیت
مراحل اجرا
نظریه مدیریت کیفیت
زنجیره واکنشی بهبود کیفیت
جایزه مالکوم بالدریج
جوران
کرازبی
تاگوچی
ایشی کاوا
اصول حرکت به سوی کیفیت
استانداردهای کیفی و کیفیت
ابعاد کیفیت
تعاریف
پاسخ به چند سؤال کلیدی
مدلهای جهانی ارزیابی کیفیت
استقرار مدیریت کیفیت
ساختار روش اجرایی
مبنای مدیریت کیفیت
منابع

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود کارورزی مطالعه و بررسی کنترل و کیفیت انواع تولیدات شرکت نمانور ,
:: بازدید از این مطلب : 229
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 آذر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود کارآموزی بانک صادرات

کارآموزی بانک صادرات

فهرست مطالب

فصل اول آشنایی کلی با مکان کارآموزی
۱- تاریخچه
فصل دوم ارزیابی بخشهای مرتبط با رشته عملی کارآموز
بخش مورد تحقیق ‌
وظایف کلی
فصل سوم آزمون آموخته ها ، نتایج و پیشنهادات
آموخته ها
الف ) عملیات اصلی
ب ) بازبینی
ج ) گزارشات
د ) اطلاعات پایه ‌
ر ) سرپرستی سیستم
۱- مبنا و نحوه تهیه صورتهای مالی
۱-۱- مبنای تهیه صورتهای مالی
۲-۱- نحوه ارائه صورتهای مالی
۲ـ خلاصه اهم رویه های حسابداری
۱-۲- تسعیر ارز
۲-۲- مطالبات سررسید گذشته و معوق
۳-۲- ذخیره مطالبات مشکوک الوصول
۴-۲- سپرده قانونی
۵-۲- دارائیهای ثابت و استهلاک آنها
۶-۲- موجودی انبار
۷-۲- مشارکت
۸-۲- روش شناسایی درآمد
الف ) درآمد بانک از فعالیتهای مشاع
۱ ـ سود و وجه التزام دریافتی
سود دریافتی تسهیلات
۲ـ سایر درآمدها
۳ـ کارمزد دریافتی
۴ـ سایر درآمدها
ج ـ هزینه ها
۲ـ کارمزد پرداختی
۱-۳- هزینه های پرسنلی
۲-۳- هزینه های اداری و عمومی
۴ـ سایر هزینه ها
محدودیت ها و پیشنهادات

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود کارآموزی بانک صادرات ,
:: بازدید از این مطلب : 195
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 آذر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

گزارش کارآموزی بررسی تابلوهای برق در شرکت آریارعد جهان

فهرست مطالب

آشنایی با مکان کارآموزی:

شرح وظایف شرکت فنی مهندسی برق آریا رعد جهان : شرکت فنی و مهندسی آریا رعد جهان دارای کادری مجرب و ماهر که ساختمان اداری ان در بازار رضا گرگان واقع در ۱۰۰ متری میدان شهرداری و جنب اداره برق می باشد که این شرکت یک کارگاه در کمربندی شهرک فردوسی جنب میدان نیز دارا می باشد .

فعالیتهای شرکت آریا رعد جهان : از فعالیتهای مهم این شرکت می توان مشاوره ، طراحی و اجرای تابلوهای برق ( فشار قوی ، متوسط و ضعیف ) ، تأسیسات برق کارخانجات و چاههای عمیق کشاورزی ،پروژهای اصلاح ضریب قدرت کارخانجات مجتمع های مسکونی و اداری ، اتوماسیون صنعتی (PLCو ابزار دقیق) و … را نام برد .

فعالیتهای انجام شده در مدت زمان کارآموزی : فعالیتهایی که در زمان کارآموزی انجام شده را می توان به اختصار به چند مورد آن اشاره کرد .

۱- مونتاژ تابلو های برق کارگاه چوب بری واقع در شهرک صنعتی هزار جریبی

۲- کابل کشی و نصب تأسیسات برقی کارگاه چوب بری

۳- مونتاژتابلو برق شرکت سبدسازی واقع در قائمشهر

۴- کابل کشی و نصب تأسیسات برقی شرکت نیو بلوک واقع در گرگان

۵- عیب یابی تأسیسات برقی شرکت پخش البرز و …

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود گزارش کارآموزی بررسی تابلوهای برق در شرکت آریارعد جهان ,
:: بازدید از این مطلب : 190
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 آذر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود کارآموزی کارخانه شیر

گزارش کارآموزی کارخانه شیر پگاه
فهرست مطالب
تاریخچه شرکت

نمای کلی کارخانه
دریافت شیر
جمع آوری و حمل شیر
اساس، نحوه و دلیل اندازه گیری دانسیته شیر
اساس، نحوه و دلیل اندازه گیری اسیدیته شیر
اساس، نحوه و دلیل انجام تست الکل
اساس اندازه گیری PH
اندازه گیری چربی، پروتئین، لاکتوز و ماده خشک بدون چربی شیر با روش تجزیه نوری با پرتو مادون قرمز
درصد چربی
درصد پروتئین
کالیبره کردن دستگاه میلکو اسکن
اندازه گیری نقطه انجماد
کالیبره کردن کریسکوپ
استفاده از استارترها در فرآورده های تخمیری
سوماتیک سل
افزودنی های شیر خام
روش اول: استفاده از جوش شیرین
روش تشخیص وجود جوش شیرین
روش دوم: استفاده از سود
روش تشخیص وجود سود
افزودن آب اکسیژنه به شیر
روش تشخیص آب اکسیژنه
افزودن فرمالین به شیر
روش تشخیص فرمالین
تشخیص شیر باز ساخته ( شیر خشک) در شیر خام
مرحله اول: شست و شو با آب سرد
مرحله دوم: شست و شو با آب گرم
مرحله سوم: شست و شو با سود
مرحله چهارم: شست و شو با اسید
آزمایشگاه مرکزی
آزمایش کهلر Kohler
ژربرشیر
اندازه گیری دانسیته به روش پیکنومتری
اندازه گیری میزان نمک دوغ
آزمایشگاه میکروبی
باکتریهای استاف: Braid Parker و ژیولت کاتونی
شمارش میکروبی شیر پاستوریزه
کلی فرم: VRB (وینت رد بایل آگار)،water Trxpton (محیط کشت مایع)
اشرشیا: Brillient Grean
شمارش میکروبی شیر خام
کشت میکروبی پنیر
آبــمیوه
اندازه گیری اسیدیته آبــمیوه
اندیس فرمالین
میزان ساکارز آبمــــیوه
سالن پاستوریزاتور شیر
پاستوریزاتور پنج تنی ماست
تولید ماست ست
تولید دوغ
تولید ماست همزده
واحد استریل
تولید پنیر
بسته بندی
تصفیه فاضلاب
مدیاهای کالدنس نوع یک ()
مدیای کالدنس نوع سه ()
تحقیقات جنبی
مختصری در مورد آب پنیر
اثر آب پنیر در درمان بیماری ها
میکروارگانیسمها به عنوان غذا )پروتئین تک یاخته(
خلاصه ی خط تولید SCP از آب پنیر
تولید مخمر غذایی از آب پنیر
پوکی استخوان
علل بیماری
پیشنهادات دانشجو
تولید شیرهای غنی شده با ویتامین D ویژه مبتلایان به پوکی استخوان
حذف مرحله هموژن کردن در پروسه تولید آبمیوه
 
تاریخچه شرکت :
شرکت صنایع شیر ایران (پگاه) با حدود بیش از نیم قرن تلاش در عرصه تولید شیر و سایر فرآورده های آن با ۱۶ کارخانه تحت پوشش در ۱۳ استان کشور و بیش از ۲۳۵ نوع فرآورده شیری با بسته بندی های متنوع استرلیزه و پاستوریزه پرچم دار توسعه این صنعت در کشور است.
شرکت شیر پاستوریزه پگاه آذربایجان غربی یکی از بزرگترین کارخانه های تحت پوشش شرکت صنایع شیر ایران می باشد که در سال ۱۳۵۲ در محل قبلی خود واقع در ۳ کیلومتری جاده دریا توسط بخش خصوصی راه اندازی شده و فعالیت خود را شروع کرده تا اینکه در طی سال ۱۳۶۲ به بانکهای کشاورزی، تجارت و ملت واگذار می شود و در سال ۱۳۷۴ بنیاد مستضعفان و جانبازان این شرکت را از بانکها خریداری می کند و نهایتا در سال ۱۳۷۹ این شرکت توسط شرکت صنایع شیر ایران خریداری و به خانواده پگاه می پیوندند و تا چند سال پیش تنها واحد تولیدی لبنی در استان بوده است.
در راستای سیاستهای کلان و راهبردی شرکت صنایع شیر ایران مبنی بر تداوم تاثیر مثبت در اقتصاد ملی و سلامت و بهداشت عمومی و ارتقاء مصرف سرانه شیر در کشور، ساخت و اجرای پروژه ی کارخانه جدید پس از انجام مطالعات فنی و انتخاب مشاور و پیمانکاران خارجی و داخلی اجرا و در بهمن سال ۸۶ به بهره برداری رسید و قادر به دریافت و فرآوری ۴۵۰ تن شیر در یک شیفت کاری می باشد . طراحی و ساخت خطوط پروسس، کنترل تولید، سیستم های اتوماسیون توسط شرکت تتراپک سوئد با آخرین دستاورد و تکنولوژی روز دنیا انجام گرفته است که در حال حاضر مجهزترین کارخانه شیر در خاورمیانه محسوب میشود.
اتوماسیون و استانداردسازی بالا و تکنولوژی جدید در تاسیسات و ساختمان و خطوط تولید و تنوع در تولیدات وظرفیت بالای تولید از جمله ویژگی های مهم این کارخانه میباشد به طوری که دارای پکیج کاملی از فرآورده های شیری در سطح بین المللی  است .

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود کارآموزی کارخانه شیر ,
:: بازدید از این مطلب : 243
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 آذر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود کارآموزی نمایندگی مجاز تعمیرات تلویزیون رنگی

مقاله کارآموزی در نمایندگی مجاز تعمیرات تلویزیون رنگی

فهرست مطالب :
بخش ۱
تیونر                                    ۱
بخش ۲
طبقه IF آشکار ساز و AGC                          ۷
بخش ۳
مدارات رنگی                                 ۱۵
بخش ۴
مدارات تصویر (طبقه ویدئو)                       ۵۸
بخش ۵
منبع تغذیه                               ۶۲

بخش ۱ : تیونر

همانطوریکه در نمای کلی گیرنده های رنگی بررسی گردید امواج دریافت شده توسط آنتن به تیونر منتقل می گردد.، تیونر تلویزیونهای رنگی علاوه بر کارهای معمولی یک تیونر که از تلویزیون سیاه و سفید به خاطر داریم (انتخاب کانال ، حذف امواج مراخم ، تقویت موج فرستنده و …..)  در خروجی خود امواج فرستنده را تبدیل به سه موج IF  به ترتیب زیر می کنند :
۱) IF  صدا (فرکانس ۴/۳۳ مگاهرتز)
۲) IF    تصویر (فرکانس ۹/۳۸ مگاهرتز)
۳) IF رنگ (فرکانس ۴۳/۳۴ مگاهرتز)

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود کارآموزی نمایندگی مجاز تعمیرات تلویزیون رنگی ,
:: بازدید از این مطلب : 214
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 آذر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود کارآموزی تاسیسات شرکت لوله سازی اهواز

کارآموزی شرکت لوله سازی اهواز – تاسیسات

عنوان
تشکر و تقدیر
مقدمه
بخش ۱
توضیحات در مورد سایت تصفیه خانه پساب صنعتی و فاضلاب شرکت لوله سازی اهواز
فلودیاگرام سیستم پسآب صنعتی
فلودیاگرام تصفیه خانه فاضلاب
مشخصات تجهیزات مخازن تصفیه خانه فاضلاب
بازدید و کنترل روزانه تأسیسات سایت آبرسانی
بخش ۲
توضیحاتی در مورد سایت آبرسانی شرکت لوله سازی اهواز
شستشوی سیستم کربن اکتیو
تولید آب نرم و احیاء کردن سیستم سختی گیرها
تولید آب صنعتی یه دمین
احیاء و شستشوی سیستم R-O
شستشوی فیلترهای شنی
بخش ۳
توضیحات در مورد تجهیزات سرمایش و گرمایش شرکت لوله سازی اهواز
سرمایش و گرمایش
جیلرها
پمپها
بویلرها
برج خنک کن

جیلرهای آب
بررسی یک سیکل تبرید
کمپرسور
کندانسور
اواپراتور
برج خنک کن
نصب چیلر
راه اندازی جیلر
اگر کمپرسور کار نکند
روغن کمپرسور
تشکر و تقدیر:
در ابتدا لازم است تشکر و تقدیری از مسئولین محترم شرکت لوله سازی اهواز داشته باشیم که از هیچ گونه کمکی فروگذار نکردند و در هر گونه کاری ما را یاری دادند.
ابتدا لازم است از مسئول آموزش آقای نیلیچی تشکر و قدردانی کنم و سپس تشکر خاصی از آقای مهندس مقدم که از هیچ گونه کمکی واقعاً فروگذاری نکردند داشته باشم.
مقدمه:
گسترش شهرنشینی و ایجاد روزافزون مجتمعهای مسکونی و ساختمانهای مرتفع از یک طرف و مسئله تأمین اقتصادی هوای مطبوع و مناسب به نیاز ساکنین و اقتضای نوع ساختمان از سوی دیگر موجب پیشرفت سریع تکنیکهای سرمایش و گرمایش در نیم قرن اخیر شده است به طوری که حرارت مرکزی و تهویه مطبوع خود به چندین شاخه تخصصی تقسیم می شود که احاطه و اشراف کامل بر تمامی جزئیات سیستمهای متعارف در سطح جهان شاید پس از سالها مطالعه و تجربه عملی نیز حاصل نشود ولی کلیه سیستمهای حرارت مرکزی و تهویه مطبوع، قطع نظر از نوع آنها بر پایه اصول در دست یابی به یک سیستم گرمایش و سرمایش مطلوب نقشی تعیین کننده دارد.
هوا مایه زندگی و نیاز به آن بیش از نیاز به آب و غذا می باشد. مقدار متوسط هوائی که یک انسان بالغ در یک شبانه روز تنفس می کند تقریبا ۱۵kg است در حالیکه غذا و آب به ترتیب ۲٫۵,۱٫۵kg است. آدمی بدون غذا تقریبا ۵ هفته و بدون آب ۵ روز زنده می ماند ولی بدون هوا بیش از چند دقیقه قادر به ادامه زندگی نیست.
هوا مخلوطی از گازهای مختلف است که قسمت اعظم آن را گازهای نیتروژن و اکسیژن تشکیل می دهد.
هوای سالم و طبیعی به طور تقریب شامل ۷۸% نیتروژن و ۲۱% اکسیژن، ۹۳% آرگون و ۰۳/۰% گاز کربنیک و مقادیر بسیار جزئی نئون- هلیوم- کریبتون و غیره می باشد.

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود کارآموزی تاسیسات شرکت لوله سازی اهواز ,
:: بازدید از این مطلب : 261
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 آذر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود کارآموزی کارخانه کنسرو راتان دزفول

گزارش کارآموزی کارخانه کنسرو راتان دزفول

فهرست مطالب
۱-۴ انتخاب مواد اولیه
فصل اول(اصول فرایندهای کنسروی)
۱-۳ مراحل مختلف کنسروسازی
۱-۲ اساس کنسرواسیون به وسیله حرارت
۱-۱ تاریخچه ی کنسروسازی
۱-۱۳ تمیز کردن مرطوب
۱-۱۲ تمیز کردن
۱-۱۱ آب
۱-۱۰ ارزیابی درجه ی رسیدگی
۱-۹ ترکیب شیمیایی
۱-۸ ارزیابی عطر و طعم
۱-۷ ارزیابی بافت
۱-۶ ارزیابی رنگ
۱-۵ ویژگی های ظاهری و شکل و اندازه
۱-۲۵ ظروف شیشه ای
۱-۲۴ قوطی های فلزی
۱-۲۳ ظروف بسته بندی غذاهای کنسروی
۱-۲۲ پرکنی
۱-۲۱ تهیه شربت و آب نمک
۱-۲۰ خردکردن
۱-۱۹ پوست گیری
۱-۱۸ دم گیری و هسته گیری
۱-۱۷ لکه گیری
۱-۱۶ جداسازی قسمت های زائد
۱-۱۵ سورتینگ
۱-۱۴ درجه بندی
۲-۱ مربا سازی
فصل دوم (فرآورده های کنسروی)
۱-۳۰ کدگذاری و برچسب زنی
۱-۲۹ سردکردن و خشک کردن بسته های کنسروی
۱-۲۸ تجهیزات مورد استفاده برای فرایند حرارتی کنسروها
۱-۲۷ فرایند حرارتی
۱-۲۶ دربندی
۲-۳ زیتون
۲-۲ کنسرو خیار شور
۲-۴ کنسرو سیر ترشی
۲-۵ ترشی لیته
فصل سوم(آزمایش های کنسروها)
۳-۱ آزمایشات میکروبی
۳-۲ آزمایشات فیزیکی و شیمیایی مربا
منابع
فصل اول:
اصول فرایندهای کنسروی
۱-۱ تاریخچه کنسروسازی
کلمه کنسرو از لغت یویانی”conservar” به معنی محافظت کردن گرفته شده است. بنابراین می توان گفت که هدف از کلمه کنسروکردن در صنایع غذایی ایجاد شرایطی است که بتوان تحت آن شرایط محصول مورد نظر را برای مدت طولانی نگهداری نمود. در نتیجه از نقطه نظر کلی تمامی روش های نگهداری مانند استفاده از حرارت، سرما، مواد افزودنی، اشعه و … در واقع نوعی روش کنسرو سازی می باشند. اما به علت اینکه در کشور ما از ابتدای کار صنایع قوطی کردن مواد غذائی از کلمه کنسرو استفاده شده است، عبارت کنسرو سازی فقط قوطی کردن مواد غذایی را تعریف کرده و در واقع این اصطلاح جانشین کلمه ی واقعی آن یعنی Caning یا Tining شده است.
تاریخچه ی کنسرو سازی به سال ۱۷۹۰ که دولت فرانسه با کشورهای اروپایی در حال جنگ بود، برمی گرددو در آن زمان، طولانی بودن مسافت باعث شده بود تهیه غذای سالم که بتواند زمان طولانی تا رسیدن به منطقه جنگی را تحمل کند با مشکل روبرو شود. ناپلئون جهت حل این مشکل جایزه ای به مبلغ ۱۲۰۰۰فرانک برای کسی که بتواند این مشکل را حل کند تعیین کرد. این جایزه تشویقی بود تا محققین مختلف برای حل این مشکل روی آورند. اما اکثراً این فعالیت ها نتیجه ی رضایت بخشی دربر نداشت. تا این که در سال ۱۷۹۸ قناد فرانسوی به نام نیکلاس آپرت که امروز به نام پدر کنسرو سازی معروف است، با ابداع روش مناسبی، مشکل را حل کرد و موفق به دریافت جایزه گردید. وی دریافت که اگر مواد غذایی را در داخل قوطی سر بسته حرارت بدهند و پس از آن هوا به داخل ظرف نفوذ نکند زمان ماندگاری غذا به نحو چشمگیری افزایش می یابد.
با ابداع این روش، مشکل نگهداری طولانی مدت مواد غذایی حل شده بود ولی علت این مسئله هنوز نامعلوم بود که موضوع تحقیق دانشمندان را به خود اختصاص داد. گیلوساک فیزیک دان معروف فرانسوی پس از انجام آزمایشات مختلف به این نتیجه رسید که محصولات گیاهی و جانوری در اثر تماس با اکسیژن هوا در معرض فساد قرار می گیرند ولی با قرار دادن این محصولات در داخل قوطی های دربندی شده می توان از این امر جلوگیری به عمل آورد. وی در گازهای موجود در داخل کنسروهای تولید شده توسط آپرت اکسیژنی نیافت و با استفاده از این موضوع از نظریه خود دفاع کرد و چنین نظر داد: آتش، عمل مخمرها را عقیم و یا لااقل خنثی می کند، وجود این مواد در طبیعت مواد متشکله حیوانی و گیاهی را تغییر داده و آنها را فاسد می کند. خود آپرت نیز با بررسی های متعددی که انجام داد به نقش دما در از بین بردن مخمرها اشاره کرد و اظهار داشت که اگرچه عملیات حرارتی نمی تواند تمایل محصولات غذایی به فاسد شدن را برای همیشه از بین ببرد ولی می تواند تا مدت مدیدی از فساد آنها جلوگیری به عمل آورد. آپرت در سال ۱۸۱۰ نتیجه تحقیقات خود را در کتابی به نام “LART de conserve” منتشر کرد که کلیات آن در ۴ماده ذیل خلاصه شده بود:
۱-   تمیز کردن و گذاشتن مواد غذایی که قصد کنسرو کردن آنها را داریم در داخل ظروف شیشه ای
۲-   درب بندی دقیق این ظروف به وسیله ی چوب پنبه
۳-   قرار دادن این ظروف در داخل آب جوش به مدت های مختلف بسته به نوع ماده غذایی
۴-   بیرون آوردن ظروف و سرد کردن آنها
اما به علت اینکه ظروف شیشه ای شکننده بودند به تدریج جای خود را به ظروف لعابی داد و پس از، پاتنت( امتیاز انحصاری) استفاده از قوطی های فلزی در سال ۱۸۱۰ به وسیله ی پیتر دورانت کسب گردید.
۱-۲ اساس کنسرواسیون به وسیله ی حرارت
مهم ترین عوامل فساد مواد غذایی عبارتند از:
۱-   میکرو ارگانیسم ها که منجر به فساد میکروبی می شوند.
۲-   اکسیژن هوا که منجر به فساد شیمیایی می شود.
۳-   آنزیم ها که منجر به فساد بیوشیمیایی می شوند.
۴-   عوامل فیزیکی و صدمات فیزیکی.

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود کارآموزی کارخانه کنسرو راتان دزفول ,
:: بازدید از این مطلب : 221
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 آذر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود گزارش کارآموزی اسانس گیری

فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول
معرفی سه گیاه
اوکالیپتوس
اکلیل
بابونه
انواع بابونه
اوکالیپتوس
موطن اصلی اوکالیپتوس
مشخصات کلی
ترکیبات شیمیایی
روغنهای فرار
روغنهای داروئی
روغنهای صنعتی
روغنهای معطر
خواص – کاربرد اوکالیپتوس
در هند
کاریونه و کیمون
مقدار و طرز مصرف
الکیل کوهی، رزماری
مقدمه
مشخصات کلی
ترکیبهای شیمیایی
شرح ترکیبهای شیمیایی عمده در گونه Rosmarinus officinalis
پیپرتین (۱-P-menthen-3-one)
سینئول (۱,۸-Cineol)
لینالول (Linalool)
آلفاپنین (a-pinene)
روش استخراج
نتایج
a-Pinene,piperitone
بحث
خواص درمانی
طرز و مقدار مصرف
بابونه
مقدمه
مشخصات کلی
اجزاء شیمیایی
آزولن ها
خواص درمانی آزولن
کاربرد آزولن ها در لوازم آرایشی
روش استخراج
نتایج
درصد ترکیبهای اسانس به روش تقطیر با آب
بحث
خواص و کاربرد
عوارض
انواع بابونه
بابونه کبیر
مشخصات
ترکیبات شیمیایی
خواص – کاربرد
مطالعات جدید علمی دانشمندان در مراکز تحقیقاتی جهان بر روی گیاه بابونه کبیر
بابونه کبیر به عنوان عامل کاهش فشار خون
بابونه کبیر به عنوان عامل موثر در رفع اختلالات هاضمه
بابونه کبیر به عنوان عامل موثر در رفع ناراحتی های زنانه
مقدار مصرف
بابونه رسمی
مشخصات
ترکیبات شیمیایی
خواص – کاربرد
بابونه وحشی
مشخصات
سایر تحقیقات علمی جدیدی که محققان در مراکز تحقیقاتی جهان درباره خواص درمانی بابونه انجام داده اند
بابونه برای التیام زخمها
بابونه برای رفع اختلالات هاضمه
بابونه برای معاجله اولسرها
بابونه از نظر تامین سلامتی زنان
بابونه به عنوان مسکن و آرام بخش
آثار بابونه در بیماری آرتروز و دردهای مفاصل
اثر بابونه برای پیش گیری از عفونتها
آثار بابونه در سیستم دفاعی بدن
مقدار مصرف بابونه
بحثی درباره فاکتورهای ایمنی در مصرف بابونه
بابونه رومی
مشخصات
ترکیبات شیمیایی
خواص – کاربرد
روش تهیه گرد بابونه رومی
عرق گل بابونه
دم کرده بابونه رومی
عصاره بابونه
شربت بابونه
مالیدنی برای درد مفاصل
بابونه زرد
مشخصات
خواص – کاربرد
فصل دوم
اسانس
اسانسگیری
اسانسها
تقطیر
تقطیر ساده
مصارف طبی و اقتصادی اسانسها
شیمی اسانسها
آشنایی با انواع مبردها
روش تقطیر با آب
دستگاه کلونجر دارونامه بریتانیا
دستگاه کلونجر انجمن شیمی تجزیه
دستگاه کلونجر، روش جایمند – رضایی
دستگاه کلونجر طرح میکوئل
تقطیر با بخار
تقطیر با آب و بخار
سوکسله Hot continous Emtraction
اشکالات روش سوکسله
اسپکتروفوتومتر
منبع تابش (radition source)
تکفام کننده یا تک رنگساز (monochromator)
سلها یا کیوتها
آشکارساز (detector)
آیینه ها و عدسیها
طرز استفاده از دستگاههای اسپکتروفوتومتر
بازیافت کلروفرم توسط دستگاه waterBatch یا Rotavapor
نکات
کارهایی که در این دوره انجام گرفت
کاربرد اسانس
کاربرد اسانسها در پزشکی و صنایع مختلف
عوارض جانبی
فساد و نگهداری از اسانسها
منابع

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود گزارش کارآموزی اسانس گیری ,
:: بازدید از این مطلب : 200
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 11 آذر 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود پروژه کاربرد اسکوربیک اسید در صنایع غذایی و دارویی

فهرست مطالب

فصل اول ۱۵
مبانی تئوری ۱۸
۲-۱- الکترودهای اصلاح شده ۱۸
۲-۱-۱- کلیات ۱۸
۲-۱-۲- روشهای اتصال گونه های شیمیایی بر سطوح الکترودها ۲۱
شکل ۲-۱- نمایش نموداری الکترودهای اصلاح ۲۴
جدول ۲-۱- انواع روشهای اصلاح الکترودها [۱۹]. ۲۵
شکل ۲-۲- نمایش نموداری. ۲۷
۲-۱-۳- فیلم های پلیمری هادی ۲۸
۲-۱-۳-۱- پوشش با فروسازی ۲۹
۲-۱-۳-۲- تبخیر قطره ۲۹
۲-۱-۳-۳- ترسیب احیایی یا اکسیدی ۳۰
۲-۱-۳-۴- پوشش با چرخش سریع ۳۰
۲-۱-۳-۵- پلیمریزاسیون الکترو شیمیایی ۳۱
۲-۱-۳-۶- پلیمریزاسیون با تخلیه در پلاسمای فرکانس رادیویی ۳۱
۲-۱-۳-۷- اتصال الکترواستاتیکی یون ردوکس ۳۲
۲-۲- الکترود خمیر کربن ۳۴
۲-۲-۱- کلیات ۳۴
۲-۲-۲- تهیه الکترود خمیر کربن ۳۶
۲-۲-۵- الکترودهای خمیر کربن اصلاح شده شیمیایی و بیولوژیکی ۴۴
۲-۲-۶- کاربردهای معدنی الکترودهای خمیرکربن ۴۶
۲-۲-۷- کاربردهای دارویی ۴۹
۲-۳- مبانی تئوری الکترو شیمی ۵۰
۲-۳-۱- واکنش های الکترودی ۵۰
۲-۳-۲- طبیعت واکنشهای الکترودی ۵۳
۲-۳-۳- واکنشهای شیمیایی همراه ۵۴
۲-۳-۴- جذب سطحی ۵۷
۲-۳-۵- تشکیل فاز ۵۸
۲-۳-۶- ولتا متری چرخه ای ۵۸
شکل ۲-۳- شمایی از یک موج پتانسیل ۵۹
۲-۴- الکتروکاتالیز ۶۰
۲-۴-۱- ولتاژ اضافی و انواع آن ۶۱
۲-۴-۳-ولتاژ اضافی واکنش ۶۲
۲-۴-۴- ولتاژ اضافی فعالسازی ۶۲
۲-۴-۵- ویژگی های یک تسهیل کننده ایده آل ۶۲
۲-۴-۶- نیروی محرکه الکتروکاتالیز ۶۳
۲-۴-۷- لزوم بکارگیری اصلاح کننده ها ۶۴
۲-۵- اسکوربیک اسید ۶۴
۲-۵-۱- مقدمه ۶۴
۲-۵-۲- کلیات ۶۵
۲-۵-۳- منابع اسکوربیک اسید ۶۷
جدول ۲-۲ میزان متوسط اسکور بیک اسید ۶۸
۲-۵-۴-افت اسکوربیک اسید در حین پختن ۷۱
۲-۵-۵-نیازهای روزانه اسکوربیک اسید ۷۲
۲-۵-۶-تعیین مقدار اسکوربیک اسید ۷۴
میزان بازیابی ۷۹
نمونه ها ۷۹
فصل سوم ۸۳
بخش تجربی ۸۳
۳-۱- مواد شیمیایی ۸۳
۳-۲- وسائل و تجهیزات ۸۳
جدول ۳-۱- مواد استفاده شده در این کار تحقیقاتی ۸۴
۳-۳- تهیه محلول بافر ۸۵
۳-۴- الکترودها ۸۵
فصل چهارم ۸۷
مطالعه الکتروکاتالیز فرایند اکسایش اسکوربیک اسید ۸۷
۴-۱- pH مناسب بمنظور الکتروکاتالیز اسکوربیک اسید ۸۷
۴-۲- اکسایش کاتالیزی اسکوربیک اسید ۸۹
شکل ۴-۱- ولتاموگرامهای چرخه ای الکترود ۹۰
شکل ۴-۲- ولتاموگرامهای چرخه ای الکترود b. ۹۱
فصل  پنجم ۹۲
مطالعه قابلیت تجزیه ای الکترودهای ۹۲
شکل ۵-۱- ولتاموگرامهای چرخه ای الکترود ۹۴
شکل ۵-۲- ولتاموگرامهای چرخه ای الکترود ۹۵
شکل ۵-۳- نمودار تغییرات جریان دماغه الکتروکاتالیزی اکسایش. ۹۶
شکل ۵–۴– نمودار تغییرات جریان دماغه الکتروکاتالیزی اکسایش ۹۶
فصل ششم ۹۷
معرفی روشهای استاندارد ۹۷
۶-۱- روش استاندارد یدیمتری ۹۷
۶-۲- تیتراسیون با ۲، ۶- دی کلروفنل ایندوفنل ۹۸
فصل هفتم ۹۹
اندازه گیری ولتامتری اسکوربیک اسید ۹۹
۷-۱- اندازه گیری ولتامتری ویتامین C در برخی از فرآورده های داروئی ۹۹
الف– قرص های واجد اسکوربیک اسید ۹۹
ب- شربت مولتی ویتامین ۱۰۰
ج- آمپول ویتامین C ۱۰۱
۷-۱-۱- اندازه گیری ویتامین C در قرص جویدنی ( mg 250 ) ۱۰۱
شکل ۷-۱- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیر کربن ۱۰۱
۷-۱-۲- اندازه گیری ویتامین C در قرص جوشان(mg1000) ۱۰۲
شکل ۷-۲- ولتاموگرام چرخه ای الکترود ۱۰۳
۷-۱-۳- اندازه گیری ویتامین C در شربت مولتی ویتامین ۱۰۳
شکل ۷-۳- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیر کربن ۱۰۴
۷-۱-۴- اندازه گیری ویتامین C در قرص مولتی ویتامین (هر۲۵۰ میلی‌گرم حاوی ۶۰ میلی‌گرم ویتامین C است) ۱۰۴
شکل ۷-۴- ولتاموگرام چرخه ای الکترود ۱۰۵
۷-۱-۵- اندازه گیری ویتامین C در آمپول تزریقی ( mg500 ) ۱۰۵
شکل ۷-۵- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیر کربن ۱۰۶
جدول ۷-۱- نتایج اندازه گیری ولتامتری ویتامین C ۱۰۶
۷-۲- اندازه گیری انتخابی ویتامین C در آب میوه ها و سبزیجات ۱۰۷
۷-۲-۱- تهیه نمونه های آب میوه و روش کار ۱۰۷
۷-۲-۲- روش مقایسه ای ۱۰۸
۷-۲-۳- اندازه گیری ویتامین C در آب پرتقال ۱۰۸
شکل ۷-۶-  ولتاموگرام‌های چرخه ای الکترود خمیر کربن ا ۱۰۹
شکل ۷-۷- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش ۱۱۱
۷-۲-۴- اندازه گیری ویتامین C در آب توت فرنگی ۱۱۱
شکل ۷-۸-  ولتاموگرام‌های چرخه ای الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن کربوکسیلیک اسید ۱۱۲
شکل ۷-۹- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی ۱۱۳
۷-۲-۵- اندازه گیری ویتامین C در آب لیمو شیرین ۱۱۳
شکل ۷-۱۰- ولتاموگرام‌های چرخه ای الکترود ۱۱۴
شکل ۷-۱۱- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی ۱۱۵
۷-۲-۶- اندازه گیری ویتامین C در آب نارنج ۱۱۵
شکل ۷-۱۲- ولتاموگرام‌های چرخه ای الکترود خمیر کربن  ۱۱۶
شکل ۷-۱۳- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش. ۱۱۷
۷-۲-۷- اندازه گیری ویتامین C در آب کیوی ۱۱۷
شکل ۷-۱۴- ولتاموگرام‌های چرخه ای الکترود خمیر کربن ۱۱۸
شکل ۷-۱۵- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش ۱۱۹
۷-۲-۸- اندازه گیری ویتامین C در آب گوجه فرنگی ۱۲۰
شکل ۷-۱۶- ولتاموگرام‌های چرخه ای الکترود ۱۲۰
شکل ۷-۱۷- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش. ۱۲۲
۷-۲-۹- اندازه گیری ویتامین C در آب اسفناج ۱۲۲
شکل ۷-۱۸- ولتاموگرام‌های چرخه ای الکترود خمیر کربن ۱۲۳
شکل ۷-۱۹- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش ا ۱۲۴
۷-۲-۱۰-۱- تعیین میزان بازیابی هر یک از دو روش ۱۲۶
جدول ۷-۳- مقادیر بازیابی اسکوربیک اسید اضافه شده به دو نمونه. ۱۲۷
۷-۲-۱۰- مقایسه روش پیشنهادی با روش استاندارد ۱۲۷
جدول ۷-۴- نتایج مربوط به اندازه گیری ویتامین C در برخی آب میوه ها مقادیر بحرانی F و t مشابه جدول ( ۷-۲) است. ۱۲۸
فصل هشتم ۱۲۸
اندازه گیری ولتامتری اسکوربیک اسید در فراورده های داروئی و آب میوه ها در سطح الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن ۱۲۸
۸-۱- اندازه گیری ولتامتری ویتامین C در برخی از فراورده های داروئی ۱۲۸
الف- قرص های واجد اسکوربیک اسید ۱۲۹
ب- شربت مولتی ویتامین ۱۳۰
ج- آمپول ویتامین C ۱۳۰
۸-۱-۱- اندازه گیری ویتامین C در قرص جویدنی  ( mg 250  ) ۱۳۰
شکل ۸-۱- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن در شرائط کاری رسم منحنی معیارگری بعد از افزایش ml1 از محلول نمونه قرص جویدنی ویتامین C. ۱۳۱
۸-۱-۲- اندازه گیری ویتامین C  در قرص جوشان ( mg 1000 ) ۱۳۲
شکل ۸-۲- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیر کربن ۱۳۲
۸-۱-۳- اندازه گیری ویتامین Cدر شربت مولتی ویتامین ۱۳۳
شکل ۸-۳- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیر کربن ۱۳۳
۸-۱-۴- اندازه گیری ویتامین C در آمپول تزریقی (mg 500 ) ۱۳۳
شکل ۸-۴- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیر کربن اصلاح شده ۱۳۴
جدول ۸-۱ نتایج اندازه گیری ولتامتری ویتامین C ………………….۱۳۵
۸-۲- اندازه گیری انتخابی ویتامین C در آب میوه ها و سبزیجات ۱۳۵
۸-۲-۱- تهیه آب میوه ها و سبزیجات ۱۳۵
۸-۲-۲- روش مقایسه ای ۱۳۶
۸-۲-۳- اندازه گیری ویتامین C در آب پرتقال ۱۳۶
شکل ۸-۵- ولتاموگرام‌های چرخه ای الکترود خمیر کربن ۱۳۷
شکل ۸ –۶– منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی ۱۳۹
۸-۲-۴- اندازه گیری ویتامین C در آب توت فرنگی ۱۳۹
شکل ۸-۷- ولتاموگرام‌های چرخه ای الکترود خمیر کربن ۱۴۰
شکل ۸-۸- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیز اکسایش. ۱۴۱
۸-۲-۵- اندازه گیری ویتامین C در آب لیمو شیرین ۱۴۲
شکل ۸-۹-  ولتاموگرام‌های چرخه ای الکترود خمیر کربن  . ۱۴۲
شکل ۸-۱۰- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی ۱۴۳
۸-۲-۶- اندازه گیری ویتامین C در آب نارنج ۱۴۳
شکل ۸-۱۱- ولتاموگرام‌های چرخه ای الکترود خمیر کربن اصلاح شده ۱۴۴
شکل ۸-۱۲- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی ۱۴۵
۸-۲-۷- اندازه گیری ویتامین C در آب کیوی ۱۴۶
شکل ۸-۱۳– ولتاموگرامهای  چرخه ای الکترود خمیر کربن اصلاح شده ۱۴۶
شکل ۸-۱۴- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش ا ۱۴۸
۷-۲-۸ – اندازه گیری ویتامین C در آب گوجه فرنگی ۱۴۸
شکل ۸-۱۵- ولتاموگرام‌های چرخه ای الکترود خمیر کربن ۱۴۹
شکل ۸-۱۶- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش ۱۵۰
۸-۲-۹- اندازه گیری ویتامین C در آب اسفناج ۱۵۱
شکل ۸-۱۷- ولتاموگرام چرخه ای الکترود خمیر کربن اصلاح شده . ۱۵۱
شکل ۸-۱۸- منحنی تغییرات شدت جریان الکتروکاتالیزی اکسایش ۱۵۲
جدول ۸-۲- نتایج مربوط به اندازه گیری ویتامین C …………………۱۵۲
۸-۲-۱۰- تعیین میزان بازیابی هر یک از دو روش ۱۵۳
جدول ۸-۳- مقادیر بازیابی اسکوربیک اسید ۱۵۳
۸-۲-۱۱- مقایسه با روش استاندارد ۱۵۴
جدول ۸-۴– نتایج مربوط به اندازه گیری ویتامین C در برخی آب میوه ها. مقادیر بحرانی F و t مشابه جدول ( ۸-۲ ) است. ۱۵۴
فصل نهم ۱۵۶
نتیجه گیری کلی ۱۵۶
پیشنهادات ۱۵۷
ضمائم ۱۵۸
۱ – محاسبات و تست های آماری ن ۱۵۸
۱-II- قرص جویدنی ( mg 250 ) ۱۵۹
۲-II- قرص جوشان (۱۰۰۰ mg ) ۱۶۰
۳-II – داروی تزریقی (۵۰۰ mg ) ۱۶۱
۴-II- شربت مولتی ویتامین ( هر ۵ml حاوی ( ۶۰ mg ۱۶۲
III- محاسبه   برای آب پرتقال با استفاده از منحنی حاصل از افزایش استاندارد (شکل ۸-۶) ۱۶۳
IV- محاسبه غلظت و تست های معنی داری برای مقایسه دقت و صحت دو روش در مورد آب میوه ها ۱۶۴
۱-IV- آب پرتقال ۱۶۴
۲-IV- آب توت فرنگی ۱۶۵
۳-IV- آب لیمو شیرین ۱۶۶
۴-IV- آب نارنج ۱۶۷
۵- IV- آب کیوی ۱۶۸
۶-IV- آب گوجه فرنگی ۱۶۹
۷ ـ IV ـ آب اسفناج ۱۷۰
۲ ـ محاسبات و تست های آماری مربوط به اندازه گیری ولتامتری ۱۷۲
۱-II- قرص جویدنی ( mg 250 ) ۱۷۳
۲-II- قرص جوشان (۱۰۰۰ mg ) ۱۷۴
۳-II- داروی تزریقی (۵۰۰ mg ) ۱۷۴
۴-II- شربت مولتی ویتامین ( هر ۵ml حاوی ( ۶۰ mg ۱۷۵
۵-II- قرص مولتی ویتامین ( ۲۵۰ mg ) ۱۷۶
IV- محاسبه غلظت و تست های معنی ۱۷۷
۱-IV- آب پرتقال ۱۷۷
۲-IV- آب توت فرنگی ۱۷۹
۳-IV- آب لیمو شیرین ۱۸۰
۴-IV- آب نارنج ۱۸۱
۵- IV- آب کیوی ۱۸۲
۶-IV- آب گوجه فرنگی ۱۸۴
۷-IV- آب اسفناج ۱۸۵

چکیده :
خواص احیاکنندگی اسکوربیک اسید یک پدیده شناخته شده است که کاربرد بسیار زیادی بعنوان معرف آنتی اکسیدان در غذاها و نوشیدنی ها دارد. همه روشهای جاری برای اندازه گیری اسکوربیک اسید برمبنای خواص ردوکس آن استوار می باشد. بنابراین الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن را برای الکترواکسیداسیون اسکوربیک اسید تهیه نموده ایم.
در این کار تحقیقاتی یک روش ولتامتری ساده، گزینشی و دقیق را برای اندازه گیری اسکوربیک اسید در نمونه های دارویی و آب میوه های تازه معرفی کرده ایم. این روش بر مبنای الکترواکسیداسیون اسکوربیک اسید در سطح الکترودهای خمیرکربن اصلاح شده بافروسن و فروسن کربوکسیلیک اسید قرار دارد که برای اندازه گیری ویتامین ث در نمونه های آب میوه که میزان اسکوربیک اسید آنها از ۱۰ تا ۷۰ میلیگرم در ۱۰۰ میلی لیتر متغیر می باشد بدون هیچ پیش تیمار نمونه ها بکار رفته است. برای تجزیه نمونه های دارویی از منحنی معیارگیری استفاده شده در حالیکه برای نمونه های آب میوه از روش افزایش استاندارد به منظور جلوگیری از اثر پیکره بر صحت اندازه گیری بکار رفته است. انحراف استاندارد نسبی برای تجزیه ویتامین ث در آب میوه ها از ۴/۰ تا ۹/۶ % متغیر بوده است. انحراف استاندارد روش از طریق مقایسه نتایج بدست آمده با روشهای استاندارد شناخته شده ابه اثبات رسیده است.
فصل اول

مقدمه

اسکوربیک اسید یا ویتامین C با فرمول ملکولی   بطور طبیعی در میوه ها و سبزیجات وجود دارد.
با اینکه نام آن اسکوربیک اسید است، ولی مولکول آن واجد گروه کربوکسیل آزاد نمی‌باشد. این ترکیب لاکتونی است که از اسید آزاد، با از دست دادن آب بین گروه کربوکسیل روی یک اتم کربن و گروه کربوکسیل روی اتم کربن دیگر تشکیل شده است. لاکتونها خیلی شبیه به اسیدها عمل می کنند و برای بسیاری مقاصد می توان آنها را اسید به حساب آورد [۱]. ویتامین c همانند اسیدها، مزه ترشی دارد. اسکوربیک اسید فعال نوری بوده و راست گردان است. اسکوربیک اسید یک ماده کاهنده خوبی است و به آسانی اکسید می شود. این ماده راحت تراز تمام ویتامینها توسط اکسایش از بین می رود و در میوه ها و مواد غذایی با سطح بریده شده ممکن است با قرارگرفتن در معرض هوا اکسید گردد[۱].
اکسایش اسکوربیک اسید، توسط اکسید کننده هایی که در داخل بافتهای مواد غذایی وجود دارند و در اثر بریدن، قطعه قطعه کردن یا خرد کردن آزاد می گردند، کاتالیـز می شود. ویتامین c عمدتاً در مواد غذایی یافت می شود، میوه ها معمولاً منابع خوبی می باشند. مقدار اسکوربیک اسید موجود در سبزیها، در دوران رشد در طول بهار و اوائل تابستان به حداکثر می رسد. انبار کردن میوه ها و سبزیجات میزان اسکوربیک اسید آنها را کاهش می دهد [۱]. نقش اسکوربیک اسید در بدن بطور معین معلوم نشده ولی نشان داده شده که برای تشکیل کولاژن یا پروتئین پیوندی بین سلولها ضروری می باشد. سلولهای بدن که در تشکیل استخوان، مینا و عاج دندان شرکت دارند، در غیاب اسکوربیک اسید فعالیت عادی خود را از دست می دهند [۱]. کمبود اسکوربیک اسید در رژیم غذایی منجر به شرائطی معروف به اسکوربوت می گردد که با خونریزی زیر پوست و سایر بافتها همراه است. مقدار اسکوربیک اسید مورد نیاز برای حفظ سلامتی، موضوع بسیار بحث انگیزی بوده است. معلوم شده است که دریافتی ۱۰mg  در روز برای محافظت افراد بالغ در برابر علائم اسکوربوت کافی می باشد لازم به ذکر است که این مقدار در دوران فعالیت و رشد به حدود ۳ تا ۴ برابر افزایش می یابد [۱]. توجه زیادی از محققین بدلیل وجود این ترکیب در اکثر مواد دارویی، مواد غذایی و ضرورت حضور آن در رژیم غذایی انسان، به ابداع روشهای جدید، آسان و دقیق برای اندازه گیری اسکوربیک اسید معطوف شده است [۳,۴].
این تمایل برای ابداع روشهای مناسب، منجر به ایجاد روش های مختلف با دامنه کاربرد متفاوت برای اندازه گیری اسکوربیک اسید شده است. تاکنون روشهای مختلفی نظیر فلورومتری [۵]، کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا [۶] (HPLC)، پلاروگرافی [۷]،آمپرومتری [۸]، روشهای آنزیمی [۹] و روشهای الکتروشیمیایی [۱۰] برای اندازه گیری اسکوربیک اسید گزارش شده است.
برخی روشهای ولتا متری با استفاده از الکترودهای متداول [۱۱] الکترودهای صفحه ای میکرو [۱۲] و الکترود نواری میکرو [۱۳] برای اندازه گیری اسکوربیک اسید گزارش شده اند. عیب این روشها عدم تکرار پذیری پاسخ های الکتروشیمیایی می باشد، که علت این امر، آلودگی سطح الکترود توسط محصولات اکسایش آن می باشد. از طرف دیگر اسکوربیک اسید معمولاً در محیطهای پیچیده وجود دارد که با توجه به این مسائل، اکسایش کاتالیزی و انتخابی آن، می تواند بهبود قابل توجهی در اندازه گیری ولتامتری آن ایجاد نماید. علت این بهبود را می توان به جلوگیری از آلودگی سطح الکترود و حذف دخالت ترکیبات مزاحم موجود در نمونه نسبت داد [۱۴ – ۱۶].
در این پایاننامه سعی شده است تا از الکترود خمیر کربن اصلاح شده با فروسن و فروسن کربوکسیلیک اسید، برای اندازه گیری ولتامتری اسکوربیک اسید موجود در محیطهای پیچیدة آب میوه ها و فرآورده های داروئی استفاده شود.
با عنایت به الکتروکاتالیزاکسایش اسکوربیک اسید توسط اصلاحگرهای فروسنی موجود در پیکرة خمیر کربن، از شدت جریان الکتروکاتالیزی برای این کار استفاده شده است که اندازه گیری اسکوربیک اسید در فراوره های داروئی و آب میوه ها بدون هیچ گونه کارهای مقدماتی یا رقیق سازی صورت گرفته است.
فصل دوم

مبانی تئوری

۲-۱- الکترودهای اصلاح شده
۲-۱-۱- کلیات
یکی از نیازمندیهای اولیه در بکارگیری موفق الکترودها در مطالعات الکتروشیمیایی، عدم آلودگی سطح الکترود در اثر قرارگیری در محلول آنالیت می باشد. محققین الکتروشیمی سعی در بدست آوردن الکترودهایی بودند که تکرار پذیری بسیار بالایی داشته باشند انجام چنین شرطی با بکارگیری یک الکترود قطره جیوه امکان پذیر شد. ابداع الکترود قطره جیوه منجر به تجدید حیات علمی در روش ولتامتری و سایر روشهای مربوطه شده است، با این حال محدودیتهایی در بکارگیری این نوع الکترود برای کاربردهای مختلف علمی وجود دارد. این محدودیتها عبارتند از [۱۷]  :
- سمیت جیوه
- ماهیت آزمایشگاهی داشتن روشهایی که از الکترود قطره جیوه استفاده می کنند.
- مشکل بودن توصیف نتایج حاصل از آزمایش در مواردی که جذب سطحی پلاریزه کننده گونه های حد واسط، اثر ناخالصی ها و اثر ساختار لایه دو گانه الکتریکی فرآیند الکتروشیمیایی را پیچیده می سازند.
- علاوه بر جیوه از مواد دیگری نیز بعنوان الکترود استفاده شده است که از میان آنها الکترودهای اصلاح شده توجه بیشتری را بخود معطوف داشته اند. اصولاً مفهوم الکترودهای اصلاح شده شیمیایی دامنه گسترده ای را تشکیل می دهد. بعنوان مثال، هر الکترودی را که ساختار مولکولی سطح آن بتواند بگونه ای عمل کند کـه ( هم از نظر فیزیکی و هم از نظر شیمیایی) باعث بهبود در حصول پاسخهای ولتامتری و آمپرومتری گردد را می توان جزو الکترودهای اصلاح شده دانست [۱۷].ظهور مفهوم الکترودهای اصلاح شده شیمیایی را شاید بتوان ناشی از تمایل الکترو شیمیست ها برای توانایی خود به منظور کنترل مستقیم سطوح الکترودها دانست. این محققین می خواستند با قرار دادن مواد مناسبی بر روی الکترودها، بستری داشته باشند که خواص الکتروشیمیایی و شیمیایی ترکیب متصل شده به سطح آن را داشته باشد. از اینرو در اثر پوشاندن گزینشی مواد مناسب می توان به خواص مطلوبی نظیر توانایی الکتروکاتالیزی، عاری بودن از اثرات جذب سطحی، خواص ویژه نوری و انتخابگری در اندازه گیری آنالیت دست یافت. مطالعه دو محقق آمریکایی بنام میلر  و دی مارک  در بکارگیری الکترود پوشش داده شده با فیلمی از پلیمر هادی الکتریکی در سال ۱۹۷۸ منتشر شد [۱۷]. تحقیقات اولیه انجام شده در زمینه اتصال گونه های شیمیایی به سطح الکترودها به جذب غیر برگشت پذیر تک لایه ای از گونه های الکترواکتیو بر سطح الکترودها مربوط می شود. لان  و هوبارد   این روش را در یک کار تحقیقاتی با بکارگیری اولفین های واجد گونه های کنیونی که به طریق جذب شیمیایی بر سطح الکترود قرار داده شده اند توصیف نموده اند. [۱۸] .
در طول فرآیند اصلاح سازی جهت تهیه الکترودهای اصلاح شده شیمیایی(CMEs) یک ترکیب شیمیایی باید فیلم پلیمری به طریقه ویژه ای بر روی سطح الکترود قرار داده می شود. که از این به بعد الکترود خواص الکترو شیمیایی لایه قرار گرفته بر بستر الکترود را به خود می گیرد. بسته به اهداف اصلاح سطوح الکترودها، از ترکیبات مختلفی برای اصلاح سطوح الکترودها استفاده می شود. گاهی مواد از ترکیبات ردوکس حد واسط  برای اصلاح سطوح الکترودها استفاده می شود که در این حالت بدلیل ظهور خواص الکتروکاتالیزی جدید بر سطح الکترود، قابلیت الکترود در پاسخ دهی به آنالیتها افزایش می یابد. از ترکیبات فعال الکتروکاتالیزی، بعنوان مثال می توان از کمپلکس فلزات بالیگاندهای آلی نام برد [۱۹]. هم چنین می‌توان از آنزیمهایی که یا به طریق شیمیایی (کووالانسی)، یا در نتیجه جذب سطحی و یا با قرار دادن در پیکره ای از پلیمر بر سطح الکترود قرار گرفته اند نیز نام برد [۲۰]. درحال حاضر زمینه های کاربرد تجزیه ای الکترودهای اصلاح شده را می توان در پنج گروه الکتروکاتالیز ، پیش تغلیظ ، مانع ها یا سدهای غشایی  ، الکترو ریلیزینگ  و الکترودهای با ساختار ریز  طبقه بندی کرد [۱۹]. این کاربردهای مختلف الکترودهای اصلاح شده بطور شماتیک در شکل ۲-۱ نشان داده شده است [۱۹]. با عنایت به اینکه برای تهیه الکترودهای اصلاح شده شیمیایی باید بطور سنجیده گونه های شیمیایی خاصی را بر سطوح الکترودها نشاند، از اینرو روشهای پوشاندن سطوح الکترودها توسط ترکیبات مختلف را در اینجا بطور مختصر مورد بحث و بررسی قرار می دهیم.
۲-۱-۲- روشهای اتصال گونه های شیمیایی بر سطوح الکترودها
در جدول ۲-۱ خلاصه ای از روشهای تثبیت گونه های شیمیایی بر سطوح الکترودها ارائه شده است [۱۹]. هم چنین در شکل  ۲-۲ ساختار انواع الکترودهای اصلاح شده نیز نمایش داده شده است[۱۹].
غالباً واکنشگرهای تثبیت شده بر سطوح الکترودها گونه های فعال می باشند( گونه هایی که قابلیت اکسید شوندگی یا احیا شوندگی داشته باشند بعنوان مثال در قسمتهای (a)  و (b) شکل ۲-۱ ، گونه های ردوکس الکتروکاتالیست با      و     نشان داده شده‌اند).
در مورد فیلمهای پلیمری، الزامی در الکترو فعال بودن پلیمر وجود ندارد. زیرا هدف از طراحی این نوع الکترودها عمدتاً پیش تغلیظ انتخابی یا انتقال انتخابی آنالیت از طریق فیلم به سطح الکترود می باشد.
این پدیده بر مبنای جداشدگی غشایی  یا اثرات نفوذ پذیری  صورت می گیرد. ((c) (d) از شکل ۲-۱)
الکترودهای کربن بطور ویژه ای در جذب واکنشگرهای دارای سیستمهای∏ توسعه یافته، مؤثرند. بعنوان مثال می توان از جذب شیمیایی الکتروکاتالیست کمپلکس پورفیرین کبالت( شکل ۲-۲ قسمت(a) ) بر روی کربن پیرولیتی و بکارگیری آن در احیای چهار الکترونی اکسیژن نام برد [۳] .
الکترودهای جیوه، واکنشگرهای دارای گروههای مرکاپتید را شدیداً جذب می کنند [۲۱]. پدیده عامل دار کردن سطح الکترود، بعنوان ایجاد گروههای پیوند دهنده به منظور اتصال با واکنشهای مناسب از طریق پیوندهای کووالانسی یکی از کارهای اولیه در زمینه جذب شیمیایی می باشد [۲۲]. این طریقه بطور گسترده ای [۱۸,۲۳,۲۴] به منظور ایجاد اتصال لایه های تک مولکولی و چند مولکولی گونه های الکترو فعال به سطوح نیمه هادیها، اکسید های فلزی و الکترودهای کربن بکار رفته اند( جدول ۲-۱).
شکل ۲-۱- نمایش نموداری الکترودهای اصلاح شده مورد استفاده برای الکتروکاتالیز؛ لایه‌های پلیمری O و مکانهای کاتالیزی      (a) تک لایه ای ، (b) چند لایه ای یا لایه پلیمری ردوکس، (c) پیش تغلیظ کاتیونهای الکترو فعال با فیلم های پلیمری پلی آنیونی، (d) بکارگیری فیلمهای پلی آنیونی بعنوان سد غشایی برای آنیونهای نا مناسب موجود در محلول و (e) بکارگیری پلیمرهای الکترو فعال به منظور الکتروریلیزینگ.

جدول ۲-۱- انواع روشهای اصلاح الکترودها [۱۹].
لایه های تک مولکولی
- جذب شیمیایی واکنشگر :
بر سطح پلاتین
برسطح کربن
بر سطح جیوه
بر سطح طلا
- تشکیل پیوند کووالانسی بین سطح الکترود و واکنشگر الکترو فعال:
بر سطح اکسید فلزات
بر سطح کربن
بر سطح نیمه هادیها
لایه های چند مولکولی، با پوشش های فیلم پلیمری بر سطح الکترودها
- پلیمرهای رودکس
- پلیمرهای هادی الکتریکی
- پلیمرهای هادی یونی
- اترهای تاجدار  یا عوامل کمپلکس دهنده
- پلیمرهای فعال نوری غیر الکترو فعال
لایه های چند مولکولی ناهمگن  (سیستمهای تجمع یافته)
- عوامل اصلاحگر آمیخته شده با خاک رس
- الکترودهای اصلاح شده با زئولیت ها
- ذرات الکترو فعال در پلیمرهای الکترو فعال

شکل ۲-۲- نمایش نموداری تعدادی از واکنشگرهای تثبیت شده بر سطوح الکترودها: (a) پورفیرین کبالت دو وجهی جذب شده به طریق شیمیایی بر سطح کربن به منظور الکتروکاتالیز احیای اکسیژن (b) و (d) مشتقات ارتو-هیدروکسی بنزن متصل شده به سطح الکترود، (c) و (f) مشتقات فروسن متصل شده به الکترود از طریق پیوندهای فلز – اکسیژن – سیلیکون و (e) مشتق تترافنیل پورفیرین کبالت پلی پیرول که به طریق شیمیایی به پلیمر متصل شده است.

پلاتین یکی از مناسبترین سطوح واکنش پذیر با واکنشگرهای ارگانوسیلیکون (ترکیبات آلی سیلیسیم دار) می باشد. (قسمت (c) از شکل ۲-۲ را ببینید). که به سادگی یک یا چند لایه از اکسید پلاتین را که به گروههای Pt – OH ختم می شود، ایجاد می کند. سطح کربن به راحتی اکسید می شود و گروههای کربوکسیل با دانسیته زیاد را ایجاد می کند [۲۵] ، که این گروههای کربوکسیل توانایی تشکیل پیوندهای آمیدی را دارند [۲۶] ( قسمت b از شکل ۲-۲ را ببینید).
۲-۱-۳- فیلم های پلیمری هادی
امروزه بکارگیری فیلمهای پلیمری الکترو فعال با لایه های چند مولکولی متداولترند، زیرا بکارگیری آنها بر سطوح الکترودها در مقایسه با تک لایه های تثبیت شده به روش پیوند کووالانسی از نظر تکنیکی   راحت تر است. بعلاوه این نوع الکترودها متشکل از   لایه تک سلولی می باشند. که همین امر مشاهده مطالعات الکترو شیمی آنها را راحت تر می سازد. همچنین در بعضی از شرائط می توان خواص الکتروکاتالیزی آنها را بهبود بخشید. از پلیمرهای الکتروفعال و غیر الکتروفعال می توان به منظور محیطهای مناسب برای پیش تغلیظ (قسمت c از شکل ۲-۱ را ببینید) یا عبور انتخابی آنالیتها (قسمت (d) از شکل ۲-۱)استفاده نمود[۳].د ر صورتیکه فیلمهای تک لایه ای غالباً برای چنین مقاصدی مناسب نیستند. بطور کلی فیلم های پلیمری در مقایسه با فیلم های تک لایه ای پایدارترند.چون پایداری الکترودها، یکی از پارامترهای مهم در کاربردهای تجزیه ای آنها می باشد.
فیلم های پلیمری را به روشهای زیر می توان بر سطوح الکترودها نشاند:
۲-۱-۳-۱- پوشش با فروسازی
این یک روش ساده است که الکترود چند بار در محلول رقیقی از پلیمر فرو برده می‌شود و به این ترتیب لایه پلیمری جذب سطحی شده بر سطح الکترودها تثبیت می‌گردد [۱۷,۲۷]. خود پلیمر ممکن است واجد محلهای ردوکس باشد [۲۸] یا اینکه این محلها متعاقباً بوسیله تشکیل کمپلکسهای فلزی [۱۹] یا ایجاد پیوندهای آمیدی بوجود آیند[۱۷].
۲-۱-۳-۲- تبخیر قطره
پاشیدن چند میکرو لیتر از یک محلول رقیق پلیمر [۲۹,۳۰] یا کوپلیمر [۳۱,۳۲] بر روی الکترود و سپس تبخیر آن، روش مناسبی برای سطوح الکترودی نسبتاً کوچک ( ) می باشد. در این حالت مقدار   پلیمر (پوشش پلیمری) سریعاً مشخص می گردد [۱۹]. لایه های پلیمری که به این روش تهیه می شوند، ناهموار هستند، مگر اینکه فرآیند تبخیر خیلی آهسته انجام شود [۳۰].
۲-۱-۳-۳- ترسیب احیایی یا اکسیدی
محلولیت پلیمر به حالت یونی آن وابسته است. حالت بارداری می تواند با اکسایش یا کاهش ایجاد شود. این پدیده برای ترسیب لایه های پلی وینیل فروسن از محلولهای آن در   با اکسایش پلیمر به فری سینوم کم محلول (دارای قابلیت جذب سطحی بیشتر ) به روش الکترو شیمیایی و هم فتو شیمیایی بکار رفته است [۳۳-۳۵].
۲-۱-۳-۴- پوشش با چرخش سریع
نثبیت لایه پلیمری با این شیوه که به خوبی شناخته شده است، برای یک سری از پلیمرهای ردوکس تهیه شده بکار برده شده است [۳۶,۳۷]. این روش معمولاً به تعداد زیادی تک لایه برای ایجاد لایه هایی با کیفیت مطلوب نیاز دارد.. برای ایجاد پوشش پلیمری در این روش، پلیمر مورد نظر در حلال مخصوصی حل می شود و محلول پلیمر با غلظت معین وارد دستگاهی بنام تاباننده می شود که می تواند با سرعتهای  rpm 4000-2500 بچرخد. بدین ترتیب پلیمر توسط این دستگاه بر سطح الکترود پاشیده می شود.
۲-۱-۳-۵- پلیمریزاسیون الکترو شیمیایی
در این روش الکترود در محلولی از مونومر شناور شده و مونومر در اثر اعمال پتانسیل مناسب (پتانسیواستایی) یا شدت جریان مناسب (گالوانواستایی) اکسید (مانند فنل ها [۳۹]، آنیلین ها [۳۹]، پیرول ها [۴۰]) و یا احیاء  مانند اولفین های فعال شده در شرایطی خشک [۴۱-۴۴] می شود که از این طریق حد واسطهایی در سطح الکترود بوجود می آید که با سرعت خوبی پلیمر تولید می کند و پلیمر تشکیل شده مستقیماً سطح الکترود را می پوشاند. برای رشد خوب پلیمر و بدست آوردن لایه های ضخیم، داشتن فعالیتهای الکترو شیمیایی خوب و توانایی پلیمر برای اکسایش یا کاهش الکترو کاتالیتیکی مونومرهای تازه از عوامل مورد لزوم می باشد.
۲-۱-۳-۶- پلیمریزاسیون با تخلیه در پلاسمای فرکانس رادیویی
تشکیل لایه های پلیمری با قراردادن مونومر در میدان تخلیه پلاسمای فرکانس رادیویی، یکی از روشهای شناخته شده تهیه الکترودهای اصلاح شده شیمیایی می باشد. پلیمرهایی از وینیل فروسن [۳۰,۴۵-۴۷] ، وینیل پیریدین [۴۸] و اکریلیک اسید [۴۹] بدین روش بر روی الکترودها تثبیت شده اند. لایه های پلیمری پلاسمایی، تحت تأثیر هوا، اکسیژن جذب می کنند و واجد گروههای عاملی ناشناخته ای می گردند که این امر یک آفت شیمیایی برای پلیمرهای تهیه شده به طریقه فوق محسوب می شود.
۲-۱-۳-۷- اتصال الکترواستاتیکی یون ردوکس
هنگامیکه یک لایه پلیمری، بعنوان مبادله کننده یون برای جذب گونه های ردوکس یونی محلول بکار می رود، در ابتدا باید با یکی از روشهای اشاره شده در بالا در سطح الکترود تثبیت شود. لایه های پلیمری ممکن است واجد گروههای یونی متصل شده مانند گروههای   در نافیون [۵۰-۵۱] ، در پلی استایرن سولفونه شده [۵۱] ، در کوپلیمر استایرن / سولفونیک اسید / ارگانوسیلان [۳۲] باشند. هم چنین ممکن است دارای گروههای یونی متصل شده ای که در حقیقت همان مراکز ردوکس متصل شده به پلیمر [۴۱-۴۴] هستند و یا گروههای یونی ایجاد شده از طریق در معرض قراردادن لایه های پلیمری در محلول اسید یا باز باشند. از پلی وینیل پیریدین [۵۲-۵۳] ، کوپلیمر وینیل پیریدین ارگانوسیلان [۳۱] و یا پلیمر آلکیل آمین سیلان [۵۴] می توان بعنوان نمونه نام برد. فیلم هلی پلیمری الکترو فعال بطور ذاتی هدایت کننده یونها و الکترونها می باشند[۵۵].
پلیمرها را بر اساس رسانایی الکتریکی می توان در سه گروه زیر قرار داد : پلیمرهای ردوکس  پلیمرهای هادی الکترونی  و پلیمرهای تبادل یون .
به فیلمهای پلیمری دارای محلهای ردوکس(حالتهای الکترونی تثبیت شده)  پلیمرهای ردوکس می گویند. در این پلیمرها هدایت الکتریکی از طریق جهش الکترونها بین سایت های اکسیدی و احیایی اتفاق می افتد (قسمت (b) از شکل ۲-۱ را ببینید) …

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود پروژه کاربرد اسکوربیک اسید در صنایع غذایی و دارویی ,
:: بازدید از این مطلب : 306
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 آبان 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود پروژه بررسی طرح تولید نان های صنعتی و بهبود دهنده ها

فهرست مطالب»
عنوان صفحه
مقدمه
فصل اول:
۱ـ معرفی انواع نان های صنعتی
۲ـ ویژگی های گندم و آرد مناسب جهت تولید انواع نان های صنعتی
۳ـ وضعیت استاندارد
فصل دوم: «مواد اولیه و مواد افزودنی»
۲ـ۱) آب
۲ـ۱ـ۱) آب در آرد و محصولات آردی
۲ـ۱ـ۲) نقش آب در تهیه محصولات صنایع پخت
۲ـ۲) شیر
۲ـ۲ـ۱) پروتئین شیر
۲ـ۲ـ۲) چربی شیر
۲ـ۲ـ۳) لاکتوز شیر
۲ـ۲ـ۴) املاح و اسیدهای موجود در شیر
۲ـ۲ـ۵) آب شیر
۲ـ۲ـ۶) ویتامین های شیر
۲ـ۲ـ۷) تأثیر شیر روی خمیر و نان
۲ـ۲ـ۸) مصرف شیر تازه
۲ـ۲ـ۹) مصرف شیر تغلیظ شده
۲ـ۲ـ۱۰) مصرف شیر خشک
۲ـ۳) نمک طعام
۲ـ۳ـ۱) تأثیر نمک طعام روی خمیر و گلوتن
۲ـ۳ـ۲) تأثیر نمک طعام روی فرآیندهای میکروبی
۲ـ۳ـ۳) تأثیر نمک طعام روی پنتوزان ها
۲ـ۳ـ۴) تأثیر نمک طعام روی محصولات صنایع پخت
۲ـ۴) مواد شیرین کننده
۲ـ۴ـ۱) شکر
۲ـ۴ـ۱ـ۱) ویژگیهای شکر و اهمیت تکنولوژیکی آن روی محصولات صنایع پخت
۲ـ۴ـ۲) سیروپ
۲ـ۴ـ۲ـ۱) سیروپ خوراکی
۲ـ۴ـ۲ـ۲) سیروپ چغندر قند
۲ـ۴ـ۲ـ۳) سیروپ مخلوط خوراکی
۲ـ۴ـ۲ـ۴) خواص سیروپ چغندر و سیروپ مخلوط خوراکی
۲ـ۴ـ۲ـ۵) سیروپ نشاسته
۲ـ۴ـ۳) سوربیت
۲ـ۴ـ۳ـ۱) نقش و اهمیت تکنولوژیکی سوربیت
۲ـ۵) چربیها
۲ـ۵ـ۱) مارگارین و انواع مختلف آن
۲ـ۵ـ۲) خواص و اهمیت چربیها
۲ـ۶) مواد پخت
فصل سوم: «بهبود دهنده های مورد استفاده در نان های صنعتی»
۳ـ۱) مخمرها
۳ـ۲) قندها
۳ـ۲ـ۱) نقش قندها در محصولات صنایع پخت
۳ـ۲ـ۲) قندهای مهم در تخمیر
۳ـ۲ـ۳) تأثیر قندها در خصوصیات نان
۳ـ۲ـ۴) حجم مخصوص نان
۳ـ۲ـ۵) سفتی مغز نان
۳ـ۲ـ۶) رنگ پوسته نان
۳ـ۲ـ۷) ارتباط قندها و واکنش قهوه ای شدن و مواد آروماتیک در نان
۳ـ۳) نشاسته و آمیلاز
۳ـ۴) تکمیل کننده های آنزیمی
۳ـ۵) مالت
۳ـ۶) بی کربنات سدیم و جوش شیرین
۳ـ۷) خمیر ترش
۳ـ۸) باکتری ها
۳ـ۹) افزودن آرد سیب زمینی به آرد گندم
۳ـ۱۰) بهبود دهنده های دیگر
فصل چهارم: «اهمیت غنی سازی نان های صنعتی»
۴ـ۱) اهمیت نان و غنی سازی آن
۴ـ۲) هدف از غنی کردن مواد غذائی
۴ـ۳) افزودنی هائی که هم غنی کننده و هم بهبوددهنده هستند.
۴ـ۳ـ۱) اسید اسکوربیک
۴ـ۳ـ۱ـ۱) قانون اسید اسکوربیک
۴ـ۳ـ۱ـ۲) خواص فیزیکی اسید اسکوربیک
۴ـ۳ـ۱ـ۳) سنجش اسید اسکوربیک با مواد دیگر
۴ـ۳ـ۱ـ۳ـ۱) برومات پتاسیم و پر سولفات آلومینیوم
۴ـ۳ـ۱ـ۳ـ۲) آنانوگهای اسید اسکوربیک
۴ـ۳ـ۲) مکملهای کاتالیتیک
فصل پنجم: «فرآیند تولید و پخت نان های صنعتی»
۵ـ۱) نکات علمی فرآیند تولید
۵ـ۲) ارزیابی روشهای تولید و محدوده عملکرد
۵ـ۲ـ۱) روش سنتی
۵ـ۲ـ۲) روش نیمه اتوماتیک (غیرپیوسته)
۵ـ۲ـ۳) روش فول اتومات (پیوسته)
۵ـ۳) تشریح دقیق فرآیند تولید انواع نان
۵ـ۳ـ۱) آماده سازی آرد
۵ـ۳ـ۱ـ۱) الک کردن
۵ـ۳ـ۱ـ۲) اختلاط آرد
۵ـ۳ـ۱ـ۳) رساندن حرارت آرد به حد مطلوب
۵ـ۳ـ۲) آماده سازی خمیر
۵ـ۳ـ۲ـ۱) آماده کردن خمیر
۵ـ۳ـ۲ـ۱ـ۱) روش غیرپیوسته
۵ـ۳ـ۲ـ۱ـ۲) روش پیوسته
۵ـ۳ـ۲ـ۱ـ۳) روشهای تکنیکی تهیه خمیر
۵ـ۳ـ۲ـ۱ـ۴) روش تهیه خمیر با مخمر
۵ـ۳ـ۲ـ۱ـ۵) روش مستقیم تهیه خمیر
۵ـ۳ـ۲ـ۱ـ۵ـ۱) محاسن روش مستقیم تهیه خمیر
۵ـ۳ـ۲ـ۱ـ۵ـ۲) معایب روش مستقیم تهیه خمیر
۵ـ۳ـ۲ـ۱ـ ۶) روش غیرمستقیم تهیه خمیر
۵ـ۳ـ۲ـ۱ـ ۶ ـ ۱) محاسن روش غیرمستقیم تهیه خمیر
۵ـ۳ـ۲ـ۱ـ ۶ ـ۲) معایب روش غیرمستقیم تهیه خمیر
۵ـ۳ـ۲ـ۱ـ۷) روش تهیه خمیر با مایه خمیر مایع
۵ـ۳ـ۲ـ۱-۸) روش مخمر نمک
۵ـ۳ـ۲ـ۱ـ۹) روش طولانی تهیه خمیر
۵ـ۳ـ۲ـ۱ـ۱۰) روش بی وقفه تهیه خمیر
۵ـ۳ـ۲ـ۱ـ۱۱) متد سبز
۵ـ۳ـ۲ـ۱ـ۱۲) سایر روشهای تهیه خمیر
۵ـ۳ـ۲ـ۱ـ۱۲ـ۱) روش چرلی وود
۵ـ۳ـ۲ـ۱ـ۱۲ـ۲) روش برمیک
۵ـ۳ـ۲ـ۱ـ۱۲ـ۳) روش بلانچارد
۵ـ۳ـ۳) مخلوط کردن و زدن خمیر
۵ـ۳ـ۳ـ۱) مخلوط کردن
۵ـ۳ـ۳ـ۲) زدن خمیر
۵ـ۳ـ۳ـ۲ـ۱) روش زدن خمیر به طور غیرپیوسته
۵ـ۳ـ۳ـ۲ـ۲) روش زدن خمیر به طور پیوسته
۵ـ۳ـ۳ـ۲ـ۲ـ۱) ویژگی های زدن خمیر در روش پیوسته
۵ـ۳ـ۳ـ۲ـ۲ـ۲) وسایل و ماشین آلات تهیه خمیر در روش پیوسته
۵ـ۳ـ۳ـ۲ـ۳) افزایش درجه حرارت در اثر زدن خمیر
۵ـ۳ـ۴) تشکیل خمیر و مراحل مختلف آن
۵ـ۳ـ۴ـ۱) اولین مرحله تشکیل خمیر
۵ـ۳ـ۴ـ۲) دومین مرحله تشکیل خمیر
۵ـ۳ـ۴ـ۳) سومین مرحله تشکیل خمیر
۵ـ۳ـ۴ـ۴) گازهای ناشی از تخمیر و داخل شدن هوا در خمیر
۵ـ۳ـ۴ـ۵) سیستم های مختلف دستگاههای مخلوط کن
۵ـ۳ـ۵) ارزیابی خمیر
۵ـ۳ـ۵ـ۱) ویژگی خمیر
۵ـ۳ـ۶) پوک کردن خمیر
۵ـ۳ـ۶ـ۱) پوک کرن بیولوژیکی
۵ـ۳ـ۶ـ۱ـ۱) میکروارگانیسم ها در خمیر ترش
۵ـ۳ـ۶ـ۱ـ۱ـ۱) باکتریها و اهمیت آنها در خمیر ترش
۵ـ۳ـ۶ـ۱ـ۱ـ۲) مخمرها و اهمیت آنها درتهیه محصولات پخت
۵ـ۳ـ۶ـ۲) پوک کردن فیزیکی
۵ـ۳ـ۶ـ۲ـ۱) پوک کردن از طریق مواد سفیده ای
۵ـ۳ـ۶ـ۲ـ۲) پوک کردن از طریق هوا و بخار آب
۵ـ۳ـ۶ـ۲ـ۳) پوک کردن از طریق اسید کربنیک
۵ـ۳ـ۶ـ۳) پوک کردن شیمیائی
۵ـ۳ـ۷) تخمیر خمیر
۵ـ۳ـ۷ـ۱) مصرف کربوهیدرات در طی تخمیر
۵ـ۳ـ۸) رسیدن خمیر
۵ـ۳ـ۸ـ۱) رسیدن خمیر و ویژگیهای آن
۵ـ۳ـ۸ـ۲) عوامل مؤثر در رسیدن خمیر
۵ـ۳ـ۸ـ۳) روی هم انداختن و برگرداندن خمیر
۵ـ۳ـ۸ـ۴) تشخیص رسیدن خمیر
۵ـ۳ـ۸ـ۵) رسیدن خمیر و کیفیت نان
۵ـ۳ـ۹) عملیات آماده سازی خمیر ور آمده جهت تهیه نان
۵ـ۳ـ۹ـ۱) توزین و تقسیم خمیر (چانه گیری)
۵ـ۳ـ۹ـ۲) گرد کردن
۵ـ۳ـ۹ـ۲ـ۱) تخمیر میانی
۵ـ۳ـ۹ـ۳) فرم و شکل دادن
۵ـ۳ـ۱۰) تخمیر نهایی
۵ـ۳ـ۱۰ـ۱) تأثیر عوامل مختلف بر تخمیر نهایی
۵ـ۳ـ۱۱) عملیات لازم برروی چانه تخمیر شده
۵ـ۳ـ۱۱ـ۱) خط زدن
۵ـ۳ـ۱۱ـ۲) نم زدن یا اسپری کردن آب
۵ـ۴) پخت
۵ـ۵) انتقال گرما در چانه
۵ـ۶) مدت زمان پخت
۵ـ۷) روشهای مختلف پخت
۵ـ۷ـ۱) روش پخت مقدماتی
۵ـ۷ـ۲) پخت در محفظه بخار
۵ـ۷ـ۳) روش پخت منقطع
۵ـ۷ـ۳ـ۱) معایب پخت منقطع
۵ـ۸) فرآیندهای پخت
۵ـ۸ـ۱) حجیم شدن چانه در فر
۵ـ۸ـ۱ـ۱) علل حجیم شدن در فر
۵ـ۸ـ۲) تشکیل مغز نان
۵ـ۸ـ۲ـ۱) علل تشکیل مغز نان
۵ـ۸ـ۳) تشکیل پوسته نان
۵ـ۸ـ۳ـ۱) علل تشکیل پوسته نان
۵ـ۹) تشخیص زمان اتمام پخت نان
۵ـ۱۰) فر پخت
۵ـ۱۰ـ۱) انواع فر
۵ـ۱۰ـ۱ـ۱) فر چند طبقه ای
۵ـ۱۰ـ۱ـ۲) فر با سیستم دوران هوای داغ
۵ـ۱۰ـ۱ـ۲ـ۱) محاسن فر با سیستم دوران هوای داغ
۵ـ۱۰ـ۱ـ۲ـ۲) معایب فر با سیستم دوران هوای داغ
۵ـ۱۰ـ۱ـ۳) فر با سیستم دوران گاز
۵ـ۱۰ـ۱ـ۳ـ۱) محاسن فر با سیستم دوران گاز
۵ـ۱۰ـ۱ـ۳ـ۲) معایب فر با سیستم دوران گاز
۵ـ۱۰ـ۱ـ۴) فر طبقه ای با پایه متحرک
۵ـ۱۰ـ۱ـ۴ـ۱) ویژگیهای فر طبقه ای با پایه متحرک
۵ـ۱۰ـ۱ـ۴ـ۲) داغ کردن فر طبقه ای با پایه متحرک
۵ـ۱۰ـ۱ـ۴ـ۳) پخت در فر طبقه ای با پایه متحرک
۵ـ۱۰ـ۱ـ۴ـ۴) محاسن فر طبقه ای با پایه متحرک
۵ـ۱۰ـ۱ـ۴ـ۵) معایب فر طبقه ای با پایه متحرک
۵ـ۱۰ـ۱ـ۵) فرهای بزرگ در صنایع
۵ـ۱۰ـ۱ـ۵ـ۱) اتوفر
۵ـ۱۰ـ۱ـ۵ـ۲) فر تونلی
۵ـ۱۰ـ۱ـ۵ـ۳) فر کشوئی
فصل ششم: «فرآیند بسته بندی نان های صنعتی»
۶ـ۱) بسته بندی نان
۶ـ۲) مفاهیم و تعاریف در بسته بندی
۶ـ۳) اشکال مختلف فرآیند بسته بندی
۶ـ۴) شرایط بهداشتی
۶ـ۵) مواد بسته بندی
۶ـ۶) توزین و بسته بندی
فصل هفتم: «آزمون های کنترل کیفیت»
۷ـ۱) آلودگی میکروبی نان
۷ـ۱ـ۱) فساد باکتریایی نان
۷ـ۱ـ۲) فساد مخمری نان
۷ـ۱ـ۳) فساد کپکی نان
۷ـ۲) آلودگی شیمیایی نان
۷ـ۳) آزمون های شیمیائی
۷ـ۴) آزمون های رئولوژی
۷ـ۵) انواع آفات
فصل هشتم: «بررسی بهبود دهنده های مورد استفاده در واحد تولیدی سحر»
۸ـ۱) بهبود دهنده انواع نان های حجیم
۸ـ۲) بهبود دهنده انواع نان های تست بزرگ مخصوص
۸ـ۳) بهبود دهنده نان های همبرگر مخصوص
۸ـ۴) بیکینگ پودر
۸ـ۵) پودرهای خامه سحر
۸ـ۶) بهبوددهنده جهت نان چاودار تیره
۸ـ۷) لیست محصولات شرکت ثمین نان
ضمائم و پیوست ها
پیوست ۱) واحدهای تولید کننده نان صنعتی در کشور
پیوست ۲) سازندگان عمده ماشین آلات تولید نان
پیوست ۳) دستگاهها و ماشین آلات خط تولید نان های صنعتی
پیوست ۴) تصاویر و دستور العمل هایی از محصولات شرکت MECO
فهرست منابع
 مقدمه :
غلـه در زبان فارسـی به معنای گندم ـ برنج ـ جو ـ ارزن ـ ذرت ـ چـاودار و تریتیکالـه می باشد و وقتی صحبت از غلات می شود فرآورده های حاصل از آن نیز مد نظر قرار می گیرد، بنابراین دامنه آن بسیار وسیع و گسترده است.
غلات از اولین غذاهای شناخته شده بشر بوده که از زمانهای بسیار کهن تاکنون همواره نقش مهمی در اقتصاد و تغذیه مردم دنیا به ویژه کشورهای در حال توسعه داشته است به همین جهت سمبل غلات یعنی گندم ونان حاصل از آن، همواره در میان مذاهب و فرهنگهای کشورهای دنیا مقام والا و ارزنده ای داشته و خواهد داشت.
گنـدم یکی از بزرگترین نشانه های عظمت خلقت و نان یکی از مطبوع ترین و لذت‌بخش ترین مواد غذائی مصرفی انسان در بسیاری از جوامع متمدن و سنتی امروز است.
نزد ما مسلمانان گندم و نان از حرمت و منزلت خاصی برخوردار است و در بیشتر مراسم مذهبی و اعیاد و حتی سفره روزانه مردم از نان به عنوان نشانه ای از یمن و برکت الهی استفاده می شود.
مسیحیان نان را مقدس می شمردند و هنوز هم در مراسم مذهبی خود قرصهای کوچک نان را به نشانه جزئی از پیکر عیسی مسیح (ع) به شرکت کنندگان می دهند و در دعای سفره خود از خداوند بزرگ می خواهند که نان روزانه آنان را عطا کند و در واقع از نان به عنوان سمبل رزق و روزی یاد می کنند.
کلیمیان نیز نان را مقدس می دانند و معتقدند که در مهاجرت بزرگ قوم یهود به صحرای سینا در زمان فرعون هنگامی که در بیابان بدون غذا مانده بودند و از خدای بزرگ طلب روزی کردند، یک روز صبح وقتی سر از خواب برداشتند بیابان را پر از قرصهای کوچک نان یافتند که خداوند از آسمان برایشان فرو فرستاده بود تا از گرسنگی نجات یابند.
پیشینیان ما، غلات را به طرق مختلفی در زیر سنگهای آسیاب خرد می کردند و سپس آن را با آب مخلوط کرده و به صورت حریره مانند مصرف می کردند.
با گذشت زمان این حریره ها را برروی سنگها یا خاکسترهای داغ پخته تا به صورت نان‌های امروزی در آمدند.
در کشور ما نان به تنهائی ۸۰% از غذای مردم را تشکیل می دهد و حدود ۶۵ـ۶۰% پروتئین و کالری و حدود ۳ـ۲ گرم املاح معدنی و قسمت اعظم نمک طعام مورد نیاز روزانه از خوردن نان تأمین می شود.
در چند سال اخیر مصرف نان به دلایل متعدد از جمله بالارفتن هزینه سایر مواد غذایی افزایش قابل ملاحظه ای یافته است.
بدیهی است باتوجه به محدودیت منابع و عدم امکانات تأمین مواد غذائی، می بایست جهت رفع نیازهای تغذیه ای مردم به ویژه اقشار کم درآمد از ساده ترین روش جهت تأمین مواد مورد نیاز آنها استفاده گردد. یکی از این راه ها، تهیه نان های مخصوص و غنی شده با پروتئین و املاح و ویتامینهای گوناگون می باشد.تهیه نان خوب و ماکول نیاز به اطلاعات دقیق در شناخت آرد و روشهای تهیه خمیر و عمل آوری آن و سیستمهای پخت دارد.
علاوه بر این بسته بندی و نگهداری صحیح نان می تواند زمینه های لازم را جهت تقلیل ضایعات فراهم آورده و در نتیجه حرکت به سوی خودکفائی در تولید و صرفه جوئی در مصرف گندم را تسهیل و از خروج مقادیر قابل توجه ارز از کشور جلوگیری به عمل آورد.
«فصل اول»
معرفی انواع نانهای صنعتی
معرفی انواع نان های صنعتی
در آئین نامه اجرائی مصوب هیئت محترم وزیران مورخ ۱۵/۲/۱۳۷۸ منظور از نان های صنعتی و مرغوب، انواع نان های حجیم و نیمه حجیم است. به طور کلی نان های قابل تولید صنعتی شامل سه گروه زیر می باشد:
۱ـ نان حجیم (مانند انواع نان های اروپائی)
۲ـ نان های نیمه حجیم (مانند نان بربری و انواع مشابه)
۳ـ نان های غیرحجیم یا مسطح (مانند نان های لواش، تافتون، عربی و غیره)
از نظر کارشناسی تعریف زیر برای نان حجیم و نیمه حجیم ارائه شده است.
نان حجیم
نان حجیم نانی است که دارای بافتی متخلخل، اسفنجی و یکنواخت بوده و ضخامت آن از ۳ سانتی متر بیشتر باشد.
نان نیمه حجیم
نان نیمه حجیم نانی است که دارای بافتی متخلخل، اسفنجی و یکنواخت بوده و ضخامت آن بین ۲ تا ۳ سانتیمتر باشد.
در صفحات بعد تصاویر برخی از انواع نان حجیم و نیمه حجیم آلمانی و فرانسوی نشان داده شده است.
ویژگی های گندم و آرد مناسب جهت تولید انواع نان های صنعتی
در زمینه انتخاب و تأمین گندم و آرد مناسب نان صنعتی دو حالت مختلف زیر در نظر گرفته می شود.
۱ـ حالتی که کارخانه های نان آزادی عمل داشته باشد تا برای تولید هر یک از انواع نان‌های تولیدی خود بهترین شرایط لازم را برای تأمین مرغوبیت و کیفیت در نظر بگیرند که در آن صورت یکی از مهمترین عوامل، انتخاب آردهائی با مشخصات دقیق کیفی از نظر کمیت و کیفیت پروتئین و گلوتن، دانه بندی، مقدار خاکستر و غیره است که کارخانه های آرد طرف قرارداد برای تولید چنان آردهائی در شرایط آزاد و رقابتی ناگزیر به استفاده از تجهیزات و ماشین آلات لازم، نیروی انسانی متخصص و روشهای تولید مناسب و ماده اولیه یعنی گندم- های مناسب و مشخص خواهند بود.
۲ـ حالت فعلی و تأمین آرد برای نانوائی ها و واحدهای صنعتی و صنفی.
در این شرایط تعیین هرگونه مشخصاتی برای آرد و گندم به علت عدم امکان اجرای آن منتفی به نظر می رسد زیرا کارخانه های آرد به صورت دستمزدی گندم های تحویلی سازمان غله کشور را به ۴ـ۳ نوع آرد مشخص برای انواع مصارف تبدیل می نمایند.
از آنجا که نوع گندم های تحویلی به کارخانه های آرد تابع نوسانات پیش بینی نشده است لذا تهیه آرد از چنین گندم هائی نیز نمی تواند تابع نظم و استاندارد خاصی باشد. در هر حال استاندارد ویژگی ها و روش آزمون گندم که توسط مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی تدوین گردیده کارخانجات آرد سازی را ملزم به تولید آرد با مشخصات مورد نیاز خواهد نمود. هسته خودکفائی صنایع همگن آرد و نان مشخصات تقریبی آردهای مورد مصرف برای تهیه انواع نان های صنعتی را به شرح زیر ارائه نموده است.
دانه بندی میکرون مقدار خاکستر درصد مقدار گلوتن مرطوب درصد مقدار پروتئین درصد انواع نان
حداکثر ۱۵۰ ۶۰/۰ـ۵/۰ حدود ۲۸ حدود ۱۲ انواع نان های حجیم (باگت، تست، همبرگر و غیره)
حداکثر ۲۰۰ ۹۰/۰ـ۷۵/۰ حدود ۲۶ حدود ۱۱ انواع نان های نیمه حجیم مانند بربری
حداکثر ۲۲۰ حدود ۰۰/۱ حدود ۲۶ حدود ۹ انواع نان غیرحجیم یا مسطح مانند لواش
به منظور بهبود کیفیت نان کارخانجات پس از آزمایش آرد تحویلی مواد افزودنی مناسب و مورد نیاز را اضافه می کنند به طور مثال آرد مورد نیاز نان لواش صنعتی با ترکیب ۱/۰ درصد نمک، ۱/۰ درصد شکر، ۵/۰ درصد مخمر و ۳۰۰ گرم روغن تهیه می گردد.
وضعیت استاندارد
در اجرای بند ۴ آئین نامه اجرائی بند (ی) تبصره ۵ قانون بودجه سال ۱۳۷۸ کل کشور، مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی با مشارکت وزارتخانه های ذیربط نسبت به تدوین استانداردهای ۱ـ ویژگی ها و روشهای آزمون آرد گندم ۲ـ مقررات ایمنی در ماشین آلات پخت نان و شیرینی  اقدام نموده است.
همانطوری که در متن استانداردهای مزبور آمده است. هدف از تدوین استاندارد ویژگی ها و روش های آزمون آرد گندم، تعیین ویژگی های بسته بندی، نشانه گذاری، نمونه برداری و روشهای آزمون انواع آرد گندم مورد مصرف در تهیه نان و فرآورده های آرد می باشد. در این استاندارد آردهای قنادی، ستاره درجه یک، ستاره درجه دو، معمولی، تیره و کامل تعریف گردیده و مشخصات آن به صورت جدول صفحه بعد آمده است.
در این استاندارد همچنین به روش آزمون اندازه گیری رطوبت، اندازه گیری خاکستر غیرمحلول در اسید و اندازه گیری PH اشاره شده و روش محاسبه درصد خاکستر عدد اسیدیته آرد بیان شده است.
در استاندارد مقررات ایمنی در ماشین آلات، هدف آن فراهم کردن ایمنی لازم و قابل قبول برای افرادی که با ماشین پخت کار می کنند و همچنین مرجع مقررات ایمنی برای سازندگان و کاربران تجهیزات و ماشین پخت ذکر گردیده است…

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود پروژه بررسی طرح تولید نان های صنعتی و بهبود دهنده ها ,
:: بازدید از این مطلب : 248
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 آبان 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود مقاله کاربرد استخراج با سیال فوق بحرانی در صنایع غذایی
فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول
استخراج با سیال فوق بحرانی
۱-۱- تاریخچه
۱-۲- خصوصیات و مزایای یک سیال فوق بحرانی
۱-۳- طرح فرآیندهای سیستم استخراج با CO2
1-4 اصول و پایه فاز تعادلی و سیستم‌های بحرانی
۱-۵-۱ پارامترهای موثر در SFE
1-5 چه شد؟
۱-۵-۲‌ترمودینامیک SCF
1-5-5 رفتار حلالیت در SCF
1-5-4 تأثیر حلال های کمکی یا اصلاحگرها
۱-۵-۳ تغییر پذیری چگالی با فشار و دما
۱-۶ عوامل موثر بر استخراج با CO2 فوق بحرانی
۱-۶-۱ چگالی
۱-۶-۲ اصلاحگرها یا حلالهای کمکی
۱-۶-۴ سرعت
۱-۶-۳ ‌اندازه ذرات
۱-۶-۵ جمع آوری نمونه
فصل دوم
استخراج عصاره‌های عطری و طعمی‌با استفاده از CO2 فوق بحرانی
۲-۱ روغن‌های اسانس طبیعی
۲-۲ عصاره گیری با CO2 فوق بحرانی
۲-۲-۱ عطر یاسمن
۲-۲-۲ عطر گل محمدی
۲-۲-۳ عطر گل نارنج
۲-۲-۴ عطر استوقدوس
استخراج عصاره میوه جات با scco2
فصل سوم
۳-۱: اهمیت استخراج
۳-۲: استخراج روغن مرکبات در طی تولید
۳-۳: استخراج‌ترکیبات طعم دهنده از میوه جات
۳-۴: پایداری و کیفیت
۳-۵: فرآیند استخراج با CO2
3-6:‌ترپن گیری روغن مرکبات با CO2 فوق بحرانی
۳-۷: الکل گیری آب میوه جات توسط scco2
3-8: استریلیزاسیون و غیرفعال سازی آنزیمها با scco2
استخراج عصاره‌های ادویه جات با scco2
فصل چهارم
۴-۱: اهمیت بازگیری
۴-۲: تخم کرفس
۴-۳: فلفل قرمز
۴-۴: پاپریکا
۴-۵: زنجبیل
۴-۶: جوز هندی
۴-۷: فلفل
۴-۸: وانیلین
۴-۹: هل
۴-۱۰: رازیانه، زیره، گشنیز
۴-۱۱: سیر
۴-۱۲: دارچین
فصل پنجم
عصاره گیاهان دارویی
۵-۱:‌ترکیبات ضدمیکروبی و آنتی اکسیدان
گیاه اوکالیپتوس
۵-۲-‌ترکیبات ضدالتهاب
۵-۳: آلکالوئیدهای ضدسرطان
۵-۴: پلی فنل‌های ضدسرطان
۵-۵:‌ترکیبات دارویی عصاره چای
۵-۶: عوامل تنظیم کننده چربی
استخراج آنتی اکسیدانهای طبیعی
فصل ششم
۶-۱: طبقه بندی آنتی اکسیدانها
۶-۲: استخراج توکوفرول‌ها
۶-۳: فلاونوئیدها
۶-۴: استخراج فلاونوئید با scco2
6-5- استخراج کاروتنوئیدها با scco2
استخراج لیپیدهای حیوانی و نباتی
فصل هفتم
۷-۱- اهمیت بازگیری
۷-۲- روشهای استخراج
۷-۴- فراکسیون سازی PuFA از لیپیدهای حیوانی
۷-۵- تصفیه و بوبری روغن‌های نباتی
۷-۶- فراکسیون سازی گلیسریدها
۷-۷- بازیافت روغن از مواد حاوی روغن
۷-۷-۱: روغن آفتابگردان
۷-۷-۲: روغن جوانه ذرت
۷-۷-۳: روغن تفاله پرسی زیتون
۷-۷-۴: روغن هسته انگور
۷-۷-۵: روغن گیری از لسیتین با scco2

7-7-6: چربی گیری و کلسترول گیری از مواد غذایی

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود مقاله کاربرد استخراج با سیال فوق بحرانی در صنایع غذایی ,
:: بازدید از این مطلب : 335
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 آبان 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود پروژه تکنولوژی تولید ماکارونی

فهرست مطالب

مقدمه و تارتخچه ۱
فصل اول
۱-۱- بخش اول   گندم و ویژگیهای آرد ماکارونی ۴
۲-۱- بخش دوم   انواع ماکارونی ۱۰
۳-۱- بخش سوم  ارزش غذایی فرآورده‌های ماکارونی۱۸
۴-۱- بخش چهارم  موقعیت و محل کارخانة بازدید شده ۲۰
فصل دوم
۲-۱- بخش اول  مواد اولیه مورد استفاده ۲۴
فصل سوم
۱-۳- بخش اول   ساخت ماکارونی۳۷
۱-۱-۳- روشهای ساخت انواع ماکارونی ۳۸
الف  روش غیر پیوسته ۴۰
ب  روش پیوسته ۴۱
۲-۳- بخش دوم ‌ انتقال دهنده ۴۲
الف  انتقال دهنده‌های افقی ۴۳
ب  انتقال دهنده‌های عمودی ۴۳
ج  انتقال دهنده‌های بادی ۴۳
فصل چهارم
۱-۴- بخش اول   خشک کردن ۴۶
الف) خشک کردن اولیه ۴۸
ب) خشک کردن میانی ۴۹
ج) خشک کردن نهایی ۴۹
۲-۴- بخش دوم   یک دیاگرام خشک کردن موفقیت آمیز ۵۳
۳-۴- بخش سوم   منحنی خشک کردن و نمودار آن ۵۵
فصل پنجم
۱-۵- گرمخانه‌های ماکارونی ۵۹
فصل ششم
بخش اول   بسته‌بندی توسط کارگر و بسته‌بندی اتوماتیک ۶۳
بخش دوم   ویژگی‌های بسته‌بندی مطابق استاندارد ۶۴
فصل هفتم
۱-۷- بخش اول   نگهداری و انبار کردن محصول ۶۷
فصل هشتم
۱-۸- بخش اول   بهداشت کارخانه ۷۰
الف) رعایت بهداشت توسط کارگران خط تولید ۷۰
ب) رعایت بهداشت توسط کارگران بخش بسته بندی و انبار ۷۱
ج) نظافت قسمتهای مختلف انبار ۷۱
فصل نهم
۱-۹  بخش اول آزمایش شیمی ۷۵
الف) تعیین pH ماکارونی ۷۵
ب) آزمایش پخت و آزمایش جهت تعیین وزن مواد جامد در آب ۷۵
ج) آزمایش رطوبت ۷۶
۲-۹- بخش دوم   طرز تهیه محیط‌های کشت ۷۷
الف) طریقه کشت پلیت کنت آگار ۷۷
ب) دستور تهیه سوسپانسیون زرده تخم مرغ ۷۸
پ) تهیه محیط کشت سوبرودکستروز آگار ۷۹
ت) طریقه کشت و شمارش آزمونهای میکروبی ۸۱
ث) تهیه محیط کشت باسیلوس سرئوس ۸۲
ج) طریق کشت کپک۸۳
۳-۹- بخش سوم   آزمون کنترل کیفی مواد اولیه ۸۳
۴-۹- بخش چهارم  کنترل کیفیت فرآورده‌های نهایی ۸۸
فصل دهم
۱-۱۰- بخش اول   استاندارد ویژگی‌های ماکارونی ۹۷
فصل یازدهم
بخش اول   بحث و نتیجه‌گیری ۱۱۲
بخش دوم  پیشنهادات ۱۱۳
بخش سوم  مقاله
بخش چهارم

منابع ۱۱۷

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود پروژه تکنولوژی تولید ماکارونی ,
:: بازدید از این مطلب : 205
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 آبان 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود پروژه کاربرد میکروارگانیزم ها در تهیه مواد لبنی

فهرست مطالب

مقدمه
نقش میکروارگانیزم‌ها در مراحل رسیدن پنیر
Whey چیست؟
مراحل فرایند تولید پنیر
رسیدن پنیر
عوامل موثر در رسیدن پنیر
پروتئولیز
الف) مکانیزم عمومی تجزیه پروتئین‌ها
ب) مکانیزم عمومی تجزیه اسیدهای آمینه
لیپولیز و اسیدهای فرّار
گلیکولیز
میکروارگانیزم‌ها و آنزیم‌های آنها
انواع استاترها
لاکتاکوکوس لاکتیس زیرگونه لاکتیس
لاکتوکوکوس لاکتیس زیرگونه کروموریس
لاکتوکوکوس لاکتیس زیرگونه لاکتیس واریته دی‌استیل لاکتیس
لکونوستوک
استرپتوکوکوس سالیواریوس زیرگونه ترموفیلوس
این میکروارگانیزم گرم مثبت، کاتالاز منفی، کوکسی شکل و بی‌هوازی است و
لاکتو باسیل‌ها  
باکتریهای پروپیونیک  
پدیولوکوس‌ها
کورینه باکتریوم‌ها
میکروکوکوس
استرپتوکوکهای گروه D یا انتروکوک‌ها
مخمرها
قارچ‌ها Fungus
پنی‌سیلیوم کممبرتی
پنی‌سیلیوم رکیوفورتی Penicillium requeforti
ژئوتریکوم کاندیدوم
رشد باکتریهای آغازگر در شیر
فاکتورهای ممانعت کننده از رشد باکتریهای استارتر پنیر
انواع پنیر
طبقه بندی پنیرها
پنیر  Romano, parmesan
پنیر چدار  Cheddar cheese
روش تهیه پنیر چدار
تغییرات میکروبیولوژیکی در مدت رسیدن پنیر چدار
نقص‌های پنیر چدار
پنیر سوئیس Swiss cheese
نقصهای پنیر سوئیسی
پنیر آبی رنگ (پنیر رکیوفورتی) Roquefort chees
روش تهیه پنیر آبی رنگ
شیر لازم برای تهیه پنیر آبی رنگ
میکروارگانیسم‌های مهم در تولید پنیر آبی رنگ
طعم پنیر آبی رنگ
کپک لازم برای تلقیح پنیر آبی رنگ
پنیر Brick  Brick chees
استارترهای پنیر Brick
پنیرlimburgerlimburger cheese
پنیر کممبرت Camonbert cheese
تغییرات میکروبیولوژیکی پنیر کممبرت
پنیرCottage Cottage cheese
پنیر موزارلا Mozzarella cheese
تغییرات میکروبیولوژیکی پنیر موزارلا
ماست  yogurt
باکتریهای مهم ماست
استارترهای ماست
لاکتوباسیلوس دلبروکه‌ای زیر گونه بولگاریکوس
همزیستی استرپتوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگاریکوس
تکثیر کشت مادر ماست
روش کلی تکثیر کشتهای ماست
استارترهای ماست و دخالت آنها در بافت و طعم ماست
فاکتورهای ممانعت کننده از رشد استارترهای ماست
ممانعت کننده‌های طبیعی و ذاتی Inherent Inhibitors
آنتی بیوتیک‌ها Antibiotics
شیرین کننده‌ها Sweeteners
باکتریوفاژها Bacteriophages
روش تهیه ماست
مشکلات تهیه ماست
ویژگیهای ماست
کره Butter
نقش میکروارگانیسم‌ها در ایجاد طعم کره
شیر اسیدوفیلوس  Acidophilus milk
روش تهیه شیر اسیدوفیلوس
باتر میلک بلغاریBulgarian Butter milk
کفیر  Kefir
کومیس  Koumiss
سورکرم  Sour cream

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود پروژه کاربرد میکروارگانیزم ها در تهیه مواد لبنی ,
:: بازدید از این مطلب : 231
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 آبان 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود مقاله فرآیند تولید کنسرو و رب گوجه فرنگی

فهرست مطالب

فصل اول :
کلیات
پیشگفتار:
مقدمه:
تعریف موضوع:
اهمیت موضوع:
فصل دوم :
مراحل کنسروسازی
انتخاب مواد اولیه
۲-۱- فرآورده های دامی
۳-۱- نشاسته در صنایع کنسرو
۴-۱- استفاده از شکر در کنسروسازی
۵-۱- استفاده از نمک در کنسروسازی
۶-۱- اسیدهای آلی
۷-۱- سایر مواد اولیه
۱- درجه بندی مواد اولیه
۲- تمیز کردن مواد اولیه
۳- آماده کردن ماده اولیه
۱-۴- جدا کردن پوست میوه
۲-۴ دم گیری و جدا کردن هسته، Triming Coring
3-4 قطعه � قطعه کردن، Slicing
4-4- استفاده از خلاء برای خارج کردن اکسیژن، هوا و گازها
۴- بلانچینگ، Blanching
اثرات عمل بلانچینگ عبارتند از:
آزمایش کفایت عمل بلانچینگ
۵- پر کردن در بسته Filling
6- تخلیه هوا و گازها Exhausting
1-7- خارج کردن هوا با استفاده از حرارت
۲-۷- خارج کردن هوا با استفاده از روش های مکانیکی
۳-۷- خارج کردن هوا با استفاده از تزریق بخار
۷- درب بندی قوطیهای کنسرو Seaming
عوامل موثر در درب بندی
ارزیابی درب بندی مضاعف
روشهای اندازه گیری فاکتورهای درب بندی
۹- فرآیند حرارتی کنسروها:
۹-۱- پخت محصول:
۹-۲- حرارت دادن به منظور استرالیزاسیون محصول:
۹-۳- دستگاهها و روش های حرارت دادن کنسروها:
۹-۳-۳- روشهای استرلیزاسیون پیوسته:
۹-۳-۴- استرلیزاسیون � بوسیله بخار اشباع شده:
۹-۳-۵- استرلیزاسیون با استفاده از آب داغ:
۹-۳-۶- استرلیزاسیون با استفاده از شعله:
۱۰- سرد کردن بسته های کنسرو:
۱۱- کد گذاری و برچسب زنی قوطیهای کنسرو:
۱۲- کارتن گذاری و نگهداری قوطیها:
تعیین زمان ماندگاری کنسروها Shelf � Life
بحث میکروبیولوژی قوطیهای کنسرو
فساد کنسروها:
طبقه بندی کنسروها و آلودگی آنها
۱- کنسروهای با PH بیش از ۶/۴
۲- کنسروهای با PH مساوی یا کمتر از ۶/۴
۱) بی هوازی های بوتیریک
۲) مخمرها
۳)کپکها
۴) باکتریهای اسیدلاکتیک
شاخصهای کیفیت محصول
شاخصهای ایمنی مواد غذایی
آزمایشهای میکروبی اختصاصی کنسروهای مواد غذایی
روش آزمون:
برداشت نمونه از مواد غذایی محتوی در قوطی کمپوت
۱-۱- تهیه اولین رقت از ماده غذایی
۱-۲- تهیه رقت مورد لزوم از قسمت مایع قوطی
۱-۳- تهیه رقت مورد لزوم از قسمت جامد قوطی
محلولهای رقیق کننده
روشهای شمارش میکروبی
- روش شمارش عمقی Pour Plate
- روش شمارش سطحی Surface Plate
روش شمارش توسط صافیهای غشایی
محیطهای کشت آزمایشگاه میکروب شناسی غذایی
سترون سازی با گرما:
تأثیر سترون سازی بر مواد غذایی:
محاسبات حرارتی استریلیزاسیون کنسروها
سرعت نفوذ و انتقال حرارت در داخل کنسروها Heat Penetration
1- هدایت Conduction
2- انتقال حرارت به روش جابجایی Convection
3- روش تابش یا تشعشع
اثر PH در استریلیزاسیون کنسروها
طبقه‌بندی مواد غذایی بر اساس PH
مقاومت حرارتی اسپرها
کنترل استریلیزاسیون کنسروها:
معرف‌های استریلیزاسیون
بسته ‌بندی کنسروها
۱- قوطیهای فلزی:
ورق‌های فولادی:
قلع اندود کردن:
لاک اندود کردن (پوشش لعاب)
خصوصیات لاک مورد استفاده
۲- شیشه:
مزایا
معایب
۳- بسته‌بندیهای پلاستیکی سخت
۴- بسته‌بندیهای قابل انعطاف و مقاوم در مقابل حرارت
استانداردهای قوطی کنسرو
خوردگی قوطی فلزی
انواع خورندگی:
عوارض ناشی از خوردگی در قوطی فلزی
روشهای جلوگیری از زنگ‌زدگی قوطی
علل تورم قوطی‌های کنسرو:
تغییراتی از قبیل زنگ‌زدگی سطح داخل قوطی
تغییر رنگ
رسوبات کریستال مانند
علائم ظاهری فساد قوطی‌های کنسرو
۲- آزمایش با دست:
آماده کردن قوطی‌ها برای باز کردن و نمونه برداری
نمونه برداری:
آزمایش قوطی:
آزمایش درز قوطی
آزمایش شیمیایی قوطی‌های کنسرو
تشخیص استریل بودن قوطی‌ها:
بسته‌بندی و نشانه گذاری
فصل سوم :
فرآیند تولید
رب گوجه فرنگی
بخش اول
۱-۱- پیدایش گوجه فرنگی
۲-۱- ترکیب شیمیایی گوجه فرنگی
الف- کربوهیدراتها
ج- اسید
د- ویتامین‌ها
هـ- فلزات
و- پکتین
۳-۱- کشت گوجه فرنگی
۴-۱- برداشت محصول
۵-۱- حمل گوجه فرنگی
تولید رب
۲-۲- خرد کردن گوجه فرنگی:
۴-۲- تغلیظ آب گوجه فرنگی
الف- تغلیظ در دیگهای در باز
ب- تغلیظ در دیگهای تحت خلاء
بسته‌بندی رب
۵-۲- پاستوریزاسیون
۶-۲- دربندی
۷-۲- چگونگی دربندی
۸-۲- قوطی خالی
عملیات بازرسی کارخانجات رب
طریقه بازرسی سیستماتیک از کارخانجات رب سازی
سؤالات عمومی
سؤالات مربوط به مشخصات کارخانه
سؤالات مربوط به فرایند
بهداشتی کردن
بازرسی رب گوجه فرنگی
روش‌های تمیز کردن کارخانجات صنایع غذایی
بخش تغلیظ
پالایش و تصفیه فاضلاب
زوائد جامد باقیمانده
مواد مایع فاضلاب
سیستم‌های پالایش فاضلاب شامل عملیات واحد زیر است:
(۱) الک کردن برای جدا کردن مواد جامد
(۲) ترسیب برای جدا کردن مواد جامد
(۳) تصفیه با آب آهک و کنترل PH
(4) روش‌های تصفیه‌ی بیولوژیکی
الف- فیلترهای قطره‌ای
ب- لجن فعال
(۵) تصفیه نهایی (پولیشنگ) در استخرهای گود
بخش سوم
کنترل کیفی
۱- آزمایشگاه کنترل کیفیت
۲- رنگ
کنترل مواد اولیه:
آزمونهای کنترل کیفیت گوجه‌های دریافتی:
آزمونهای کنترل کیفیت آب مصرفی:
آزمایشات مربوط به کلر در آب مصرفی کارخانه
آزمونهای کنترل کیفی قوطیهای فلزی
آزمایش میکروبی قوطیهای کنسرو:
آزمایش‌هایی مربوط به قوطیها در کارخانه کنسرو نوروزی :
کنترل کیفی حین فرایند:
آزمایشات شیمیایی و فیزیکی روی نمونه‌های درب:
۱۷- آزمونهای حسی شامل:
آزمونهای میکروبی روی نمونه‌های رب:
آلودگهای میکروبی در کنسروهای اسیدی (رب):
شمارش میکروسکوپی کپکها به روش هوارد:
آزمونهای تشخیص میکروارگانیسم‌های موجود در کنسرو رب:
مراحل انجام آزمون‌های میکروبی در کارخانه کنسرو نوروزی :
کنترل محصول تمام شده:

منابع
۱٫ پایان، رسول، کنسروسازی، انتشارات کارنو، بهار ۷۵
۲٫ پی جی، فلاوز، تکنولوژی فرآوری مواد غذایی، مقدمه‌ای بر ماشین آلات صنایع غذایی، ترجمه مسعود فلاحی.
۳٫ توضیحات و اطلاعات دریافت شده از مسئولین و مهندسین کارخانه.
۴٫ جیمز، ام، جی، میکروبیولوژی غذایی مدرن، جلد دوم، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد.
۵٫ دکتر ایمان دل، کرامت ا� و دکتر صادق زاده عراقی، عذرا، عوامل فساد و شرایط نگهداری مواد غذایی در سردخانه، مؤسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران، پاییز ۱۳۷۴٫
۶٫ سید میر نظامی ضیابری، حسین، اصول بسته‌بندی مواد غذایی، انتشارات دانشگاه تهران، فروردین ۱۳۵۱٫
۷٫ صداقت، ناصر، تکنولوژی بسته‌بندی مواد غذایی، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد، تابستان ۱۳۷۵٫
۸٫ قزوینیان، رحیم، روشهای کنترل بهداشتی مواد غذایی، انتشارات دانشگاه تهران، فروردین ۱۳۵۱٫
۹٫ کریم، گیتی، آزمونهای میکروبی مواد غذایی، انتشارات دانشگاه تهران، سال ۱۳۷۴، چاپ ۷۴٫
۱۰٫ مشار، محمدرضا، گوجه فرنگی، انتشارات موحد، زمستان ۷۱٫
۱۱٫ ملکی، مرتضی ودخانی، شهرام، صنایع غذایی، جلد اول، انتشارات دانشگاه شیراز، چاپ ۷۴٫
۱۲٫ مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی، گزارش شماره ۳۳٫
۱۳٫ مهدی زاده، مهرانگیز و علیپور، مهدی محمد، آلودگیهای باکتریایی و قارچی مواد غذایی، انتشارات ارکان اصفهان، زمستان۷۷٫
۱۴٫ مهندس فلاحی، مسعود، صنایع تبدیلی گوجه فرنگی (درب)، ا نتشارات بارثاوا، زمستان ۱۳۷۲٫
۱۵٫ Jay. mj. Modern food microbiology, s 5th edition, 1996, new york chapman 8 hall

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود مقاله فرآیند تولید کنسرو و رب گوجه فرنگی ,
:: بازدید از این مطلب : 255
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 آبان 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود پروژه فرایند تولید شکر از نیشکر و ضایعات ناشی از دکستران

فهرست مطالب

مقدمه و هدف
۱-  کلیات
۱-۱-  تولید شکر و نیشکر در جهان ………………………………………………………۹
۱-۲- تولید شکر و نیشکر در ایران ……………………………………………………….۱۰
۱-۲-۱-  نیشکر کاری در ایران …………………………………………………………….۱۰
۱-۲-۲-  تولید شکر نیشکری در ایران ………………………………………………….۱۱
۱-۳-  نیشکر کاری در خوزستان ………………………………………………………….۱۲
۱-۴-  کشت و صنعت کارون …………………………………………………………….۱۴
۲- ترکیب شیمیایی نیشکر
۲-۱-  مواد آلی غیر از ساکاروز ………………………………………………………….۱۹
۲-۲-  اسید های آلی ……………………………………………………………………….۲۰
۲-۳-  ترکیبات غیر آلی ……………………………………………………………………۲۰
۲-۴-  ترکیبات ازت دار …………………………………………………………………..۲۰

۳-  فرایند تولید شکر از نیشکر
مقدمه
۳-۱-  برداشت نیشکر …………………………………………………………………….۲۱
۳-۱-۱-  مواد زائد همراه نی ……………………………………………………………۲۳
۳-۲-  آماده سازی نی ………………………………………………………………….۲۴-۲۵
۳-۲-۱-  شستشوی نی …………………………………………………………………..۲۵
۳-۲-۲-  خرد کردن نی ………………………………………………………………….۲۵
۳-۳-  عصاره گیری ……………………………………………………………………….۲۶
۳-۴- زلال کردن……………………………………………………………………………….۲۶
۳-۵- صافی های خلاء……………………………………………………………………….۲۷
۳-۶- تبخیر کننده ها………………………………………………………………………….۲۷
۳-۷- تبلور …………………………………………………………………………………….۲۷
۳-۸- سانتریفوژ ……………………………………………………………………………….۲۷

۴- ترکیبات شربت نیشکر …………………………………………………………………..۲۸
۴-۱- پلی ساکاریدها …………………………………………………………………………۲۸
۴-۱-۱- لوان ……………………………………………………………………………………۲۹
۴-۱-۲- پکتین …………………………………………………………………………………۲۹
۴-۱-۳- سلولزان ………………………………………………………………………………۲۹
۴-۱-۴ نشاسته …………………………………………………………………………………۲۹
۴-۱-۵- دکستران …………………………………………………………………………….۳۱
۴-۱-۵-۱- مشخصات فیزیکی شیمیایی دکستران…………………………………….۳۱
۴-۱-۵-۲- تولید دکستران……………………………………………………………………۳۳

۵ مشخصات جنس لوکونوستوک …………………………………………………………..۳۴

۶ میکربهای موجود در کارخانه قند ……………………………………………………….۳۵
۶-۱- میکروارگانیسم های نیشکر ………………………………………………………….۳۵
۶-۲- سالم سازی آسیاب ها ………………………………………………………………..۳۷

۷- روش های سریع اندازه گیری دکستران………………………………………………۳۸

۸-  پلی ساکاریدهای نیشکر………………………………………………………………..۳۹
۸-۱- صمغ درنی ترش……………………………………………………………………….۴۱
۸-۲- پلی ساکاریدهای بخش تصفیه …………………………………………………….۴۴

۹- ضایعات ناشی از دکستران ………………………………………………………………۴۵
۹-۱- ضایعات نامعلوم ……………………………………………………………………….۴۵
۹-۲- تداخل در اندازه گیری درصد قند …………………………………………………۴۶
۹-۳- مشکلات ناشی از دکستران در تصفیه و تولید شکر خام ………………….۴۶
۹-۳-۱ اثر بر شربت زلال کنندها …………………………………………………………۴۶
۹-۳-۲- اثر دکستران بر صاف شدن …………………………………………………….۴۷
۹-۳-۳- اثر دکستران بر ناروانی ………………………………………………………….۴۷
۹-۴- اثر بر بلورهای ساکاروز…………………………………………………………….۴۹
۹-۴-۱- اثر بر سرعت رشد بلورها ……………………………………………………..۴۹
۹-۴-۲ اثر بر شکل بلورها ………………………………………………………………..۴۹
۹-۵- اثر بر ظرفیت کارخانه ……………………………………………………………..۵۳
۹-۶- اثر بر خلوص ملاس نهایی ………………………………………………………۵۴

مواد و روشها
۲-۱- اثر روش های برداشت بر روی سرعت تشکیل دکستران …………………۵۴
۲-۱-۱- نمونه برداری …………………………………………………………………….۵۵
۲-۱-۲- آزمایشهای مربوط به نی ………………………………………………………۵۵
۲-۱-۲-۱- تعیین ماده خشک …………………………………………………………..۵۶
۲-۱-۲-۲- تعیین درصد قند (پلاریمتری)…………………………………………….۵۶
۲-۱-۲-۳- درجه خلوص ……………………………………………………………….۵۷
۲-۱-۲-۴- تعیین قند معکوس ………………………………………………………….۵۷
۲-۱-۲-۵- اندازه گیری دکستران ………………………………………………………۵۸
۲-۲- آزمایشهای مربوط به شربت ……………………………………………………..۶۴
۲-۳- اثر دکستران بر انحراف پلاریزاسیون …………………………………………..۶۵
۲-۴- اثر استات سرب بر حذف دکستران ………………………………………………۶۵
۲-۵- اثر فرمالین …………………………………………………………………………….۶۶
۲-۶- روش های آماری ……………………………………………………………………۶۶
۲-۶-۱- روش های تجزیه واریانس …………………………………………………….۶۶
۲-۶-۲- رگرسیون ………………………………………………………………………….۶۶
نتایج و بحث
۳-۱- آزمایشهای نیشکر …………………………………………………………………..۶۷
۳-۱-۱- آزمایش قند ……………………………………………………………………….۶۷
۳-۱-۲- آزمایش درجه خلوص ………………………………………………………….۶۷
۳-۱-۳- آزمایش PH ……………………………………………………………………..68
3-1-4- آزمایش نسبت کیفیت راندمان تولید و شکرخام …………………………۶۹
۳-۱-۵- آزمایش دکستران ……………………………………………………………….۶۹
۳-۱-۶- آزمایش قند معکوس ………………………………………………………….۶۹
۳-۲- آزمایشهای شربت …………………………………………………………………۷۴
۳-۲-۱- آزمایشهای قند معکوس……………………………………………………….۷۴
۳-۲-۱- آزمایش دکستران ………………………………………………………………۷۴
۳-۳- آزمایش اثر دکستران بر انحراف پلایمتری …………………………………..۸۰
۳-۴- آزمایش اثر فرمالین ………………………………………………………………۸۲
۳-۵- آزمایش اثر استات سرب بر حذف دکستران ……………………………….۸۳
۴-  ضمیمه …………………………………………………………………………………۸۴
۵-  منابع مورد استفاده …………………………………………………………………..۹۲
فهرست جداول

۱-    ضایعات قندی بر اساس دکستران موجود در شکر خام ………………..۸
۲-    تولید قند و شکر از چغندر و نیشکر در جهان ……………………………۹
۳-    صورت عملکردبهره برداری کارخانه های نیشکری………………………۱۳
۴-    واریته های تجاری نیشکر کارون ……………………………………………۱۴
۵-    ترکیبات شیمیایی نیشکر ………………………………………………………۱۹
۶-    مقادیر ترکیبات مختلف در نی های سالم ، ترشیده ، خشک، برگ سبز سرنی و برگهای خشک۲۳
۷-    مواد تشکیل دهنده شربت ……………………………………………………۲۸
۸-    پلی ساکاریدهای موجود در نیشکر ………………………………………..۳۰
۹-    گروه های مختلف دکستران بر اساس پیوندهای موجود ………………۳۲
۱۰-    تجزیه پلی ساکاریدهای جدا شده از ملاس و شربت مخلوط………۴۰
۱۱-    مقایسه ترکیبات صمغ جدا شده از نی تازه و کهنه ……………………۴۱
۱۲-    اثر زمان نگهداری نی سبز و سوخته بر میزان صمغ ………………….۴۲
۱۳-    میزان صمغ در نی های خرد شده و خرد نشده در اثر نگهداری …..۴۳
۱۴-    درصد افزایش صمغ شربت در خلال نگهداری نیشکر ……………….۴۳
۱۵-    میزان دکستران و ضایعات قندی در شکر خام …………………………۴۵
۱۶-    منحنی استاندارد دکستران …………………………………………………..۶۴
۱۷-    جداول تجزیه واریانس صفات مختلف نی …………………………….۷۶
۱۸-    جداول تجزیه واریانس صفات مختلف در شربت ……………………۷۹
۱۹-    جداول تجزیه واریانس مربوط به اثر غلظت های مختلف فرمالین…۸۲

فهرست شکلها

۱-    اثر دکستران و نشاسته بر ناروانی…………………………………………………..۴۸
۲-    اثر دکستران بر افزایش ناروانی ……………………………………………………۴۸
۳-    بلور طبیعی ساکاروز و محورهای کریستالوگرافی…………………………….۵۲
۴-    مقایسه اثر رافینوز و دکستران بر بلور ساکاروز ……………………………….۵۲
۵-    اثر غلظت های متفاوت دکستران بر بلور ساکاروز…………………………..۵۳
۶-    تغییرات درصد قند در نی های سبز، سوخته و برداشت ماشینی ……….۷۲
۷-    تغییرات درجه خلوص در نی های سبز، سوخته و برداشت ماشینی…. ۷۲
۸-    تغییرات PH در نی های سبز ، سوخته و برداشت ماشینی ……………..۷۴
۹-    تغییرات نسبت کیفیت خام در نی های سبز ، سوخته و برداشت ماشینی…..۶۴
۱۰-    تغییرات شکر خام در نی های سبز، سوخته و برداشت ماشینی……… ۶۵
۱۱-    تغییرات بازه تولید در نی های سبز ، سوخته و برداشت ماشینی ……..۶۵
۱۲-    تغییرات دکستران در نی های سبز، سوخته و برداشت ماشینی ………..۷۳
۱۳-    تغییرات قند معکوس در نی های سبز ،سوخته و برداشت ماشینی …..۷۳
۱۴-    تغییرات قند معکوس در شربت با PH های مختلف در دمای C50ْ..۷۷
۱۵-    تغییرات قند معکوس در شربت با PH های مختلف در دمای C60ْ..۷۷
۱۶-    تغییرات قند معکوس در شربت با PH های مختلف در دمای C70ْ..۷۸
۱۷-    تغییرات دکستران شربت با PH های مختلف در دمای C 50ْ ………۷۸
۱۸-    تغییرات دکستران شربت با PH های مختلف در دمای C 60ْ ………۷۹
۱۹-    تغییرات دکستران شربت با PH های مختلف در دمای C 70ْ ………۷۹
۲۰-    رگرسیون بین دکستران و درصد قند ……………………………………. ۸۱
۲۱-    رگرسیون بین دکستران و انحراف پلاریمتری …………………………. ۸۱

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود پروژه فرایند تولید شکر از نیشکر و ضایعات ناشی از دکستران ,
:: بازدید از این مطلب : 289
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 آبان 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود پروژه آشنائی با خطوط تولید شیر پاستوریزه وتوانایی تولید شیر استریل وپاستوریزه

هدف

آشنایی با خطوط تولید شیر پاستوریزه وتوانایی تولید شیر استریل وپاستوریزه سرفصل ها اهمیت شیر- انواع نژادها گاوهای شیری – انواع نژاد گوسفند وبز شیری مکانیزم تولید شیر و عوامل موثر برتولید آن- اجزای شیر وعوامل موثر برتولید آن خصوصیاتی فیزیکی وشیمیایی شیر نقطه انجماد- وزن مخصوص – رنگ – غیره . خواص شیمیایی ترکیبات شیر – چربی ها – لاکتوز- ویتامین ها پروتیین ها- آنزیمها- املاح وعناصر. بهداشت ومیکروبیولوژی شیر- حمل ونقل – جمع آوری – ذخیره سازی لوازم وتجهیزات سرد کننده ها- ضوابط ومقررات وآیین نامه ها. ساختمان وتجهیز کارخانه تولید شیر پاستوریزه حفظ فرآیند شیر برای پاستوریزه کردن – تحویل – توزین – خنک کردن و ذخیره – استاندارد کردن- پاستوریزه کردن هموژنیزه کردن – بسته بندی نگهداری وتوزیع شیر پاستوریزه خطوط فرآیند شیر استریل – شستشو وضد عفونی – لوازم وتجهیزات مورد نیاز – مواد مورد نیاز – نحوه شستشو – مکانهای قابل شستشو و غیره. انجام عملیات در کارخانه شیر استریل وپاستوریزه – جمع آوری – توزین کنترل لبنیات – شستشو وضد عفونی سالن وتجهیزات ذخیره سازی شیر پاستوریزه کردن واسترلیزه کردن – انجام آزمایشات لازم سهم دامهای مختلف در تولید شیر در حال حاضر ۷۵ شیر تولید کشور از ۵۰۰۰۰۰۰ تن در سال مربوط به شیر گاو حدود ۲۳ گوسفند وبز وکمتر از ۳ گاو میش در چهل سال گذشته هم به علت تاسیس دامداری های صنعتی ونیمه صنعتی که تقریبا گاو نگهداری می شود وهم به علت تمایل دامداران برای تولید شیر ودر صد شیر گاو نسبت کل شیر تولید مرتبا روبه افزایش دارد. مهمترین نژادهای مورد استفاده برای تولید شیر در بین جمعیت گاوهای شیر که مهمترین منبع شیر کارخانجات می باشد همه گاوهای نژادهای خالص وجود دارد که از کشورهای دیگر وارد شده اند وبه آنها Pure breen نژاد خالص سهم دام های ایه توایی نژادها در مرتبا روبه افزایش است به علت این که ضریب تبدیل جیره غذایی به شیر کاملا اقتصادی است ورکورد شیر تولید شیر در روز در سطح بالایی است البته وقتی می توان از نژادهای خالص بهترین بهره را گرفت که مواد غذایی وجیره غذایی شرایط محیط نگهداری حساب شده باشد. در چنین شرایطی برخی از این نژادها می توانند دریک دوره شیر بیش از ۵تن شیر تولید کننده بهترین نژاد خالص در ایران هاشتاین می باشد. که اخیرا نوعی از آن به نام RegisTer وارد شده دراین نوع ژنهای نامطلوب در چند نسل حذف شده اند وبنابراین مشخصات شیری دامهای یک گله بسیار نزدیک به یکدیگر است ونوسانات در حداقل ممکن است. همچنین در کشور ما دامداری با دامهای دورگه ctossbiced که از تلقیح دامهای خارجی با دامهای بومی بدست آمده اند. تولید سرانه شیر اینها کمتر است اما این نظر وجود دارد که نسبت به امراض بومی مقاوم ترند. هر گاه چنین دامهای مرتبا در طی نسل های مختلف با دام نژاد خالص تلقیح شود بعداز مدتی اینها هم به دامهای کاملا خالص اضافه خواهند شد وبنابراین پیش بینی می شود که اگر این فرآیند ادامه یابد بعداز مدتی دامهای از چنین هاشتاین وبه میزان بران سوییس Brow Swiess و garsey سهم عمده تری در تولید شیر کشور داشته باشند. خواهیم دید که شیر بعضی از این نژاد برای پاستوریزه وبرخی برای تولید کره وبعضی برای پنیر زیر مثلا در تولید کره این درصد چربی است که راندمان شکل می دهد. در مورد پنیر پروتیین ومخصوص کازیین casein جایگاه اصلی را دارا می باشد. ظرفیتهای تولید شیر درایران هم کارخانجات بزرگ دولتی وجود دارد وهم کارخانجات خصوصی – کارخانجات خصوصی شیر در زمینه تولید پنیر توسعه پیدا کرده اند وبه هر حال برمبنا آمارهای گوناگون ظرفیت رسمی کل صنایع بین ۵۲ تا ۵۳ میلیون تن به شرطی که کارخانه ها در حال احداث رادر نظر بگیریم ویا نگیریم . مهمترین شرکت سهامی صنایع شیر وجود دارد که می توانند سالانه نزدیک به یک میلیون تن شیر را به محصولات مختلف تولید کننده همچنین کارخانجات مربوط به بنیادها و در کنار اینها ۴۰۰ واحد نیمه صنعتی که در مورد اکثر آنها خط تولید مربوط به پنیر است ثانیا بسیاری از آنها دارای پاستوریزاتور وسیستم دریافت شیر می باشند . اکثر این واحدها نتوانسته اند با واحدهای بزرگ رقابت کنند البته کیفیت محصول دارای اهمیت است. مثلا در کارخانجات پنیر معمولی با مشکل بازار مواجه هستند کارخانجات تولید کننده تولید کننده پنیر با روش می توانند به سهولت می توانند محصولات خودرا به فروش برسانند بنابراین قدرت خرید مصرف کننده بازار پسندی وشمایل مصرف کننده در محل کردیک صنعت می تواند اثر قطعی داشته باشد. مصرف سرانه پروتیین های دامی براساس توسعه سازمانهای مجاز از قبیل WHO FAO مصرف سراته روزانه پروتیین های دامی می بایستی حداقل یک سوم کل Pr مورد نیاز باشد و دوسوم دیگر از صنایع متنوع گیاهی تامین شود. لازم به ذکر است در امریکای شمالی مصرف P3 های دامی یعنی P1 های ناشی از شیر وفرآورده ها – گوشت سفید – تخم مرغ بیش از ۸۰ گرم در روز است که البته بیش از نیازها واقعی بدن می باشد. این رقم در کشورهای اروپایی غربی بین ۳۵تا ۴۵ گرم در روز است. براساس آخرین داده ها سالم ترین رژیم رژیم موسوم به مدیترانه ای است که در آنجا سهم P2 های دامی ودریایی در حدود نصف Pr های مصرفی روزانه است در کشورهای آسیایی رژیمی موسوم Asian – Regim جز در ژاپن وجود دارد. درایران اگر آمارهای دولتی ورسمی رامد نظر قرار دهیم ملاحظه می گردد که شیر وفرآورده های به تنهایی بیش از ۳۷ p r های روزانه را تامین می کند البته در برنامه ما این مواد شیر به شکل پنیر وماست کاربرد دارد در صورتی که در کشورهای شمالی اروپا شیر مایع – استریل یا پاستوریزه سهم عمده مصرف را به خود اختصاص می دهد. در سال ۱۳۷۵ گوشت قرمز ۲۴ وگوشت مرغ ۲۶ و تخم مرغ ۱۲ کل پروتیین دامی مصرفی روزانه رابه خود اختصاص داده بودند اما به دلیل افزایش شدید قیمت گوشت قرمز و پایین تر بودن گوشت مرغ به نظر می رسد که مرتبا سهم P r ناشی از گوشت مرغ وتخم مرغ بالاتر می رود. در ضمن همان سازمانهای مجاز توصیه کرده اند که شیر باید حداقل نصف کل Pr های دامی رابه خود اختصاص می دهد. بطور خلاصه توصیه شده که هر روز روزانه حداقل ۲۹ گرم ودر شرایط اضطراری ۲۳گرم P r دامی مصرف نماید بنابراین مصرف P r های شیری باید حداقل روزانه ۱۱ گرم ویا بیشتر باشد. درایران برای مصرف این نو ع P r ها آمارهای مختلفی از ۱۶ گرم در روز تا ۲۱ گرم در روز توسط سازمانهای مختلف ارایه شده. در سالهای واردات پنیر و شیر خشک وجود داشته واین محصولات با نرخ یارانه ارایه می شده اند مصرف سرانه در حد بالایی بوده . اضافه می شود که کل تولید شیر جهان در سال ۱۹۹۸ بالغ ۵۸میلیون تن بوده است که اگر جمعیت جهان رادر نظر بگیریم به یک تولید سرانه سالانه ۱۰۵ تا ۱۱۰ کیلوگرمی می رسیم که از تولید سرانه کشور ما حدود ۳۰ بیشتر است البته رقم فوق چندان معنی دار نیست زیرا در کشورهای مثل نیوزلند به ازا هر فرد در سال بیش از ۲تن شیر تولید می شود. که البته بخش عمده به شکل شیر خشک وپنیر وشیراتریینره صارد می شود. بطور متوسط مصرف سرانه سالانه شیربرحسب شیر مایع در کشورهای صنعتی بیش از ۳۵۰ کیلوگرمی می باشد. در سال ۱۳۵۹ برنامه ریزان ما پیش بینی کرده بودند که مصرف سرانه سالانه شیر و فرآورده ها برحسب شیر مایع به ۱۵۶ کیلوگرم برسد که نیازهای Pr را نحوه مطلوبی تامین نماید اما این پیش بینی به دلیل رشد شدید جمعیت ومحدودیت منابع تولید محلی شیر شاید بتوانیم باجای گزینی دامهای کم بهره وقطبی کردن تولید حتی به حد فوق برسیم. تعریف شیر M ilk Definitiom ازاین نظر اهمیت دارد که کلمات وجملات برای تدوین استانداردها مورد استفاده قرار می گیرد تاکنون دوتعریف برای شیر به عنوان ماده اولیه تصویب شده است. این تعاریف توسط فدارسیون بین المللی شیر IDF F IL internatiomal Dariy Federatian تهیه می شود. ۱- در ۱۹۰۸ تهیه شده وبا توجه به پیشرفتهای که از آن به بعد در امر تغذیه وبهداشت روی داد به ناچار تعریف دیگری در ۱۹۸۳ ارایه شد که تعریف دوم بسیار ساده تر است . تعریف اول شیر محصول تمام وکمال یک دوشش کامل وبدون وقفه یک پستاندار سالم وخوب تغذیه شده که در موقع دوشش خسته نباشد. شیر باید به صورت پاکیزه جمع آوری شده وحاوی آغوز ماک Beastings – colostral Milk نباشد. تعریف دوم شیر محصول ترشی پستانی است بدست آمده ازیک یا چند دوشش بدان افزودن چیزی یا جداکردن چیزی از آن. ملاحظه می شود که در تعریف دوم مسیله بیماری دام- تغذیه دام وخستگی دام که ممکن است براثر بارکشی حاصل شده باشد نادیده گرفته شده زیرا در چندین دهه ترویج وآموزش دامداری در کشورهای صنعتی به جای رسیده که این مسیله حل شده است ولی هنوز در کشور ما بیماریها مانند ورم پستان شایع می باشد همچنین سل وتب مالت بهداشت نیز به حسب امکانات رعایت می شود بنابراین تعریف اول می تواند مفید باشد . لازم به ذکر است که شش یا هفت دوزیستان مایعی ترش می کند وچسبنده وزردرنگ وبسیار غنی از ایمون کلیولین که آغوز نام دارد وآغوز باید به مصرف نوزاد دام برسد. زیرا مسونیت زا است. از طرفی قابل تبدیل به فرآورده نیست زیرا حتی دردمای کمتر از پاستوریزاسیون منعقد می شود.خواهیم دید که این ویژه گی مربوط است به حساسیت Pr محصول در برابر حرارت البته بعد از زایمان ساعت به ساعت وروز به روز . ترکیب شیر تغییر نمود تا زمانی که تبدیل همیشگی شیر می شود دراین خصوص بعدا بحث خواهد شد. در تعریف دوم دو نکته بیش از همه مورد نظر متخصص بوده است. ۱- این که به شیر ترکیباتی مانند نگهدارنده ها یا آنتی بیوتیکها یا خنثی کننده یا آنتی سپتیکها اضافه نشده باشد. ۲- از آن مثلا چربی جدا نشده باشد ولی به دلایلی ممکن است این تعریف نیز بزودی اصلاح شود. اهمیت غذایی شیر دراین بحث هرجا از شیر بدون ذگر دام نام می بریم منظور شیر گاو است ودر موارد دیگر نام دام هم اضافه خواهد شد. شیر یک ماده غذایی است که برحسب عوامل مختلف ۱۰تا۱۳ وزن خود ماده خشک Tetalsalid IS می باشد. بنابراین ارزش انرژی آن ۶۵۰ تا ۷۰۰ کیلو کالری به ازای هر لیتر است طبیعتا چون میزان آب شیر بالاست از نظر ارزش انرژی زای خیلی مطرح نیست ولی به ترتیبی که خواهیم دید به دلایل دیگر غذایی منحصر فرد است اولا در بسیاری از کتابها نوشته می شود که شیر غذایی کامل وتنها غذای کامل طبیعت است ودلیل آن این است که برای هر موجودی شیر مادر آمده. کلیه احتیاجات کلی وجزیی بدن هم برای رشد وهم برای نگهداری کار کاییزم تامین می کند وچون از سنی به بعد تغذیه صرفا با شیر ممکن است عوارضی ایجاد نماید بهتر است گفته شود که شیر مناسب ترین که برای نوزاد هر موجود زنده از مادر همان موجود بدست می آید. در مورد انسان می تواند تا ۶ماهگی به شرطی که کافی باشد تمام نیازهای غذایی نوزاد را هم از نظر مواد کلی از قبیل p r . قندها وچربی ها وهم از نیازهای جزیی مانند مواد معدنی از قبیل P- ca وعناصر جزیی یا Trase Elements – آهن – مس تامین نماید. در اینجا به صورت مختصر به این ارزشها اشاره می شود. ولازم است که در مورد ارزش غذایی شیر وفرآورده های آن کتابهای مستعلی تاکنون نشر شده است به عنوان مثال ارزش p r شیر موضوع مباحث بسیار گسترده ای بوده است. باوجود که شیر دارای کلید ترکیبات غذایی است ولی دوترکیب آن به آن حالت ویژه ای می دهد این ترکیب عبارتند از E p r – مواد معدنی مثلا اگر شیر رابا گوشت مقایسه شود می بینیم که گوشت منبع p r ولی از نظر مواد معدنی به خصوص c d که در ساخت اسکلت واستخوانها جایگاه مهمی دارد. گوشت ماده ای است مفیدتر از شیر. مجموعه ای pr شیر اصلا مجموع متنوع و پیچیده ای است واز چند pr که مقاط ضعف یکدیگر را می پوشاند تشکیل می شود. Pr های شیر دارای تمام اسیدها آمینه ضروری برای انسان می باشد ولازم است گفته شود که رابطه مستقیمی بین مقدار pr ها ومواد معدنی در هر شیری وسرعت رشد نوزاد وجود دارد. البته به دلایلی ژنتیکی هر شیری فقط برای نوزاد تولید کننده همان شیر می تواند خواص خودرا نشان دهد. مثلا اگر تعداد روزها رابرای دوبرابر شدن وزن نوزاد نسبت به روز تولد به عنوان مبنای مقایسه در نظر گرفته شود می بینیم که مثلا در گوسفند این زمام ۱۸روز در مورد بز ۲۲روز در مورد گوساله ۳۸روز درمورد نوزاد انسان درحدود ۱۶۰ روز مثلا در صد مواد ازتی شیر گوسفند ۵۶ در مورد ۵۳ در مورد شیر مادر فقط ۶۱ است همچنین در شیر بعضی از موجودات میزان مواد معدنی بالای ۱ می باشد درحالی که در شیر مادر فقط در حد ۲۵ می باشد . ضمنا قابلیت هضم pr ها bioteins Digestibility بسیار عالب وتقریبا درحد ۱۰۰ است. نیم لیتر شیر از نظر pr دارای ارزش بیولوژیکی صدگرم گوشت است وبه همین دلیل دربین پروتیینی دامی pr شیر جز ارزان ترین متاع می باشند. زیر نیم لیتر شیر حتما به صور فرآوری شیری به مراتب ارزان تر از از ۱۰۰گرم گوشت است ارزش غذایی شیر مخصوص به علت دارا بودن بتالالتوگلولین وآلفالا کتاگلبولین بسیار بالا است. در واقع در شیر گاو p r اصلی کازیین است اما کازین از نظر بسیار از اسیدهای آمینه غنی ولی از نظر اسیدها آمینه گوگرد دار ضعیف است در عوض این دونوع pr از نظر این نوع اسیدها غنی می باشند. ضمن در شیر هر موجودی خواص ویژه ای وجود دارد. مثلا در شیر مادر اولیکوب کاریدها نیز وجود دارد از قیبل قندهای ازت دار همچنین شیر مادر از نظر لیپاز – اسید لیتوکثیک لالتوز – اهن واسید آمینه سیسته systein غنی تر است به همین دلیل تاکنون علم وتکنولوژی توانسته است ترکیبی قابل رقابت با شیر مادر بوجود بیاورد با پیش رفته وسایل اندازه گیری مرتبا در شیر مادر ترکیباتی یافت می شود که گرچه میزان آنها ناچیز است. اما شکی نیست که برروی رشد وهم برضریب هوشی نوزاد موثراند به همین دلیل در تمام دنیا ترویج گسترده مصرف شیر مادر در دستور کارسازمانهای بهداشتی قرار دارد البته نیازی نیست که مادر حتما بتواند تمام نیازها pr نوزاد را برطرف نماید حتی مقدار کمی شیر در روز می تواند از نظر ایمنی رشد وضریب هوشی موثر باشد. باتوجه به اینکه شیر خشکهای که به جای شیر مادر در تغذیه نوزاد کاربرد دارند از پایه شیر گاو تهیه می شوند بد نیست بدانیم که تمایز اسامی این دو نوع شیر دراین است که شیر گاو کازیینی وشیر زن آلیومینی است گرچه در شیر گاو به مقدار کم آلبومین وجوددارد. وهم در شیر زن درصد از p r را کازیین تشکیل می دهد. کازیین نسبت به اسید بسیار حساس است به همین دلیل اگر به شیر گاو اسید اضافه شود ویا اگر بگذاریم خودبه خود ترش شود کازیین آن منعقد می شود ودر ته ظرف رسوب می کند اصولا برای تولی kappa casein Rennin para caseinTcasie

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود پروژه آشنائی با خطوط تولید شیر پاستوریزه وتوانایی تولید شیر استریل وپاستوریزه ,
:: بازدید از این مطلب : 268
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 آبان 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود پروژه فرآیند تولید کنسرو و رب گوجه فرنگی

فهرست مطالب

فصل اول :
کلیات
پیشگفتار:
مقدمه:
تعریف موضوع:
اهمیت موضوع:
فصل دوم :
مراحل کنسروسازی
انتخاب مواد اولیه
۲-۱- فرآورده های دامی
۳-۱- نشاسته در صنایع کنسرو
۴-۱- استفاده از شکر در کنسروسازی
۵-۱- استفاده از نمک در کنسروسازی
۶-۱- اسیدهای آلی
۷-۱- سایر مواد اولیه
۱- درجه بندی مواد اولیه
۲- تمیز کردن مواد اولیه
۳- آماده کردن ماده اولیه
۱-۴- جدا کردن پوست میوه
۲-۴ دم گیری و جدا کردن هسته، Triming Coring
3-4 قطعه قطعه کردن، Slicing
4-4- استفاده از خلاء برای خارج کردن اکسیژن، هوا و گازها
۴- بلانچینگ، Blanching
اثرات عمل بلانچینگ عبارتند از:
آزمایش کفایت عمل بلانچینگ
۵- پر کردن در بسته Filling
6- تخلیه هوا و گازها Exhausting
1-7- خارج کردن هوا با استفاده از حرارت
۲-۷- خارج کردن هوا با استفاده از روش های مکانیکی
۳-۷- خارج کردن هوا با استفاده از تزریق بخار
۷- درب بندی قوطیهای کنسرو Seaming
عوامل موثر در درب بندی
ارزیابی درب بندی مضاعف
روشهای اندازه گیری فاکتورهای درب بندی
۹- فرآیند حرارتی کنسروها:
۹-۱- پخت محصول:
۹-۲- حرارت دادن به منظور استرالیزاسیون محصول:
۹-۳- دستگاهها و روش های حرارت دادن کنسروها:
۹-۳-۳- روشهای استرلیزاسیون پیوسته:
۹-۳-۴- استرلیزاسیون � بوسیله بخار اشباع شده:
۹-۳-۵- استرلیزاسیون با استفاده از آب داغ:
۹-۳-۶- استرلیزاسیون با استفاده از شعله:
۱۰- سرد کردن بسته های کنسرو:
۱۱- کد گذاری و برچسب زنی قوطیهای کنسرو:
۱۲- کارتن گذاری و نگهداری قوطیها:
تعیین زمان ماندگاری کنسروها Shelf � Life
بحث میکروبیولوژی قوطیهای کنسرو
فساد کنسروها:
طبقه بندی کنسروها و آلودگی آنها
۱- کنسروهای با PH بیش از ۶/۴
۲- کنسروهای با PH مساوی یا کمتر از ۶/۴
۱) بی هوازی های بوتیریک
۲) مخمرها
۳)کپکها
۴) باکتریهای اسیدلاکتیک
شاخصهای کیفیت محصول
شاخصهای ایمنی مواد غذایی
آزمایشهای میکروبی اختصاصی کنسروهای مواد غذایی
روش آزمون:
برداشت نمونه از مواد غذایی محتوی در قوطی کمپوت
۱-۱- تهیه اولین رقت از ماده غذایی
۱-۲- تهیه رقت مورد لزوم از قسمت مایع قوطی
۱-۳- تهیه رقت مورد لزوم از قسمت جامد قوطی
محلولهای رقیق کننده
روشهای شمارش میکروبی
- روش شمارش عمقی Pour Plate
- روش شمارش سطحی Surface Plate
روش شمارش توسط صافیهای غشایی
محیطهای کشت آزمایشگاه میکروب شناسی غذایی
سترون سازی با گرما:
تأثیر سترون سازی بر مواد غذایی:
محاسبات حرارتی استریلیزاسیون کنسروها
سرعت نفوذ و انتقال حرارت در داخل کنسروها Heat Penetration
1- هدایت Conduction
2- انتقال حرارت به روش جابجایی Convection
3- روش تابش یا تشعشع
اثر PH در استریلیزاسیون کنسروها
طبقه‌بندی مواد غذایی بر اساس PH
مقاومت حرارتی اسپرها
کنترل استریلیزاسیون کنسروها:
معرف‌های استریلیزاسیون
بسته ‌بندی کنسروها
۱- قوطیهای فلزی:
ورق‌های فولادی:
قلع اندود کردن:
لاک اندود کردن (پوشش لعاب)
خصوصیات لاک مورد استفاده
۲- شیشه:
مزایا
معایب
۳- بسته‌بندیهای پلاستیکی سخت
۴- بسته‌بندیهای قابل انعطاف و مقاوم در مقابل حرارت
استانداردهای قوطی کنسرو
خوردگی قوطی فلزی
انواع خورندگی:
عوارض ناشی از خوردگی در قوطی فلزی
روشهای جلوگیری از زنگ‌زدگی قوطی
علل تورم قوطی‌های کنسرو:
تغییراتی از قبیل زنگ‌زدگی سطح داخل قوطی
تغییر رنگ
رسوبات کریستال مانند
علائم ظاهری فساد قوطی‌های کنسرو
۲- آزمایش با دست:
آماده کردن قوطی‌ها برای باز کردن و نمونه برداری
نمونه برداری:
آزمایش قوطی:
آزمایش درز قوطی
آزمایش شیمیایی قوطی‌های کنسرو
تشخیص استریل بودن قوطی‌ها:
بسته‌بندی و نشانه گذاری
فصل سوم :
فرآیند تولید
رب گوجه فرنگی
بخش اول
۱-۱- پیدایش گوجه فرنگی
۲-۱- ترکیب شیمیایی گوجه فرنگی
الف- کربوهیدراتها
ج- اسید
د- ویتامین‌ها
هـ- فلزات
و- پکتین
۳-۱- کشت گوجه فرنگی
۴-۱- برداشت محصول
۵-۱- حمل گوجه فرنگی
تولید رب
۲-۲- خرد کردن گوجه فرنگی:
۴-۲- تغلیظ آب گوجه فرنگی
الف- تغلیظ در دیگهای در باز
ب- تغلیظ در دیگهای تحت خلاء
بسته‌بندی رب
۵-۲- پاستوریزاسیون
۶-۲- دربندی
۷-۲- چگونگی دربندی
۸-۲- قوطی خالی
عملیات بازرسی کارخانجات رب
طریقه بازرسی سیستماتیک از کارخانجات رب سازی
سؤالات عمومی
سؤالات مربوط به مشخصات کارخانه
سؤالات مربوط به فرایند
بهداشتی کردن
بازرسی رب گوجه فرنگی
روش‌های تمیز کردن کارخانجات صنایع غذایی
بخش تغلیظ
پالایش و تصفیه فاضلاب
زوائد جامد باقیمانده
مواد مایع فاضلاب
سیستم‌های پالایش فاضلاب شامل عملیات واحد زیر است:
(۱) الک کردن برای جدا کردن مواد جامد
(۲) ترسیب برای جدا کردن مواد جامد
(۳) تصفیه با آب آهک و کنترل PH
(4) روش‌های تصفیه‌ی بیولوژیکی
الف- فیلترهای قطره‌ای
ب- لجن فعال
(۵) تصفیه نهایی (پولیشنگ) در استخرهای گود
بخش سوم
کنترل کیفی
۱- آزمایشگاه کنترل کیفیت
۲- رنگ
کنترل مواد اولیه:
آزمونهای کنترل کیفیت گوجه‌های دریافتی:
آزمونهای کنترل کیفیت آب مصرفی:
آزمایشات مربوط به کلر در آب مصرفی کارخانه
آزمونهای کنترل کیفی قوطیهای فلزی
آزمایش میکروبی قوطیهای کنسرو:
آزمایش‌هایی مربوط به قوطیها در کارخانه کنسرو نوروزی :
کنترل کیفی حین فرایند:
آزمایشات شیمیایی و فیزیکی روی نمونه‌های درب:
۱۷- آزمونهای حسی شامل:
آزمونهای میکروبی روی نمونه‌های رب:
آلودگهای میکروبی در کنسروهای اسیدی (رب):
شمارش میکروسکوپی کپکها به روش هوارد:
آزمونهای تشخیص میکروارگانیسم‌های موجود در کنسرو رب:
مراحل انجام آزمون‌های میکروبی در کارخانه کنسرو نوروزی :
کنترل محصول تمام شده:

منابع
۱٫ پایان، رسول، کنسروسازی، انتشارات کارنو، بهار ۷۵
۲٫ پی جی، فلاوز، تکنولوژی فرآوری مواد غذایی، مقدمه‌ای بر ماشین آلات صنایع غذایی، ترجمه مسعود فلاحی.
۳٫ توضیحات و اطلاعات دریافت شده از مسئولین و مهندسین کارخانه.
۴٫ جیمز، ام، جی، میکروبیولوژی غذایی مدرن، جلد دوم، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد.
۵٫ دکتر ایمان دل، کرامت ا� و دکتر صادق زاده عراقی، عذرا، عوامل فساد و شرایط نگهداری مواد غذایی در سردخانه، مؤسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران، پاییز ۱۳۷۴٫
۶٫ سید میر نظامی ضیابری، حسین، اصول بسته‌بندی مواد غذایی، انتشارات دانشگاه تهران، فروردین ۱۳۵۱٫
۷٫ صداقت، ناصر، تکنولوژی بسته‌بندی مواد غذایی، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد، تابستان ۱۳۷۵٫
۸٫ قزوینیان، رحیم، روشهای کنترل بهداشتی مواد غذایی، انتشارات دانشگاه تهران، فروردین ۱۳۵۱٫
۹٫ کریم، گیتی، آزمونهای میکروبی مواد غذایی، انتشارات دانشگاه تهران، سال ۱۳۷۴، چاپ ۷۴٫
۱۰٫ مشار، محمدرضا، گوجه فرنگی، انتشارات موحد، زمستان ۷۱٫
۱۱٫ ملکی، مرتضی ودخانی، شهرام، صنایع غذایی، جلد اول، انتشارات دانشگاه شیراز، چاپ ۷۴٫
۱۲٫ مؤسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی، گزارش شماره ۳۳٫
۱۳٫ مهدی زاده، مهرانگیز و علیپور، مهدی محمد، آلودگیهای باکتریایی و قارچی مواد غذایی، انتشارات ارکان اصفهان، زمستان۷۷٫
۱۴٫ مهندس فلاحی، مسعود، صنایع تبدیلی گوجه فرنگی (درب)، ا نتشارات بارثاوا، زمستان ۱۳۷۲٫
۱۵٫ Jay. mj. Modern food microbiology, s 5th edition, 1996, new york chapman 8 hall.

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود پروژه فرآیند تولید کنسرو و رب گوجه فرنگی ,
:: بازدید از این مطلب : 282
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 آبان 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود مقاله ویژگیهای ظروف فلزی غیر قابل نفوذ برای نگهداری مواد غذائی (مقررات عمومی)

فهرست مطالب
هدف
دامنه کاربرد
اصطلاحات و تعاریف
ویژگیهای حلب ورق برای ساخت قوطی
ویژگیهای قوطی فلزی
معایب قوطی
نشانه گذاری

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود مقاله ویژگیهای ظروف فلزی غیر قابل نفوذ برای نگهداری مواد غذائی (مقررات عمومی) ,
:: بازدید از این مطلب : 204
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 آبان 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود مقاله میزان اثر فاکتورهای اقتصادی تغذیه در لبنیات سازی

فهرست مطالب
مقدمه
کاربرد روش علمی در علوم زیستی
علوم زیستی پایه و کاربردی
نسبت طلایی
اهرام مصری
کپلر
آشنایی با سری فیبوناچی
معمای زاد و ولد خرگوش
طریقه رسم نسبت طلایی با گونیا وپرگار
طریقه رسم مستطیل طلایی با گونیا و پرگار
نسبت طلایی در خوشنویسی
نسبت طلایی در طبیعت
نسبت طلایی در ساقه گیاهان
نسبت طلایی در عکاسی
قانون یک سوم(خطوط و نقاط طلایی)
مارپیچ طلایی
نسبت طلایی در بدن انسان
منابع

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود مقاله میزان اثر فاکتورهای اقتصادی تغذیه در لبنیات سازی ,
:: بازدید از این مطلب : 252
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 آبان 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود مقاله مراحل تهیه قند از چغندر قند

فهرست مطالب

مراحل تهیه قند از چغندر قند
ماشین خلال (آسیاب)
عوامل موثر بر دیفوزین
اثرات نرمه در دیفوزیون
پرس تفاله ها
مزایای برگشت آب تفاله به دیفوزیون
شربت خام
کوره آهگ
راههای تصفیه شربت
دکانتور
کریستالیزاسیون
امکانات کریستالیزاسیون
اثر مواد غیرقندی بر کریستالیزاسیون
پساب ضعیف و قوی
چگونگی انجام کریستالیزاسیون
کریستالیزاسیون در آپارات پخت یک
کریستالیزاسیوم در آپارات پخت ۲
کریستالیزاسیون در پخت ۳
قند گیری از ملاس به روش استفن
منابع

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود مقاله مراحل تهیه قند از چغندر قند ,
:: بازدید از این مطلب : 261
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 آبان 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود مقاله کاتالیزگرها و مکانیسم عملکرد و کاربرد آنها در صنایع

فهرست مطالب
مقدمه
برخی از خصوصیات ویژه‌ی کاتالیزگرها
اثر کاتالیزگرها در واکنشهای تعادلی
نقش کاتالیزگری
کاتالیزگر و انرژی فعالسازی
کاتالیزگر همگن
کاتالیزگر ناهمگن
مسمومیت کاتالیزگرها
برخی از کاربردهای صنعتی کاتالیزگرها
آب به عنوان کاتالیزگر
نفت خام و کاتالیزگرها
شکستن کاتالیزگری فراورده‌های سنگین نفت خام
بازسازی کاتالیزگری
ساخت کاتالیست جهت هیدروژناسیون انتخابی فنل به سیکلو هگزانون در فاز گازی
ساخت و ارزیابی کاتالیست‌های سه جانبه پالادیوم به منظور کنترل آلودگی ناشی از گازهای خروجی از اگزوز اتومبیل‌ها
کارهای پژوهشی که در پژوهشگاه صنعت نفت انجام گرفته است
نتایج
روش جامعتری که برای این منظور توصیه می‌گردد
کوپلیمرهای پیوندی با استفاده از پلیمرها در پزشکی جهت انعقاد خون
کربن‌زدایی به روش گازیفیکاسیون
دلایل آلودگی کاتالیست نیکل در هیدروژناسیون روغنهای نباتی
کربن‌زدایی به روش استخراج توسط حلال و گازیفیکاسیون
نتایج آزمایشات فوق را می‌توان به صورت زیر بیان نمود
ساخت نوهی کاتالیزگر نفتی با استفاده از فن‌آوری نانو
منابع


:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود مقاله کاتالیزگرها و مکانیسم عملکرد و کاربرد آنها در صنایع ,
:: بازدید از این مطلب : 232
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 آبان 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود مقاله دوغ کره، در تهیه نوشیدنیهای تخمیری

فهرست مطالب

چکیده

مقدمه

فصل اول

دوغ کره

۱-۱ تعریف

۱-۲ ترکیبات دوغ کره

۱-۲-۱ پروتئین ها

جدول ۱-۲ پروتئین های دوغ کره

۱-۲-۱-۱ کازئین

۱-۲-۱-۲ پروتئین های سرم

۱-۲-۱-۲-۱ β- لاکتوگلوبولین

۱-۲-۱-۲-۲ α- لاکتالبومین

۱-۲-۱-۲-۳ ایمونوگلوبولین ها

۱-۲-۱-۲-۴ پروتئوزپیتون

۱-۲-۳ چربی

۱-۲-۴ املاح

۱-۲-۵ ویتامین ها

۱-۲-۶- اسیدهای آلی

۱-۳ موارد کاربرد: دوغ کره

فصل دوّم

تهیه نوشیدنی تخمیری از دوغ کره

تهیه نوشیدنی تخمیری از دوغ کره

۲-۱ استارترهای لاکتیکی

۲-۱-۱ طبقه بندی

۲-۱-۱-۱ استارترهای مزوفیل

۲-۱-۱-۲ استارترهای ترموفیل

۲-۱-۲ تولید ترکیبات بازدارنده توسط اسید لاکتیک باکتری ها

۲-۱-۳ عوامل موثر بر فعالیت استارتر

۲-۱-۳-۱ محیط رشد

۲-۱-۳-۲ وجود ترکیبات بازدارنده در محیط

۲-۱-۳-۲-۱ بقایای آنتی بیوتیک ها

۲-۱-۳-۲-۲ باکتریوفاژها

۲-۱-۴ استارتر دوغ کشت داده شده

۲-۱-۵ ثبات اسید لاکتیک باکتری ها در فرآورده های لبنی تخمیری

فصل سوم :

۳-۱ روند تخمیر و توسعه طعم در دوغ کشت داده شده

۳- ۲ معایب طعم دوغ کشت داده شده

فصل چهارم

آزمایشات انجام شده برروی نوشیدنی دوغ کره

۴-۱ دوغ کره

۴-۱-۱ وزن مخصوص

۴-۱-۲ اسیدیته

۴-۱-۳ ماده خشک

۴-۱-۴ خاکستر

۴-۱-۵ چربی

۴-۱-۶ پروتئین

۴-۱-۷ لاکتوز

۴-۱-۸ کلسیم

۴-۱-۹ فسفر

۴-۱-۱۰ سدیم

۴-۱-۱۱ پتاسیم

۲-۴ تولید دوغ کشت داده شده

۴-۳ آزمایشات ارگانولپتیک دوغ کشت داده شده

۴-۵ آزمایشات فیزیکوشیمیایی دوغ کشت داده شده

۴-۵-۱ PH و اسید یته

۴-۵-۲- آب انداختن

فصل پنجم

خواص درمانی نوشیدنی دوغ کره

خواص درمانی نوشیدنی دوغ کره

۵-۱ کاهش شدت بیماری عدم تحمل لاکتوز :

۵-۲ کاهش کلسترول پلاسما

۵-۳ فعالیت ضد توموری

 چکیده

دوغ کره محصول جانبی فرآیند کره زنی است که به دو صورت شیرین و ترش وجود دارد که از نظر ارزش غذایی و ترکیب شیمیایی، واجد کلیه مواد جامد شیر به استثناء چربی می باشد.

دراین تحقیق سعی برآن است که از دوغ کره، در تهیه نوشیدنیهای تخمیری استفاده گردد بنابر تحقیقات دانشمندان و محققین کشورهای پیشرفته، خصوصاً در دهة اخیر مبنی بر خواص غذایی و بویژه خصوصیات دارویی فراوانی که این فرآورده دارد و با توجه به اینکه تاکنون این فرآورده در صنایع لبنی ایران جایگاهی نداشته و در بین اکثریت مردم ایران ناشناخته می باشد و از طرفی به لحاظ وابستگی صنایع نوشابه سازی ایران به شرکت های نوشابه سازی خارجی و عدم وجود نوشابه مغذی و مطلوب داخلی می توان از دوغ کره به عنوان ماده ای جهت ساختن یک نوع نوشابه ایده آل استفاده نمود.

امید است که نتایج حاصل از این تحقیق بتواند محصولی مناسب و مغذی را به صنایع لبنیات و نوشابه سازی ایران مغرفی نموده تا پاسخگوی تأمین بخشی از نیازهای تغذیه ای بوده و همچنین در پیشگیری و درمان برخی از بیماریها در کشورمان مفید باشد.

مقدمه

مقدمه

شیر و فرآورده های آن از دیرباز جایگاه خاصی در فرهنگ غذایی اقوام و ملل مختلف داشته اند و در هر سرزمین به تناسب عادت ها و سنت های مردم آن، محصولات گوناگون و متنوعی از شیر تهیه شده که در اثر مرور زمان و روابط بین ملت ها به سایر نقاط گیتی گسترش یافته است. امروزه در میان دهها نوع فرآورده لبنی، کره از موقعیتی ویژه و استثنایی برخوردار است، و به عنوان یکی از مواد غذایی اصلی در رژیم غذایی انسان مطرح می باشد.

نگاهی گذرا به میزان تولید جهانی کره در فاصله سالهای ۸۶-۱۹۸۱ نشان می دهد که در سال ۱۹۸۱ تولید جهانی کره بالغ بر ۶/۶ میلیون تن بوده است، که نسبت به سال قبل از آن ۳/۲ درصد کاهش یافته است۱. این افت به علت کاهش قابل توجه تولید در کشورهای اروپایی که بزرگترین عرضه کنندگان کره در جهان محسوب می شوند می باشد. صرف نظر از نوسانات تولید در طی سالهای ۸۶-۱۹۸۰ تولید جهانی کره در سال ۱۹۸۶ با ۲/۲ درصد رشد نسبت به سال ماقبل به سطح ۸/۷ میلیون تن رسید، به گونه ای که متوسط تولید جهانی در فاصله زمانی مذکور معادل ۵/۷ میلیون تن بوده است. از این میان متوسط سهم گروه کشورهای پیشرفته سرمایه گذاری با ۵/۳ میلیون تولید، بالغ بر ۵/۴۶ درصد بوده است. از سوی دیگر متوسط کل مصرف جهانی کره در سالهای ۸۳-۱۹۸۱ ، بالغ بر ۸/۵ میلیون تن بوده است. در سال ۱۹۸۵، این رقم به حدود ۳/۶ میلیون تن افزایش یافته است. در سال ۱۹۸۶ نیز کل مصرف جهانی تقریباً  در همین حد قرار داشته است. طی سالهای ۱۹۸۵ و ۱۹۸۶ ، مصرف جهانی کره در مقایسه با تولید جهانی آن کمتر بوده که این امر باعث افزایش بیش از پیش ذخایر گردیده است. به هر حال در اکثر کشورهای جهان، با بکارگیری تدابیری جهت افزایش مصرف، میزان مصرف کره تا حدودی در سال ۱۹۸۶ نسبت به سال ۱۹۸۵ افزایش یافت.

میزان تولید کره در ایران در سال ۱۳۶۰، بالغ بر ۶۹ هزار تن بوده است. در همین سال میزان کره پاستوریزه تولید شده در حدود ۱۱ هزار تن بوده است. در سال ۱۳۶۱ تولید کره با ۵/۱ درصد کاهش به ۶۸ هزار تن رسیده است. در سال های ۶۲ و ۶۳ تولید در سطح ۷۰ هزار تن باقی مانده است. طی سالهای مذکور میزان تولید کره پاستوریزه بالغ بر ۲۵ و ۲۱ هزار تن گردیده است. براساس آمار منتشر شده از سوی سازمان خواروبار کشاورزی ملل متحد میزان تولید کره در سال ۱۹۸۴ (۱۳۶۳) در حدود ۷۰ هزار تن بوده و پس از افزایش در سال ۱۹۸۵ (۱۳۶۴) به حدود ۷۱ هزرا تن رسید. در سال ۱۳۶۵ نیز تولید در همین سطح قرار داشته است. بر طبق آمار بازرگانی خارجی کشور(گمرک) در سال ۱۳۶۴ کل میزان واردات کره بالغ بر ۵۰ هزار تن بوده است، که از کشورهای آلمان شرقی، آلمان غربی، ایرلند، دانمارک، هلند، استرالیا، اروگوئه و زلاندنو صورت گرفته است. واردات کره طی سالهای ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۷ نشان می دهد که از حدود ۱/۵۰ هزار تن در سال ۶۴ شدیداً به ۱۶ هزار تن کاهش و مجدداً به ۸/۶۰ هزار تن در سال ۱۳۶۶ افزایش یافته است. میزان مصرف ظاهری کره در سال ۱۳۶۰ بالغ بر ۰۰۰/۱۳۰ تن بوده است. در سال ۱۳۶۱ با ۱۰% کاهش به ۱۱۷ هزار تن رسیده است. طی سالهای ۱۳۶۲ و ۱۳۶۳ مصرف کره با رشدی به ترتیب معادل ۱/۱۷ و ۷/۰ درصد به ۱۳۷ و ۱۳۸ هزار تن بالغ گردیده است در سالهای بعد از میزان مصرف کاسته شده به طوری که نهایتاً‌در سال ۱۳۶۵ به ۹۳ هزار تن رسیده است.

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود مقاله دوغ کره، در تهیه نوشیدنیهای تخمیری ,
:: بازدید از این مطلب : 217
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 آبان 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

روش صنعتی تولید لواشک وآلوچه فرآوری شده

فهرست مطالب                                                                      
فصل اول : مواد اولیه تولید لواشک و آلوچه فرآوری شده
۱-۱- میوه ها
۱-۱-۱- طبقه بندی میوه ها
۲-۱-۱-۱- میوه های آلویی
۳-۱-۱-۱- میوه های توتی یا انگوری
۲-۱-۱- میوه های سیبی
۱-۲-۱-۱- سیب
۲-۲-۱-۱- گلابی ها
۳-۱-۱- میوه های آلویی
۱-۳-۱-۱- گیلاس ها
۲-۳-۱-۱- هلو ها
۳-۳-۱-۱- شاه توت ها ، تمشک ها و توت فرنگی ها
۴-۱-۱- میوه های توتی و انگوری
۱-۴-۱-۱- میوه های خانواده مرکبات
۲-۴-۱-۱- میوه های توتی دیگر
۵-۱-۱- ترکیب شیمیایی میوه ها
۲-۱- پکتین
۳-۱- نشاسته
۱-۴- آب
۵-۱- اسید های آلی
۶-۱- شیرین کننده های طبیعی
۱-۷- نمک طعام
۸-۱- تمر هندی
۹-۱- قره قروت
فصل دوم اصول آماده سازی و فرآورش لواشک و آلوچه فرآوری شده
۱-۲- اصول آماده سازی
۱-۱-۲- شستشو
۲-۱-۲- جدا سازی
۳-۱-۲- تجهیزات خرد کردن
۲-۲- اصول فرآورش لواشک و آلوچه فرآوری شده
فصل سوم – فرآیند تولید لواشک و آلوچه فرآوری شده
۱-۳- لواشک
۲-۳- آلوچه ( گوجه درختی )
۳-۳- ویژگی های لواشک و آلوچه فرآوری شده
۴-۳- فرآیندتولید لواشک
۵-۳- فرآیند تولید آلوچه فرآوری شده
۶-۳- فساد لواشک و آلوچه فرآوری شده
فصل چهارم آزمون لواشک و آلوچه فرآوری شده
۱-۴- نمونه برداری
۲-۴- آزمون عوامل ناپذیرفتنی
۳-۴- آزمون رنگ
۴-۴- آزمون بو و طعم
۵-۴- آزمون ضخامت لواشک
۶-۴- آزمون های شیمیایی
۷-۴- آزمون های میکروبی
فصل پنجم – کلیات در راستای شناسایی محصول
فصل ششم – مطالعات فنی
ضمیمه
منابع
پیش گفتار
لواشک و آلوچه فرآورده هایی هستند که از گوشت برخی انواع میوه پس از عملیات های
جداسازی ، شستشو ، پخت….. و افزودن مواد اختیاری مجاز مانند نمک ، شکر و اسیدهای آلی تولید می گردند . این محصولات غالبا از میوه های درجه ۲ ( که بازار پسندی کمتری دارند ) و میوه های مازاد در مصرف بازار تهیه می شوند . لواشک و آلوچه فرآوری شده از دیر باز به عنوان تنقلات مصرفی خانوارها ی ایرانی کاربرد داشته است . تولید این محصول علاوه بر جلوگیری از ضایعات میوه ها به دلیل ارزش غذایی بالا به ویژه از نظر میزان مواد معدنی و ویتامین ، قابلیت نگهداری طولانی مدت و طعم مطلوب همواره مورد توجه بوده است . این فرآورده ها به عنوان چاشنی نیز در مواد غذایی گوناگون استفاده می شوند .
امروزه ازدیاد محصولات کشاورزی و بالا رفتن فرهنگ جامعه در جهت مصرف فرآورده های غذایی به داشتی سبب گردیده است که تولید محصولات مذکور از قالب سنتی به نیمه سنتی و صنعتی سوق یابد . به دلیل دسترسی آسان به مواد اولیه سهولت تهیه و هزینه سرمایه گذاری اولیه اندک ، صنعت تولید لواشک و آلوچه فرآوری شده بهداشتی به سرعت گسترش یافته است .
ارائه محصولاتی با کیفیت مطلوب چندان ساده نمی باشد . از یک سو ماهیت محصولات تولیدی که جزء تنقلات سنتی کشورمان می باشند ، زمینه مناسبی را برای صادرات این فرآورده ایجاد
می نماید و از سوی دیگر قشر اصلی مصرف کنندگان داخلی این محصولات که کودکان می باشند لزوم توجه به کیفیت بهداشتی و مرغوبیت کالاهای مذکور را حائز اهمیت به سزایی می نماید . لذا انجام پژوهش توسط واحد های تحقیق و توسعه کارخانجات مربوطه ونیز دانشکده های صنایع غذایی ، کشاورزی و تغذیه کشور ضروری می باشد .

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود پروژه روش صنعتی تولید لواشک وآلوچه فرآوری شده ,
:: بازدید از این مطلب : 274
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 آبان 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

طرح جایگزینی عرقیات سنتی گازدار به جای نوشابه های غیرالکلی گازدار

طرح جایگزینی عرقیات سنتی گا ز دار به جای نوشابه های غیرالکلی گازدار

فهرست مطالب

خلاصه‌ای از گزارش طرح جایگزینی عرقیات سنتی گازدار ۱
بجای نوشابه‌های غیرالکلی گازدار ۱
کلیاتی در مورد نوشابه‌های غیرالکلی گازدار: ۹
تهیه گیاهان دارویی: ۱۲
گزارش طرح جایگزینی عرقیات سنتی گازدار با نوشابه‌های غیرالکلی گازدار ۱۵
۱-مقدمه ۱۵
۲- کلیاتی در مورد نوشابه‌های گازدار ۱۷
تاریخچه: ۱۷
مواد مصرفی در تهیة نوشابه‌های غیرالکلی گازدار: ۱۸
نوشابه‌های غیرالکلی گازدار: ۱۸
تقسیم بندی آشامیدنی‌ها بر اساس مواد اولیه و سایر مواد مصرفی ۱۹
آبهای آشامیدنی: ۱۹
آبهای درمانی: ۱۹
شیر بعنوان نوشابه (Milk drinks): ۱۹
نوشابه‌های گازدار از موادمصنوعی: ۲۰
نوشابه‌های گازدار از مواد گیاهی:‌ ۲۰
الف) عصاره‌ها: ۲۱
بررسی سایر مواد مصرفی در نوشابه‌های غیرالکلی گازدار: ۲۴
ب) آب: ۲۵
پ) مواد شیرین کننده: ۲۶
ت) اسیدهای خوراکی: ۲۹
ث) مواد رنگی: ۳۱
د) اسانسها: ۳۴
اسانس دارچین: ۳۴
اسانس لیمو: ۳۵
ذ) پایدار کننده‌ها: ۳۵
ر) امولسیون کننده‌ها: ۳۶
ز) مواد کافئین‌دار: ۳۷
طرز تهیه و ساخت نوشابه در کارخانه: ۳۸
۳- گیاهان داروئی ۴۱
الف- بررسی گیاهان ایران اعم از دارویی و غیردارویی توسط گیاهشناسان: ۴۱
ب- مناطق ایران از لحاظ رویش گیاهی: ۴۲
پ- جمع‌آوری گیاهان دارویی: ۴۳
معایب گیاهان دارویی خودرو یا وحشی:‌ ۴۴
محاسن گیاهان دارویی کشت شده: ۴۶
ت- کشت و تکثیر گیاهان دارویی: ۴۶
زمان  جمع‌آوری گیاه: ۴۷
سن گیاه: ۴۸
ث- خشک کردن گیاهان: ۴۹
۱- خشک کردن در هوای آزاد: ۴۹
۲- خشک کردن با حرارت مصنوعی: ۵۰
د- جدا کرن ناخالصیها: ۵۰
ذ- آسیاب کردن گیاه: ۵۱
و-تهیه عصاره جهت آزمایشات: ۵۱
۱- جمع‌آوری جهت تشخیص و تعیین نام علمی و تشکیل هر بار یوم: ۵۲
۲- جمع‌آوری به منظور انجام آزمایشات: ۵۳
۴- بررسی گیاهان تیره نعناع ۵۳
الف) گیاه شناسی تیره نعناع Labiate: ۵۳
اختصاصات تشریحی: ۵۴
ب) مرزه Satureia Hortensis: ۵۵
مشخصات گیاه شناسی:‌ ۵۶
موارد مصرف پزشکی: ۵۷
ترکیبات شیمیائی: ۵۸
پ- ریحان: ۵۸
خصوصیات گیاه شناسی:‌ ۵۹
محل رویش: ۶۱
موارد مصرف:‌ ۶۱
ترکیب شیمیایی: ۶۲
ت) پونه Mentha pulegium: ۶۲
خصوصیات گیاهشناسی: ۶۲
موارد مصرف پزشکی: ۶۳
ترکیب شیمیایی: ۶۳
ث) اسطوخودوس Lavandula Stoechas L.: ۶۳
مشخصات ظاهری: ۶۳
ترکیب شیمیائی:‌ ۶۵
خواص درمانی: ۶۵
ج) مرزنگوش Origanum majoranal.: ۶۵
مشخصات ظاهری:‌ ۶۵
ترکیبات شیمیائی: ۶۶
خواص درمانی و داروئی: ۶۶
چ) کاکوتی: ۶۶
خصوصیات گیاهشناسی: ۶۷
مواد مصرف پزشکی:‌ ۶۷
محل رویش: ۶۷
ح) آویشن: ۶۷
مشخصات ظاهری: ۶۸
محل رویش: ۶۸
موارد مصرف پزشکی: ۶۹
ترکیب شیمیائی:‌ ۶۹
تقلبات: ۶۹
ر) بادیان رومی: ۷۰
خصوصیات گیاهشناسی: ۷۰
خصوصیات میکروسکوپی: ۷۰
خواص درمانی: ۷۱
محل رویش: ۷۱
۵- بررسی گیاهان تیره جعفری ۷۲
الف- زیره سبز Cuminum Cyminum L: ۷۲
مشخصات ظاهری:‌ ۷۴
منطقه رشد و نمو: ۷۴
خواص درمانی و مصرف: ۷۵
مصرف: ۷۵
مشخصات اسانس: ۷۵
تقلب: ۷۶
ب- زیره سیاه Carm Carvi L.: ۷۶
خصوصیات گیاه‌شناسی: ۷۶
منطقه رشد و نمو: ۷۷
موارد مصرف و خواص درمانی: ۷۷
ترکیب شیمیائی: ۷۷
پ) شوید Anethum Graveolens L.: ۷۷
مشخصات ظاهری: ۷۸
محل رویش در ایران: ۷۸
خواص درمانی: ۷۸
ث- گشنیز Coiandrum Sativum: ۷۹
خصوصیات ظاهری: ۷۹
منطقه رشد و نمو: ۷۹
محل رویش در ایران: ۸۰
مصرف: ۸۰
۶- تیره پروانه داران ۸۰
الف- شیرین بیان Glychrrhiza Glabrat: ۸۰
مشخصات گیاه: ۸۰
محل رویش: ۸۱
خواص درمانی: ۸۱
ترکیب شیمیائی: ۸۱
۷- بررسی مهمترین گلهای دارویی ۸۲
مهمترین گلهای دارویی:‌ ۸۳
الف- گل بهار نارنج: ۸۳
محل رویش: ۸۳
ترکیبات شیمیایی اسانس: ۸۴
آب مقطر بهار نارنج: ۸۴
خواص درمانی بهار نارنج: ۸۵
ب- میخک: ۸۶
موارد مصرف: ۸۶
ترکیب شیمیایی: ۸۶
موارد مصرف اسانس میخک: ۸۷
پ- گل کاوزبان Borago officinalis L.: ۸۷
مشخصات ظاهری:‌ ۸۷
محل رویش: ۸۸
ترکیب شیمیایی:‌ ۸۹
خواص درمانی: ۸۹
آب مقطر گل گاوزبان:‌ ۹۰
ث- گل همیشه بهار Calendula officinalis L.: ۹۰
مشخصات ظاهری: ۹۰
ترکیب شیمیائی: ۹۱
خواص درمانی: ۹۱
مصرف داروئی: ۹۲
محل رویش: ۹۲
۸- بررسی عرقیات گیاهان داروئی ایران ۹۲
الف- مقدمه: ۹۲
ب- آب‌های مقطر دارویی (عرقیات): ۹۶
پ- تقسیم‌بندی عرقیات: ۹۶
الف- عرقیات طبیعی: ۹۷
عرقیات مصنوعی: ۹۷
ت- فساد آبهای مقطر دارویی: ۱۰۲
ث) تغییرات آبهای معطر در طی دوره انبارکردن: ۱۰۵
ج- آزمایش تعیین بازدهی عرقیات: ۱۰۵
تیرة نعناع: ۱۰۶
تیره جعفری: ۱۰۶
تیره نارنج: ۱۰۶
۹- بررسی اسانسها ۱۰۶
الف- تعریف اسانس: ۱۰۶
ب- طرز تهیه اسانس‌ها: ۱۰۸
پ) طرز تشخیص مواد موجود در اسانس: ۱۱۰
تین لایرکروماتوگرافی ۱۱۰
الف- طرز تهیه پلیت: ۱۱۰
ب- طرز نگهداری: ۱۱۰
ج) مکانیسم بالا رفتن حلال: ۱۱۱
نتایج آزمایشات: ۱۱۱
ترکیبات اسانس زیره سبز: ۱۱۱
د- آلفاپی نن و پی نن را سیمیک ۱۱۱
اسانس بهار نارنج: ۱۱۳
اساس بادیان رومی (آنیس): ۱۱۴
۱۰- استفاده از گیاهان در تهیه نوشابه ۱۱۵
الف- مطبوع کردن نوشابه با استفاده از گیاهان: ۱۱۵
کلیاتی در مورد نوشابه‌های غیرالکلی گازدار:
مواد تشکیل دهندة نوشابه‌های غیرالکلی گازدار عبارتند از: عصاره، آب، شکر، گازکربنیک، اسانس‌ها، مواد پایدارکننده،‌ رنگهای مجاز خوراکی و اسیدهای خوراکی.
نوشیدنی‌های غیرالکلی را برا اساس منشاء مواد اولیه بصورت زیر تقسیم‌بندی می‌کنند: آبهای آشامیدنی- آبهای درمانی- شیر بعنوان نوشابه‌های گازدار از مواد مصنوعی و نوشابه‌های گازدار از مواد گیاهی که نوع اخیر رایج‌ترین نوشیدنی در صنعت نوشابه‌سازی می‌باشد. این نوشابه ها از عصاره‌ها و اسانس‌های طبیعی گیاهی، به همراه فاکتورهای دیگر ساخت نوشابه تهیه می‌گردند. نوشابه‌هائی که از اسانس‌های طبیعی تهیه می‌شوند از نطر کمی، مقدار قابل توجهی هستند. اسانس‌های طبیعی مواد استخراجی از میوه‌ها و یا گیاهان رایحه‌دار مانند دارچین، زنجبیل و غیره می‌باشند.
عصاره را از میوه‌های رسیده سالم و توسط روشهای مکانیکی تهیه می‌کنند و یا از گیاهان خشک و پودر شده توسط حلال استخراج می‌نمایند.
آب مورد نیاز در صنعت نوشابه‌سازی، پس از انجام عملیاتی بر روی آب آشامیدنی شهر مورد مصرف قرار می‌گیرد. این آب باید بدون رنگ، شفاف، بدون بو و عاری از میکروارگانیزمها بوده و سختی آن بیش از ppm 300 نباشد.
در صنعت نوشابه‌سازی از مواد شیرین کننده مانند شکر، قند انورت دکستروز،‌‏ فروکتوز، شکر مایع و در بعضی موارد از مواد شیرین کننده مصنوعی استفاده می‌شود. در کشور ما استفاده از مواد شیرین کنندة مصنوعی مجاز نمی‌باشد. شکر مایع و سیروپ گلوکز با تکامل روش صنعتی هیدرولیز نشاسته اهمیت اقتصادی زیادی پیدا کرده‌اند. قند انورت نیز نوعی شربت شکر می‌باشد که در اثر حرارت دادن ساکارز در حضور اسیدها و یا آنزیم‌ها و تبدیل به گلوکز و فروکتوز تهیه می‌گردد. از شیرین‌کننده هایی که دارای ۴۲ درصد فروکتوز و ۵۱ درصد دکستروز می‌باشند نیز در صنعت نوشابه‌سازی استفاده می‌شود این مایع قندی در مقابل تخمیر میکروبی دارای مقاومت و قدرت بیشتری نسبت به سایر شیرین کننده‌ها در طول نگهداری و انبارداری  می‌باشد.
از مهمترین مواد شیرین کننده مصنوعی ساخارین، سیکلامات. گلوسین و چندین مادة ‌دیگر هستند. شیرینی سیکلامات ۶۰-۴۰ مرتبه بیشر از ساکارز می‌باشد ولی مصرف آن در سالهای ۱۹۷۰-۱۹۶۹ ممنوع شد.
جهت پایدارکنندگی نوشابه از اسیدهای خوراکی مانند اسیدتارتاریک،‌  سیتریک، لاکتیک، مالیک و فسفریک استفاده می‌‌شود. نوشابه‌هایی دارای بهترین ترشی هستند که اسیدیته آنها معادل ۲-۱ گرم اسید تارتریک در یک لیتر آب مقطر باشد. غلظت گاز کربنیک نیز در طعم‌ ترشی نوشابه موثراست.
رنگها بر اساس منشاء آنها به دو دسته رنگهای طبیعی و مصنوعی تقسیم می‌شوند. رنگهای طبیعی دارای سه منشاء اصلی معدنی (اکسید فریک)، گیاهی (کارامل) و حیوانی(کارمین) می‌باشند.
کارامل را بعنوان امولسیون کننده نیز میتوان مصرف نمود. اسانسهای معطر مانند میخک،‌ زنجبیل، دارچین، نعناع و دیگر مواد در نوشابه ممکن است معلق باشند. خاصیت امولسیون کندگی کارامل موجب می‌شود که فرآورده نوشیدنی بدون احتیاج به مواد امولسیون کننده دیگر از پایداری مناسبی برخوردار باشد. رنگهای مصنوعی در سه گروه آنیونی، کاتیونی و غیریونی تقسیم می‌شوند. در صرف مواد رنگی باید دقت شود که در مقابل اسیدی مقاوم بوده، تیرگی و  اثر طعمی نداشته باشد. امروزه در نوشابه‌سازی از اسانسها و سایر مواد طعم دهنده بطور وسیعی استفاده می‌شود.
در لیمونادها اسانسهایی با طعم انواع توتها،‌ گیاهان معطر،‌ زنجبیل و کنین و برای نوشابه‌های با عصارة کولا مواد رایحه‌دار مانند زنجبیل،‌ بهار نارنج،‌ هل و غیر استفاده می‌شود.
نگهداری و محافظت فرآورده‌های غذائی خصوصا نوشابه‌ها بدلیل قابلیت تخریب آن ضروری می‌باشد. در نوشابه‌ها تغییر رنگ، ویسکوزیته و رشد میکروارگانیزمها به مرور زمان صورت میگیرد. لذا در نوشابه‌های غیرالکلی گازدار از ترکیبات اسید بنزوئیک، اسید فسفریک بعنوان نگهدارنده استفاده می‌شود.
جهت تهیة ‌امولسیون‌های مواد خوراکی از جمله نوشابه از امولسیونهای گوناگون مانند استرا اسید چرب با پلی گلیسیرین‌ها،‌ منوگلیسیریدها،‌ دی‌گلیسیریدها و فسفاتیدها استفاده می‌شود. همه اینها براساس ساختمان هتروپلار دارای وجه مشترک در داشتن گروه‌های هیدروفیل و لیپوفیل می‌باشند.
مواد مؤثر کولا عبارتند از: کافئین و تئوبرومین. ماده موثر کولا محرک سیستم اعصاب می‌باشد.
تکنولوژی، تهیه و ساخت نوشابه‌های غیرالکلی گازدار شامل مراحل زیر می‌باشد:‌
الف- مخلوط کردن اجزاء تشکیل دهنده نوشابه
ب- افرودن آب گاز دارد
ج- شستن و استریل شیشه‌ها
د- بسته‌بندی کردن
هـ- سیستم کنترل
در مرحلة مخلوط کردن اجزاء، شربت شکر با غظت معین در دمای ۷۵ درجه سانتیگراد به مدت ۲۰ دقیقه پاستوریزه می‌شود. به این شربت عصارة اصلی، اسیدهای خوراکی، مواد رنگی، اسانس‌ها و مواد محافظت‌کننده اضافه می‌شود.
آب تصفیه شده پس از سرد شدن به قسمت کربوناتور هدایت می‌گردد کربنه کردن موجب گاز دار شدن و در نتیجه مطبوع و دلچسبت شدن نوشابه می‌گردد.
بطریها قبل از اینکه پر شوند باید تمیز و بهداشتی شوند. برای این منظور داخل و خارج بطری‌های نوشابه با محلول قلیایی و آب داغ شسته و سپس آب کشیده می‌شوند. و پس از پر شدن و دربندی، برچسب زده می‌شوند در انتها بطری‌های نوشابه بازرسی و کنترل کیفی می‌گردند.
تهیه گیاهان دارویی:
بررسی گیاهان ایران اعم از دارویی و غیردارویی توسط گیاهشناسان ایرانی صورت گرفته است. نمونه‌هایی از این گیاهان در موزه‌های گیاهشناسی انگلستان و فرانسه نگهداری می‌شود.
بطور کلی در ایران مناطق بسیار متفاوتی از لحاظ آب و هوا و از لحاظ رویش گیاهان وجود دارد. این مناطق به ۴ بخش تقسیم می‌شوند که عبارتند از:
۱- منطقة‌ فلات مرکزی
۲- منطقة هیرکانی
۳- منطقه زاگرس
۴- منطقه خلیج فارس
این گیاهان بصورت وحشی و یا کشت داده شده وجود دارند. هر دسته از این گیاهان چه خود رو و چه کشت داده، دارای معایب و محاسنی هستند. از مهمترین معایب گیاهان خودرو، پراکنده بودن آنها در سطح وسیع می‌باشد. در هنگام جمع‌آوری گیاهان وحشی نیابد کلیه گیاهان خودروی یک ناحیه را جمع‌آوری کرد، تا موجبات تکثیر گیاهان مفید در یک ناحیه فراهم گردد. در جمع‌آوری باید دقت کرد تا اختلاط گیاهان با گونه‌های مجاور و نیز آلودگی با ضایعات میکروبی پیش نیاید. زمان جمع‌آوری و سن گیاه نیز دارای اهمیت می‌باشند.
از محاسین گیاهان دارویی کشت شده، تکثیر در یک مساحت محدوده و سهولت دسترسی به آن می‌باشد. همچنین بالا بردن کیفیت و کمیت این گیاهان به راحتی امکان پذیر می‌باشد.
جهت کشت و تکثیر گیاهان دارویی عالی و پست هر کدام روشهایی بکار می‌رود. کشت گیاهان عالی توسط دانه، پیاز، توبرکول، ریزوم، قلمه‌زدن و پیوندزدن؛ کشت گیاهان پست بوسیله دستگاه زاینده و اسپروکوئیدی انجام می‌پذیرد.
پس از جمع‌آوری،‌ عملیات خشک کردن روی گیاه انجام می‌گیرد. خشک کردن در هوای آزاد، جهت خشکانیدن گیاهانی که حاوی اسانس می‌باشند، استفاده می‌شود. خشک کردن با حرارت مصنوعی در مورد گیاهانی که نیاز به شرایط کنترل شده بیشتری دارند بکار می‌رود. از مزایای این روش سرعت توقف فعالیت آنزیمها می‌باشد. خشک کردن در درجه حرارتهای پایین، با انجماد مولکولهای آب و خشک کردن در خلاء انجام می‌گیرد.
در مرحله بعد جدا کردن ناخالصی ها، به منظور عاری بودن گیاه از بیماریهای گیاهی و عدم اختلاط با گیاهان دیگر انجام می‌پذیرد. پس از اتمام مراحل فوق آسیاب کردن گیاه صورت می‌گیرد. از گیاه پودر شده عصاره و یا عرق تهیه می‌شود.
بررسی‌های انجام شده توسط محققین نشان دادکه برخی گیاهان از نظر عطر، طعم و خواص بیولوژیکی جهت تهیه نوشابه مناسب می‌باشند. گیاهانی نظیر بادرنجبوبه، مرزه، پونه‌،‌ اسطوخودوس،‌ مرزنگوش کاکوتی،‌ آویشن از تیرة نعناع، زیرة سبر، زیره سیاه، شوید و گشنیز از تیرة جعفری، شیرین بیان از تیرة پروانه داران، از میان گلیهای داروئی، بهار نارنج و میخک مناسب می‌باشند.
در ایران از گیاهان دارویی، جهت مصارف درمانی به صورت عرقیات با عصاره استفاده بعمل می‌آید مراکز تولید اسانس و عرقیات گیاهان دارویی در ایران: شیراز، میمندفارس، تبریز، کرمان،‌ کاشان و قمصر کاشان می‌باشد.
جهت نگهداری عرقیات باید آنها را در شیشه‌های کاملاً پر و به دور از نور و حرارت نگهدرای نمود. سترون کردن دستگاه تقطیر قبل از عمل با بخار آب کمک شایانی به حفظ عرقیات می‌کند.
عرقیات را از ۳ لحاظ می‌توان طبقه‌بندی نمود:
۱- تقسیم‌بندی از نظر طرز تهیه
۲- تقسیم‌بندی از نظر بو
۳- تقسیم‌بندی از نظر تعداد گیاهان بکار رفته
عوامل فیزیکی شیمیائی و عوامل بیولوژیکی از جمله عواملی هستند که باعث فساد عرقیات می‌گردند.
جهت تعیین بازدهی عرقیات، درصد اسانس آنها محاسبه می‌گردد، در این میان مرزه با ۱/۰ درصد اسانس و زیره سیاه با ۲۵/۲ درصد اسانس به ترتیب کمترین و بیشترین بازدهی عرقیات را در میان گیاهان مورد بررسی دارند.
جهت تهیة ‌اسانس از چهار روش استفاده می‌شود:
۱- آب
۲- آب و بخار
۳- بخار مستقیم
۴- استخراج توسط حلال
یکی از روشهای تعیین ترکیبات موجود د در اسانس، روش تین لایر کروماتوگرافی می‌باشد. در کروماتوگرام حاصله لکه‌هایی با Rf مختلف حاصل می‌گردد، که با مقایسه با نمونه‌های استاندارد، ترکیبات شناسایی می‌گردد.
گزارش طرح جایگزینی عرقیات سنتی گازدار با نوشابه‌های غیرالکلی گازدار
۱-مقدمه
در ابتدا لازم است بطور اختصار به بررسی وضعیت و موقعیت گذشته کنونی نوشابه‌سازی در ایران پرداخته شود.
تهیه و تولید اقسام شربت و نوشابه از قدیم الایام در ایران متداول بوده و اکثراً بطور خانی و بتدریج در سطح تجارتی در کارخانه‌ها مرسوم گردیده است. این نوشیدنی‌ها غالباً از عصارة میوه ها همراه با شکر و عرقیات معطر ساخته دشه و سپس با اقتباس از کشورهای خارجی و وارد نمودن آن، بصورت یک صنعت وابسته درآمد. تاریخچة این صنعت و ابسته بطور مشروح در گزارش وزرات صنایع و معادن ایران صنایع آشامیدنی و دخانیات ایران ۱۳۵۷ انتشار یافته است. خلاصة این گزارش بشرح زیر است:
در سالهای پس از جنگ جهانی، ساخت نوعی لیموناد و نوشابة دیگری بنام سینالکو در کارگاههای کوچ متداول گردید ولی این تولیدات به روش بهداشتی و در سطح کارخانه‌ای انجام نمی‌گرفت.
متاسفانه تولید و رشد نوشابه‌های صنعتی در ایران از همان زمان ابتدا با وابسته بودن آن به کشورهای خارج،‌ شروع شده‌ است و به مرور سرمایه‌داران جهت بدست آوردن هر چه بیشتر سود اقدام به احداث و تاسیس کارخانة دیگری در این مورد می‌نمودند. تا حدی که درحال حاضر اکثر قریب به اتفاق مردم ایران به مصرف این نوشابه‌های وارداتی عادت کرده‌اند و احتمالاً کمبود آن در بعضی موارد باعث ناراحتی آنها می‌شود.
مصرف نوشیدینهای غیر الکلی بطور سنتی و در قدیم الایام متداول بوده و بین فرهنگ هر منطقه روابط خاصی داشته است. این نوشیدنیها بصورت شربت و عرقیات متناسب با میوه‌‌ها و گیاهان  بومی هر منطقه بطور سنتی متداول بوده است.
پیدایش صنعت نوشابه‌‌سازی نه تنها منجر به کاهش تولید نوشیدنی‌ها و عرقیات گردید، بلکه وابستگی کشور را از نظر ورود عصاره به خارج تشدید نمود. بعلاوه مقدار زیادی ارز از این بابت از کشور خارج می‌شود. بهرحال در این مقطع از زمان که سرمایه‌ هنگفتی در این زمینه سرمایه‌گذاری شده است و ضمناً تعداد زیادی کارگر در این صنعت مشغول به کار می‌باشند، می‌توان این صنعت را در جهت تهیة‌ نوشابه‌‌هایی که امکان تهیة مواد اولیة آن در کشور موجود است سوق داد.
بدون تردید، تهیه و تولید نوشابه و نوشابه‌سازی با استفاده از مواد موجود خصوصاً گیاهان دارویی موجب توسعة صنایع کوچک و رشد و تقویت اقتصاد ملی می‌گردد.
در این زمینه استفاده از نیروهای انسانی در بخش کشاورزی و صنعتی موجب اشتغال بکار بسیاری از هم میهنان و استفاده از منابع طبیعی کشور می‌گردد.
در ادامة تحقیات وبررسی در مورد مواد مختلف جهت عصارة اصلی نوشابه شرایط زیر بعنوان اصلی‌ترین عوامل مورد نظر قرار گرفت:
۱- این ماده سمی نباشد.
۲- این ماده به میزان زیاد در کشور باشد یا امکان کشت آن در سطح وسیع وجود داشته باشد.
۳- تا حد امکان این ماده برای مردم ناآشنا نباشد.
۴- این ماده ارزان قیمت باشد.
۵- این ماده جهت ساخت نوشابه تکنولوژی پیچیده‌ای نداشته باشد.
۲- کلیاتی در مورد نوشابه‌های گازدار
تاریخچه:
درقرن ۱۶ میلادی بررس و تحقیق در مورد از چشمه‌های آب معدنی و کوشش برای تولید آبهای معدنی بطور مصنوعی توسعة‌ وسیعی پیدا کرد.
در سال ۱۷۷۲ فردی انگلیسی بنام Joseph priesly اولین مقاله خود را تحت عنوان «چگونه آب را با گاز مخلوط کنیم» انتشار دارد، ولی پیشرفت زیادی در این مورد نکرد سرانجام در سالهای ۱۸۰۹ –۱۸۰۷ برای اولین بار بنگاههای تولید و فروش آبهای معدنی (آب سودا) مصنوعی در امریکا تاسیس گردید.
در ادامة پیشرفت و ترقی این صنعت در سال ۱۸۱۸ فردی آلمانی به نام «دکتر فریدریش آدلف» که دارای موسسات تولید آب معنی بود، با استفاده از شربت میوة خالص و آب حاوی گازکربنیک نوعی نوشابة گازدار تهیه کرد و آنرا لیموناد نامید.
مواد مصرفی در تهیة نوشابه‌های غیرالکلی گازدار:
بشر از آغاز آفرینش خود برای رفع تشنگی و تامین نیاز حیاتی از آب استفاده میکرده است و برای قرنها،‌‌ آب تنها شکل نوشیدنی بوده است.
پس از آن در اثر پیشرفت و تکامل جوامع بشری،‌ سایر نوشیدنیها که عمدتاً منشاء گیاهی داشتند، بوجود آمدند.
امروزه در اثر پیشرفت صنایع غذایی خصوصاً نوشابه‌سازی انواع و اقسام نوشیدنیها تهیه و تولید می‌گردند.
نوشابه‌های غیرالکلی گازدار:
مواد تشکیل دهندة نوشابه‌های غیرالکلی گازدار عبارتند از: عصاره، آب، شکر، گاز کربنیک، اسانس‌ها، مواد پایدار کننده و احیاناً رنگهای مجاز خوراکی که بر حسب نوشابه متفاوت است. علاوه بر موادی که در بالا ذکر شد، اسیدهای خوراکی مانند اسیدسیتریک، اسیدفسفریک، اسیدمالیک و گاهی اسیدیتارتاریک و سیترات سدیم در بعضی نوشابه‌‌ها بکار می‌رود.
گاهی اوقات در بعضی از نوشابه‌ها از مواد تامپون، امولسیون کننده، روغنهای نباتی برای حالت ابری بخشیدن نوشابه، مواد کف زای خوراکی، کنین و مواد ضد کف نیز استفاده می‌کنند. بدیهی است کلیة مواد فوق در یک نوع نوشابه مصرف نمی‌شود.
تقسیم بندی آشامیدنی‌ها بر اساس مواد اولیه و سایر مواد مصرفی
آبهای آشامیدنی:
آب یکی از انواع نوشیدنیها محسوب می‌شود که اکثراً رایج‌ترین شکل نوشیدنی می‌‌باشد. آبـهای مدنی صنعتی و آبهای معدنی طبیعی نیز جـزء آبـهای آشامیدنی محسوب می‌شوند.
آبهای درمانی:
بیشتر منظور چشمه‌های آبگرم و معدنی است، معمولاً بدلیل املاح فراوان دارای اهمیت زیادی در درمان بیماریهای مختلف می‌باشند. گاهی  در صورت تجویز پزشک آب چشمه‌‌های فوق مورد استفادة خوراکی نیز قرر می‌گیرد.
شیر بعنوان نوشابه (Milk drinks):
نوشیدنیهای دیگری که از زمانهای قدیم مورد استفاده قرار میگرفته مایعاتی با منشاء شیر بوده است. این نوشیدنیها مخلوطی از شیر کامل، شیر چرخ شده یا شیر چربی گرفته می‌باشند که در حقیقتت بصورت شیر مخلوط با افزودنی‌های ته نشین شونده مانند کاکائو، شکلات و غیره و یا با افزودنی‌های غیر ته نشین شونده مانند آب میوه تهیه می‌شوند. علاوه بر این نوشابه‌های گازدار  تولید از شیر که در اثر تخمیر طبیعی و یا آمیختن با گاز کربنیک می‌باشند، بسیار رایج هستند. این نوشابه‌ها از شیر ترش و یا  ماست تهیه می‌شوند (دوغ). در کشورهای آنگلوساکس مصرف این نوشابه‌ها
“Flavored milks” ، Fruit Flavored milks فراوان و متداول است.
نوشابه‌های گازدار از موادمصنوعی:
همانطور که قبلاً اشاره شد نوشابه‌های صنعتی بسته به منابع اولیه دارای انواع مختلفی هستند. در تهیة‌ این نوع نوشابه‌ها از اسانسهای مصنوعی و مواد رنگی استفاده می‌شود.
مصرف، اسانسهای مصنوعی، مصنوعی، تماماً یا قسمتی از آن معمولاًبه منظور طعم‌دهندگی بهتر می‌باشد همچنن از اسیدهای خوراکی نیز به این منظور استفاده می‌کنند.
نوشابه‌های گازدار از مواد گیاهی:‌
رایج‌ترین شکل نوشیدنی در صنعت نوشابه‌سازی، نوشابه‌هایی هستند که از عصاره‌ها و اسانسهای طبیعی گیاهی با شکر خالص و یا شکر مایع و همچنین اسیدهای خوراکی با آبهای گازدار و یا آبهای آشامیدنی دیگر ساخته می‌شوند و عملاً غیرالکلی می‌باشند. برای ساخت نوشابه‌ عصارة میوه را توسط شکر بصورت سیروپ میوه مقاوم کرده و یا آب میوه غلیظ و کنسرو شده (آنزیمهای آن غیر فعال شده) را با عمل تبخیر (به ندرت هم با روش یخ زدن) به   تا   حجم اولیه میرسانند. چون کارخانجات نوشابه‌سازی باید در تمام سال از ذخایر عصاره‌های نوشابه‌ بتوانند استفاده کنند (به علت فصلی بودن برداشت محصول و هزینة زیاد تهیة عصاره) معمولاً برای کنسرو کردن به آنها اسید فریک (حداکثر ۲۵/۰ درصد) اسید بنزوئیک (۵/۱ درصد) یا استرهای آن اضافه می‌کنند.
آب میوه و کنسانتره‌های آن (غلیظ شده) در مقابل اسانس‌های مصرفی (لیمونادها) دارای محاسن زیر می‌باشند:
۱- غنی از ویتامین‌ها و سایر مواد مهم از نظر تغذیه‌ای هستند.
۲- حاوی رنگهای طبیعی هستند.
نوشابه‌هایی که از اسانس‌های طبیعی تهیه می‌شوند نیز از نظر کمی، مقدار قابل توجهی هستند.
اسانس‌های طبیعی مواد استخراجی (Extract) از میوه‌ها مانند مرکبات و یا قسمتی از گیاهان رایحه‌دار مانند زنجبیل، دارچین و غیره می‌باشند.
این اکتسراکت را توسط تقطیر Destilation،‌ پرکولاسیون perculation و یا دیژسیون Digestion با حلالهای اختصاصی تهیه می‌کنند.
الف) عصاره‌ها:
عصاره را از میوه‌های رسیده و تازه توسط روش مکانیکی تهیه می‌کنند با عصارة غلیظ شده یا همان عصارة اولیه نوشابه ساخته می‌شود. از میوه‌های تازه پرس شده عصاره‌ای بدست می‌آید که امکان نگهداری آن خیلی کمتر از خود میوه‌ای است که عصاره را از آن تهیه کرده‌اند.
در این عصاره مواد خیلی سریع تغییر حالت داده و در نتیجه موادی مانند الکل و اسیدلاکتیک در اثر  وجود قندها و اسیدهای موجود ( اسید مالیک ) و فعالیت‌های تخمیری و باکتریولوژیکی ایجاد می‌شود. از این نظر وظیفة تصفیة عصاره‌ها (که امروزه برای آن دیگر مشکلی وجود ندارد) این است که از اثرات مضر و میکروارگانیزمها (مخمرها، قارچها، کپک‌ها ، باکتریها) جلوگیری کند. بطوریکه بلافاصله پس از تهیة‌ عصاره این کار به دقت انجام می‌گیرد، زیرا ممکن است عصاره تازه دارای مقدار زیادی از میکرو ارگانیزمهای نامبرده باشد. اکثر عصاره‌های در اثر اکسیداسیون آنزیمی سریعاً تغییر رنگ داده و طعم خود را از دست می‌دهند. از این روی از نظر شیمی تکنولوژی، دقت در جلوگیری از اکسیداسیون واکنشهای تغییر رنگ غیرآنزیمی (واکنش میلارد) و نیز واکنش با یون‌های فلزات مانند آهن،‌ مس و غیره ضروری بنظر میرسد.
تهیة عصاره توسط دستگاههای مدرن بطور مختصر شامل مراحل زیر است: شستشو و جدا کردن میوه‌ها، خرد کردن یا آسیاب کردن، تصفیه و یا صاف کردن در ماشیها و سانتریفوژها، فرمانته کردن، حرارت دادن،‌ صاف کردن،‌‌ تغلیظ کردن و بالاخره نگهداری در مخازن بزرگتر و در شرایط خاص.
ذرات خرد و له شده میوه در عصاره موجب تغییرات فیزیکی و شیمیائی شده و در طعم و مزه، شفافیت و پایداری عصاره ایجاد اختلال می‌کند.
بدین منظور پس از آبگیری، عصاره را از یک صافی پارچه‌ای رد می‌کنند. معمولاً در کارخانه‌ها میوه آسیاب یا رنده شده را در پارچه‌ای پوشانده و در منگنه‌ای که با نیروی هیدرولیکی کار می‌کند، می‌فشارند.

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود پروژه طرح جایگزینی عرقیات سنتی گازدار به جای نوشابه های غیرالکلی گازدار ,
:: بازدید از این مطلب : 262
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 آبان 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

کاربرد میکروارگانیزمها در تهیه مواد لبنی

نقش میکروارگانیزم‌ها در مراحل رسیدن پنیر
Whey چیست
مراحل فرایند تولید پنیر
رسیدن پنیر
عوامل موثر در رسیدن پنیر
پروتئولیز
لیپولیز و اسیدهای فرّار
گلیکولیز
میکروارگانیزم‌ها و آنزیم‌های آنها
انواع استاترها
مزوفیل‌ها
لاکتاکوکوس لاکتیس زیرگونه لاکتیس
لاکتوکوکوس لاکتیس زیرگونه کروموریس
لاکتوکوکوس لاکتیس زیرگونه لاکتیس واریته دی‌استیل لاکتیس
لکونوستوک
استرپتوکوکوس سالیواریوس زیرگونه ترموفیلوس
لاکتو باسیل‌ها
باکتریهای پروپیونیک
پدیولوکوس‌ها
کورینه باکتریوم‌ها
میکروکوکوس:
استرپتوکوکهای گروه D یا انتروکوک‌ها
مخمرها
قارچ‌ها:Fungus
پنی‌سیلیوم کممبرتی
پنی‌سیلیوم رکیوفورتی Penicillium requeforti
ژئوتریکوم کاندیدوم
رشد باکتریهای آغازگر در شیر
فاکتورهای ممانعت کننده از رشد باکتریهای استارتر پنیر
انواع پنیر
طبقه بندی پنیرها
پنیر :Romano, parmesan
روش تهیه پنیر چدار
تغییرات میکروبیولوژیکی در مدت رسیدن پنیر چدار
نقص‌های پنیر چدار
پنیر سوئیس
پنیر آبی رنگ (پنیر رکیوفورتی) Roquefort chees
شیر لازم برای تهیه پنیر آبی رنگ
میکروارگانیسم‌های مهم در تولید پنیر آبی رنگ
طعم پنیر آبی رنگ
کپک لازم برای تلقیح پنیر آبی رنگ
استارترهای پنیر Brick:
پنیر کممبرت
تغییرات میکروبیولوژیکی پنیر کممبرت
پنیر موزارلا
تغییرات میکروبیولوژیکی پنیر موزارلا
ماست
باکتریهای مهم ماست
استارترهای ماست
لاکتوباسیلوس دلبروکه‌ای زیر گونه بولگاریکوس
همزیستی استرپتوکوس ترموفیلوس و لاکتوباسیلوس بولگاریکوس
تکثیر کشت مادر ماست
روش کلی تکثیر کشتهای ماست
استارترهای ماست و دخالت آنها در بافت و طعم ماست
فاکتورهای ممانعت کننده از رشد استارترهای ماست
آنتی بیوتیک‌ها
باکتریوفاژها

روش تهیه ماست
مشکلات تهیه ماست
نقش میکروارگانیسم‌ها در ایجاد طعم کره
شیر اسیدوفیلوس
روش تهیه شیر اسیدوفیلوس
باتر میلک بلغاری
کفیر: Kefir
کومیس: Koumiss
سورکرم
مقدمه:
شیرامولوسیون پیچیده‌ای از پروتئین، چربی، قند و مواد معدنی است. شیرگاو تقریباً ۸۷% آب، ۵/۳% پروتئین، ۵/۳% چربی و ۵% لاکتوز دارد که البته در صد آب و چربی از شیر یک گاو به شیر گاو دیگر متفاوت است. محصولات بدست آمده از تخمیر شیر، مزه‌های متفاوتی دارند و به علت داشتن آب کمتر نسبت به شیر، مقاومتشان در برابر عوامل فساد غذایی بیشتر است.

(((برای دانلود کلیک کنید )))

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود مقاله کاربرد میکروارگانیزمها در تهیه مواد لبنی ,
:: بازدید از این مطلب : 274
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 آبان 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

تصفیه فاضلاب صنایع غذایی

فهرست مطالب
بخش اول : آب و خواص آن
موجودیت آب
منابع آب
آبهای سطحی
آبهای زیر زمینی
خواص آبهای آشامیدنی
خواص فیزیکی آب
خواص شیمیایی آب
سختی آب
بخش دوم: آب در صنایع غذایی
مصرف آب در صنایع غذایی
آلودگیهای ناشی از مصرف آب در فرآیندهای صنعتی
جنبه های تاریخی مصرف صنعتی آب
میزان مصرف صنعتی آب در ایران
مزایای حاصل از کاهش مصرف آب
استفاده مجدد آب
بازچرخش یا ریسایکلینگ
انواع مصارف آب در صنایع غذایی
آب خنک سازی
انواع سیستم های خنک سازی
بخش سوم: انواع فاضلاب صنایع غذایی
ویژگیهای فاضلاب صنایع غذایی
صنایع تولید قند وشکر
صنایع تولید کمپوت وکنسرو
صنایع نوشابه سازی
صنایع لبنیاتی
صنعت تولید روغن نباتی
کشتازگاهها ومجتمعهای تولید گوشت
لزوم تصفیه فاضلاب صنایع غذایی
اثرات دفع فاضلاب صنایع غذایی به آبهای پذیرنده
مواد معلق
املاح معدنی محلول
مواد آلی محلول
اسیدها وقلیاها
مواد تولید کننده کف
رنگ
آلودگیهای حرارتی
میکروارگانیسم ها
مواد شناور
استراتژی تصفیه ودفع فضولات صنعتی
تخلیه فاضلاب صنعتی به فاضلابروی شهری
ملاحظات اختصاصی فاضلاب جهت تخلیه به فاضلاب شهری
تصفیه اختصاصی فاضلاب صنعتی
تصفیه مشترک با صنایع دیگر
تغییرواصلاح فرآیندهاجهت کاستن از حجم فاضلاب  غلظت آلاینده
فاضلاب بهداشتی صنایع
بخش چهارم: روشهای تصفیه فاضلاب صنایع غذایی
تصفیه فیزیکی
آشغالگیری
دانه گیری
شناورسازی
حوضهای متعادل کننده یا یکنواخت ساز
تصفیه شیمیایی
ph تنظیم
اکسیداسیون مواد آلی مقاوم
گند زدایی
انعقاد و لخته سازی
جذب سطحی مواد آلی محلول و مقاوم
تصفیه بیولوژیکی
اصلاحات رایج در تصفیه فاضلاب
BOD
COD
TSS
TDS
اصلاحات رایج در راهبری تصفیه خانه
زمان ماند هیدرولیکی
زمان ماند میکروبی
MLSS
F\M
تصفیه هوازی فاضلاب
تخلیه به آبهای طبیعی
کاربرد فاضلاب در زمین
برکه های تثبیت
برکه های بی هوازی
برکه های اختیاری
برکه های هوازی
برکه های تکمیلی
برکه های هوادهی
صافی چکنده
تماس دهنده های بیولوژیکی چرخان
سیستم لجن فعال
روشهای بی هوازی تصفیه فاضلاب صنایع غذایی
انواع سیستم های بی هوازی تصفیه فاضلاب
سپتیک تانک
راکتور بی هوازی با بستر لجن رو به بالا
صافی بی هوازی
بخش پنجم: راهبری تصفیه خانه های فاضلاب صنایع غذایی
علل عدم موفقیت تصفیه خانه های فاضلاب صنایع غذایی
فاکتورهای موثر در راهبری تصفیه خانه های فاضلاب صنایع غذایی
شدت آلودگی فاضلاب خام
مواد مغذی یا نوترینت ها
بالکینگ
اکسیژن محلول
زمان ماند
ph
سمیت
دما
اختلاط
میزان جریان ورودی
پایستن فرآیند
شاخصهای بصری
شاخصهای آزمایشی
 مشکلات سیستم های لجن فعال و رفع آنها
روشهای کلی تشخیص مشکلات
BOD  حذف کم
حذف بارهای آلی
مواد سمی یا بازدارنده
دماهای پایین
افزایش زمان ماند هیدرولیکی
MLVSS افزایش
نامناسب PH
زمان هوادهی ناکافی
ناکافیMLVSS
منابع

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود پروژه تصفیه فاضلاب صنایع غذایی ,
:: بازدید از این مطلب : 329
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 آبان 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح
دانلود پروژه اهمیت گوشت مرغ در تغذیه انسان
فهرست مطالب
فصل اول : اهمیت گوشت مرغ در تغذیه انسان ۸
۱-۱) اهمیت گوشت مرغ در تغذیه انسان ۹
جدول شماره ۱-  مقایسه ترکیب شیمیایی صدگرم گوشت حیوانات مختلف(۲) ۱۰
جدول شماره  ۲-  مرغداریهای پرورش دهنده مرغ گوشتی و ظرفیت ۱۴
جدول شماره ۳ –  مرغداریهای پرورش دهنده مرغ گوشتی، تعداد سالنها و ظرفیت آنها در استان گیلان ۱۵
فصل دوم : بررسی منابع ۱۷
۱-۲) تعریف و تاریخچه کشف زئولیت ۱۸
۳-۲) طبقه بندی زئولیت ها ۲۰
مکانیسم هغای مختلف عمل زئولیت ۲۳
۱۴- موارد مصرف زئولیت در آبزیان: ۲۸
۱۵- مزایای مصرف زئولیت در پولتها: ۲۹
۶-۲ مدیریت پروش طیور: ۳۰
۱-۲) تهویه سالن و نقش و اهمیت آن در پرورش: ۳۱
۲-۶-۲) انتخاب بستر مناسب ۳۲
۱-۲-۶-۲) بستر مناسب و اهمیت آن ۳۲
۲-۲-۶-۲) خصوصیات بستر مناسب ۳۴
جدول شماره ۴  - مزایا و معایب انواع مواد رایج مورد استفاده بعنوان بستر ۳۵
۳-۲-۶-۲) کیفیت بستر و عملکرد گل ۳۶
۶-۳-۲) مدیریت بستر ۳۹
۵-۶-۲) نقش جیره روی کیفیت بستر ۴۲
۷-۲) مدیریت کود و محیط زیست ۴۴
۹-۲)مدیریت کود طیور ۴۶
فصل سوم : مواد و روشها ۵۳
جدول ۵- تجزیه کانی شناسی زئولیت(XRD ) 54
2-3) زمان، محل، و شرایط آزمایش ۵۶
۳-۳ آماده سازی جایگاه ۵۶
۱-۴-۳) تهیه جوجه ها و انتصاب آنها به واحدهای آزمایشی ۵۷
۲-۴-۳) کنترل روزانه ۵۷
جدول۶ – دمای سالن در دورة پرورش( ۷ هفته ) ۵۸
-رطوبت: ۵۸
- چگونگی تهویه: ۵۸
- روشنایی ۵۹
- مصرف آب و دان ۵۹
- وضع سلامتی گله ۶۰
۵-۳) گروههای آزمایشی ۶۰
- مرحله اول ۶۰
مرحله دوم: ۶۱
جوجه های یک روزه مورد استفاده در مرحله دوم طرح: ۶۲
۶-۳) طرح آماری ۶۳
۷-۳ مدل طرح آزمایشی ۶۳
۸-۳) واکسیناسیون ۶۳
جدول ۷ – برنامه واکسیناسیون اعمال شده در آزمایش ۶۴
۹-۳)  سایر عوامل مدیریتی ۶۴
۱۰-۳) تهیه و تنظیم جیره غذایی ۶۵
۱-۱۲-۳) اندازه گیری میزان گاز آمونیاک متصاعدشده از بستر ۶۶
۲-۱۲-۳ میزان رطوبت و ماده خشک بستر ۶۸
۳-۱۲-۳) اندازه گیری PH بستر ۶۸
۴-۱۲-۳) اندازه گیری مواد جامد غیرفرار ۶۸
۵-۱۲-۳) اندازه گیری مواد جامد فرار ۶۸
۶-۱۲-۳) اندازه گیری ازت آمونیاکی بستر ۶۹
۷-۱۲-۳) افزایش وزن بدن ۷۰
۸-۱۲-۳) مصرف خوراک ۷۲
۹-۱۲-۳) ضریب تبدیل غذایی ۷۳
۱۰-۱۲-۳) درصد تلفات ۷۳
۱۱-۱۲-۳) شاخص تولید ۷۴
۱۲-۱۲-۳) درصد یکنواختی ۷۴
فصل چهارم : عوامل موثر در بهره وری در مزارع پرورش طیور ۷۵
اول ـ ضایعات در مرحله تولید ۷۶
ضایعات غذا ۷۶
تلف شدن غیر مستقیم غذا( پرت دان) ۷۷
دوم ) ضایعات در مرحله بهره برداری : ۸۱
۱- ضایعات مربوط به شکستن تخم مرغ : ۸۱
۲- کم شدن بازده غذا در اثر حرارت : ۸۱
ضایعات در مراحل مختلف : ۸۳
۱- ضایعات باقیمانده کارخانجات جوجه کشی : ۸۴
۲- ضایعات بقایای کشتارگاههای طیور: ۸۴
فصل پنجم : مدیریت جوجه گوشتی:۲۴ ساعت اول زندگی ۸۶
مدیریت جوجه گوشتی:۲۴ ساعت اول زندگی ۸۷
مهمترین بخش زندگی جوجه ۸۸
بهبودهای ژنتیکی ۸۸
کیفیت هوا ۸۸
دمای برودینگ ۸۸
آب ۸۹
محیط ۹۰
تراکم تجهیزات ۹۰
کیفیت بستر ۹۰
خوراک و آب ۹۰
نتیجه ۹۱
فصل ششم : هضم نشاسته با سرعت کند در تغذیه جوجه های گوشتی ۹۲
هضم نشاسته با سرعت کند در تغذیه جوجه های گوشتی ۹۳
تنوع نشاسته در منابع حاوی نشاسته: ۹۳
سرعت هضم کند نشاسته بهتر است: ۹۴
انسولین و سوالات پروتئین: ۹۵
تغذیه سنین ابتدایی جوجه گوشتی ۹۶
اهمیت تغذیه اولیه ۹۶
تاثیر تغذیه اولیه بر سیستم ایمنی ۹۷
مصرف آّب حاوی شکر ۹۹
نتیجه گیری ۱۰۰
فصل هفتم : رشد اولیه جوجه های گوشتی و برنامه تغذیه ای مناسب رشد اولیه جوجه های گوشتی و برنامه تغذیه ای مناسب ۱۰۱
رشد اولیه جوجه های گوشتی و برنامه تغذیه ای مناسب ۱۰۲
فرآیندهای هضم جنینی: ۱۰۲
مطالعه بر روی رشد اولیه جوجه : ۱۰۳
شاخص های تعیین کننده کیفیت گوشت ۱۰۵
رنگ گوشت ۱۰۵
طعم گوشت ۱۰۶
بافت و تردی گوشت ۱۰۶
ظرفیت نگهداری آب در گوشت ۱۰۷
تنش های قبل از کشتار طیور ۱۰۸
تنش های گرمایی و سرمایی ۱۰۸
محرومیت غذایی ۱۰۸
تحریک الکتریکی ۱۰۹
نتیجه گیری ۱۱۲
فصل هشتم : رنگ گوشت طیور ۱۱۳
رنگ گوشت طیور ۱۱۴
۱ – فاکتورهای قبل از کشتار: ۱۱۴
استرس سرما و گرما: ۱۱۴
اثرات جیره غذایی : ۱۱۵
حمل و نقل و دستکاری: ۱۱۷
بیهوشی و شک طیور: ۱۱۷
فرآوری و ذخیره افزودنی ها و PH: 119
محیط و شرایط پخت : ۱۲۰
خلاصه و نتیجه: ۱۲۱
فصل هشتم : کیفیت مرغ گوشتی ۱۲۲
مکانیسم دفاعی در طیور ۱۲۶
فاکتورهای ایمنی: ۱۲۷
عفونتهای مختلط رایج ۱۲۸
ارتباط بین تغذیه وسیستم ایمنی طیور ۱۲۹
اثر پاسخ ایمنی بر روی تغذیه ۱۳۱
تنظیم تغذیه‌ای سیستم ایمنی ۱۳۲
اهیمت مواد مغذی ۱۳۳
تأثیر سطوح مختلف مواد مغذی بر تقویت سیستم ایمنی ۱۳۵
انرژی ۱۳۵
لیپیدها ۱۳۵
پروتئین و آمینواسیدها ۱۳۷
ویتامین‌ها ۱۳۸
ویتامین A 138
سایر نقش‌های ویتامین‌ A در سیستم ایمنی ۱۴۰
ویتامین E 141
سایر نقش های ویتامین E در سیستم ایمنی طیور ۱۴۳
ویتامین C 144
سایر نقش های ویتامین C در سیستم ایمنی ۱۴۴
ویتامین D 145
ویتامین‌های ب کمپلکس ۱۴۵
مواد معدنی ۱۴۶
سدیم و کلر ۱۴۶
روی Zinc 146
مس ۱۴۷
آهن ۱۴۸
سلنیوم ۱۴۹
منگنز ۱۴۹
کبالت ۱۵۰
افزودنی‌های بیولوژیکی ۱۵۰
پروبیوتیک‌ها ۱۵۱
منابع ۱۵۳
مرکز آمار ایران ، دفتر آمارهای کشاورزی ۱۵۴
منابع لاتین ۱۵۵
فصل اول : اهمیت گوشت مرغ در تغذیه انسان
۱-۱) اهمیت گوشت مرغ در تغذیه انسان
در حال حاضر با افزایش سریع جمعیت و احتیاج روزافزونی که به مواد غذایی بالاخص موادپروتئینی احساس می شود تأمین  نیازهای غذایی انسانها در درجه اول اهمیت درجوامع بشری قرار گرفته است. گزارشها نشان می دهند که در هر ساعت ۸۷۰۰ نفر به جمعیت جهان افزوده می شود که این مسئله با توجه به بهبود وضعیتت بهداشتی جوامع و ارائه روشهای نوین پیشگیری از بیماریها که منجر به کاهش مرگ ومیز و بالارفتن حد متوسط عمر گردیده می تواند روند روبه رشد سریعتر را دنبال نموده و در نهایت نیاز به مواد غذایی را بیش از پیش افزایش دهد.(۱۲)
 در سال های اخیر گوشت طیور بعنوان یک منبع پروتئین حیوانی بطور سریعی در تغذیه انسان مورداستفاده قرار گرفته و در بعضی از کشورها که از نظر شرایط طبیعی و مرتع با کمبود مواجه هستند گوشت طیور به سرعت جانشی گوشت دامهای دیگر شده است.( ۳)
 براساس تعریف سازمان بهداشت جهانی  فرد سالم شخصی است که از حد اعلای توانایی فکری، و نیروی کافی بهرهمنمد بوده و از تمام مظاهر زندگی لذت برد و کمترین درد و رنج را اساس نماید( پایان نامه قرمز رنگ).
دلایل فرایند برای گوشت طیور به قرار زیر است:
 ۱-۱-۱) ارزش غذایی گوشت مرغ: هدف اصلی استفاده از گوشت در جیره های غذایی تأمین پروتئین موردنیاز بدن است همانگونه که جدول ۱نشان میدهد درصد پروتئین گوشت مرغ از انواع گوشتهای دیگر بالاتر است(۲).
۲-۱-۱) راندمان لاشه: افت پس از کشتار در گاو و گوسفند در حدود ۵۰ دردصد است در حالیکه این رقم در طیور گوشتی بسته به وزن زنده و در گوشت آماه برای طبخ نیز افت استخوان طیور به مراتب کمتر از  گوشت حیوانات مزرعه ای دیگر می باد. بدین ترتیب از یک کیلو وزن زنده مرغ میزان بیشتری گوشت و در نتیجه پروتئین بیشتری در اختیار مصرف کننده قرار می گیرد.(۲)
۳-۱-۱) سلامت و بهداشتی بود گوشت: بیماریهای قابل انتقال از گوشت مرغ به انسانها محدود است. ازجمله بیماریهای قابل انتقال بیماری  های سالمنلوزیس است که اغلب گوشت مرغ در مرحله آماده سازی،  آن آلوده شده و ازاین رو چنانچه پس از سردبریدن طیور پرکنی، تهیه گوشت و ذخیره آن بطور بهداشتی صورت گیرد هیچگونه خطری از  نظر انتقال بیمار یهای مشترک به انسان وجود ندارد.(۲)
۴-۱-۱) قابلیت هضم و جذب: گوشت مرغ از نظر ترکیب پروتئین  و تناسب و  تعادل اسیدهای آمینه ضروری کمبودی نسبت به گوشتهای قرمز مانند گوشت گاو و گوسفند و خوک ندارد، با این تفاوت که میزان کلسترول آن کمتر بوده و نسوج آن سهل الهضم تر از سایر گوشتها می باشد. بعلاوه طعم و مزه گوشت مرغ نیز مناسب تر از سایر گوشت ها است از نظر اقتصادی و سهولت تهیه نیز نگهداری و پرورش طیور برای تولید گوشت بخصوص در شرایط خاص کشورها قابل توصیه می باشد.(۲)
۵-۱-۱-) سرعت رشد: از نظر سرعت رشد مشابه هیچ حیوان مزرهغه ای با طوب قابل مقایسه نباشد بعنوان مثال امروزه نژادهای مخصوصی از جوجه های گوشتی در بازارهای دنیا و ایران وجود دارند که در مدتی در حدود ۴۰ روز جوجه یک روزه با وزن حدود ۴۵-۴۰ گرم به نیمچچه گوشتی ۲۰۰۰ گرمی تبدل می گرددد بعبارت دیگر در یک مدت محدود جوجه یک روزه به ۵۰ برابر وزن اولیه خود می رسد بدین ترتیب با پرورش طیور می توان به سرعت گوشت مورد نیاز جامعه را تولید و ارائه نمود(۲).
 ۶-۱-۱- سهولت تغذیه :برای پرورش طیور مانند گوسفند و گاو احتیاج به مراتع وسیع طبیعی و یا کشت و تهیه علوفه سبز وموادی مانند آن نیست بلکه با استفاده از خوراک های غذای متراکم می توان به مقدار وسیع گوشت طیور تولید نمود. همچنین مواد غیرقابل استفاده از نظر تغذیه انسان که قاعدتاً نباید دور ریخته شوند بوسیله ماشین حیاتی بودن طیور تبدیل به ممتاز ترین ماده مغذیی مورد نیاز  انسان یعنی پروتئین با کیفیت ممتاز می  گردد. از طرف دیگر بخاطر اصلاح نژاد هایی که در مرغ صورت گرفته بازده غذایی در طیور بیش ا زحیوانات مزرعه ای دیگر بوده بطوریکه در نژادهای موجود با مصرف حدود ۲ تا ۳/۲ کیلوگرم غذای متعادل می توان یک کیلوگرم کوشت تولید نمود.(۲)
۷-۱-۱ صرفه جویی در جایگاه و زمین:
امروزه تولید جوجه ای گوشتی و تخم گذاری د رمحیطها بسته و متراکم و در قفس هایی که یک یا چند طبقه انجام میگیرد در روش زمین در هر مترمربع لانه بیش از ۲۰۰کیلوگرم گوشت مرغ درمدتی کوتاه می توان تیه نمود و این در مدتی نگهداری در  قفسهای چند طبقه به بیش از ۱۰۰ قطعه جوجه در مترمربع می رسد(۲).
 ۸-۱-۱) برگشت سریع سرمایه: در هیچ رشته کشاورزی و دامپروری گوشت سرمایه سریع تر از پرورش طیور گوشتی نیست زیرا درسرعت زمانی کمتر از ۵۰ روزز جوجه ها روانه بازار شده و سرمایه برگشت داده می شود.(۲)
۹- اشتغال زایی: با توجه به نکات ذکر شده تقاضا برای احداث واحد های پرورش طیور(در زمینه های مختلف) سیر صعودی داشته و عامل مهم اساسی در ایجاد فرصتهای شغلی مستقیم و غیرمستقیم محسوب می شود جداول زیر تعداد مرغدار یهای پرروش دهنده مرغ گوشتی و ظرفیت سالنهای آنها را درکشور و در استان تهران را نشان  میدهند……

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود پروژه اهمیت گوشت مرغ در تغذیه انسان ,
:: بازدید از این مطلب : 196
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 آبان 1392 | نظرات ()
نوشته شده توسط : محمد صالح

دانلود مقاله پروتئین ها و انواع ساختارهای آن

فهرست
مقدمه : ۳
خلاصه: ۵
اسیدهای آمینه، پپتیدها و پروتئین ها : ۹
ساختمان سه بعدی پروتئین ها : ۱۲
مروری کلی بر ساختمان پروتئین : ۱۳
پیوند پپتیدی محکم بوده و در یک صفحه قرار دارد : ۱۸
ساختمان دوم پروتئین : ۲۱
مارپیچ   یک ساختمان دوم معمول پروتئینی است : ۲۱
توالی اسیدهای آمینه بر روی مارپیچ    اثر دارد : ۲۵
پیچ های  در پروتئین ها معمول می باشند : ۳۰
ساختمان های سوم و چهارم پروتئین : ۳۳
پروتئین های فیبری برای عملکرد ساختمانی تطبیق داده شده اند : ۳۵
تنوع ساختمانی، انعکاس دهنده تنوع فعالیت در پروتئین‌های کروی است : ۴۴
میوگلوبین سر رشته اولیه را در مورد پیچیدگی ساختمان پروتئین کروی فراهم نمود : ۴۵
پروتئین های کروی ساختمان های سوم متنوعی دارند : ۵۰
بررسی بسیاری از پروتئین های کروی، الگوهای ساختمانی مشترکی را آشکار می نماید : ۵۴
موتیف های پروتئینی اساس طبقه بندی ساختمانی پروتئین هستند : ۵۹
ساختمان های چهارم پروتئین های متفاوت بوده و از دیمرهای ساده تا کمپلکس های بزرگ دیده می شوند : ۶۱
محدودیت های در اندازه پروتئین ها وجود دارد : ۶۶
دناتوریاسیون و تاشدن پروتئینی  : ۶۷
از بین رفتن ساختمان پروتئین سبب از بین رفتن عملکرد آن می گردد: ۶۸
توالی اسید آمینه ای ساختمان چهارم را تعیین می نماید: ۶۹
پلی پیتیدها سریعاً طی یک فرایند مرحله به مرحله تا می گردند : ۷۲
تا شدن بعضی از پروتئین ها صورت می پذیرد : ۷۵
خواص پروتئین ها : ۷۸
منابع: ۸۲
مقدمه :
پروتئین ها فراوان ترین ماکرو ملکول های بیولوژیک هستند که در تمامی سلول ها و تمامی قسمت های سلولی یافت می شوند. پروتئین ها همچنین دارای تنوع زیادی می باشند. هزاران نوع پروتئین مختلف با اندازه های متفاوت از پپتیدهای نسبتاً کوچک تا پلیمرهای بزرگ دارای وزن های مولکولی در حد میلیون ممکن است در یک سلول یافت شوند. به علاوه، پروتئین ها اعمال بسیار متنوع بیولوژیک را انجام داده و مهمترین محصولات نهایی مسیرهای اطلاعاتی می باشند.
پروتئین ها ابزار مولکولی هستند که از طریق آنها اطلاعات ژنتیکی بیان می گردند شروع بررسی ماکرو ملکول های بیولوژیک یا پروتئین ها، که نامشان از کلمه یونانی (protos) به معنی «اولین» یا «جلوترین» گرفته شده است، مناسب می باشد.
کلید ساختمان هزاران پروتئین مختلف، زیر واحدهای مونومری نسبتاً ساده آنها می باشد، تمامی پروتئین ها، شامل پروتئین های موجود در قدیمی ترین رده های باکتریایی تا پیچیده ترین اشکال حیات از ۲۰ اسید آمینه یکسان ساخته شده اند که با توالی های مشخص خطی به طریق کووالال به یکدیگر متصل می باشند. از آنجایی که هر کدام از این اسیدهای آمینه دارای زنجیر جانبی با خصوصیات شیمیایی متفاوت می باشند، این گروه ۲۰ ملکولی پیش ساز را می توان به عنوان الفبای زبانی دانست که ساختمان پروتئین با آن نوشته می شود.
چیزی که بیشتر قابل ملاحظه می باشد این است که سلول ها می توانند با اتصال همین ۲۰ اسید آمینه با ترکیبات و توالی های بسیار متنوع، پروتئین هایی را تولید نمایند که ویژگی ها و فعالیت های فوق العاده متنوعی دارند. موجودات مختلف می توانند با استفاده از این بلوک‌های ساختمانی محصولات بسیار متفاوتی نظیر آنزیم ها- هورمون ها- آنتی بادی ها- انتقال دهنده ها- عضله- پروتئین عدسی چشم- پر- تار عنکبوت- شاخ کرگدن- پروتئین‌های شیر، آنتی بیوتیک ها- سموم قارچی و تعداد زیادی از مواد دیگر با فعالیت های بیولوژیک متفاوت ایجاد نمایند.
از میان این محصولات پروتئینی، آنزیم ها تنوع بیشتری داشته و اختصاصی تر می باشند. در واقع تمامی واکنش های سلولی توسط آنزیم ها کاتالیزی گردند.
خلاصه:
هر پروتئینی دارای یک ساختمان بی همتای سه بعدی است که انعکاسی از فعالیت آن می‌باشد. ساختمان پروتئین توسط واکنش های متقابل ضعیف پایدار می گردد. واکنش های متقابل آبگریز بیشترین نقش را در پایداری شکل کردی اکثر پروتئین های محلول دارد، پیوندهای هیدروژنی و واکنش های متقابل یونی، در ساختمان اختصاصی به حد مطلوب می‌رسند که بیشترین پایداری ترمودینامیکی را دارد.
ماهیت پیوندهای کووالال در زنجیر پلی پپتیدی، فشارهایی را به ساختمان آن تحمیل می‌نماید. پیوند پپتیدی دارای خصوصیات یک پیوند دوگانه نسبی است که کل گروه پپتیدی را در یک کونفیگوراسیون صحنه ای سخت قرار می دهد. پیوندهای    می توان به تونیت با   نمایش داد. در صورتی که مقادیر زوایای    تمامی ریشه های اسید آمینه موجود در یک قطعه پپتیدی مشخص باشد. ساختمان دوم آن را می توان کاملاً تعیین نمود.
ساختمان سوم، ساختمان سه بعدی کامل در یک زنجیر پلی پپتیدی را می توان با بررسی ساختمان های معمول پایداری شناخت که نام های متغیری نظیرساختمان های فوق دوم موتیف ها یا خمیدگی ها به آنها داده می شود. موتیف ها از اشکال ساده تا انواع بسیار پیچیده متفاوت می باشد، به طور کلی هزاران ساختمان پروتئینی شناخته شده، همایش یافته و ایجاد تنها چند صد موتیف می نماید که بعضی از آنها بسیار معمول می باشد. نواحی از پلی پپتیدها که می توانند به طور مستقل تا گردند را دومن گویند. پروتئین های کوچک عموماً دارای یک دومن واحد می باشند. در حالیکه پروتئین های بزرگ ممکن است چندین دومن داشته باشند.
دوکلاس عمومی پروتئین ها شامل پروتئین های فیبری و کروی وجود دارد. پروتئین های فیبری که اساساً جهت اعمال ساختمانی می باشند. دارای عناصر ساده تکراری ساختمان دوم بوده و مدل هایی برای مطالعات اولیه پروتئین ها بوده اند. با استفاده از اطلاعات به دست آمده از پروتئین های فیبری- دو ساختمان دوم اصلی- شامل مارپیچ  و کنفورماسیون  قابل شناسایی است. هر دو این ساختمان ها به وسیله وجود حداکثر پیوندهای هیدروژنی ممکن بین پیوندهای پپتیدی موجود در یک اسکلت پلی پپتیدی مشخص می شوند. پایداری این ساختمان ها در داخل یک پروتئین، تحت تأثیر محتوی اسید آمینه های آنها و همچنین موقعیت نسبی ریشه های اسیدهای آمینه موجود در توالی آنها می باشد. نوع دیگری از ساختمان دوم که در پروتئین ها معمول می باشد پیچ    است.
در پروتئین های فیبری نظیر کراتین ها و کلاژن، یک نوع ساختمان دوم غالب می باشد. زنجیرهای پلی پپتیدی به صورت ابرفنرهایی به شکل طناب ایجاد دستجات بزرگتری را نموده که قدرت زیادی دارند. صفحات    فیبروئین ابریشم در کنار یکدیگر قرار گرفته تا ایجاد یک ساختمان قوی ولی قابل انعطاف نمایند.
پروتئین های کروی دارای ساختمانی های سوم پیچیده تری هستند که اغلب دارای چندین نوع ساختمان دوم در یک زنجیر پلی پپتیدی می باشند. اولین ساختمان پروتئین کروی که با استفاده از روش های انکسار اشعهx- تعیین گردد، میوگلوبین بود. این ساختمان تأیید نمود که ساختمان دوم (مارپیچ ) پیش بینی شده، در پروتئین ها وجود دارد؛ ریشه های اسیدآمینه آبگریز در داخل پروتئین قرار دارند، پروتئین های کروی متراکم هستند. به تحقیق بعدی بر روی ساختمان بسیاری از پروتئین های کروی،  این نتیجه گیری‌ها را حمایت نمود و همچنین نشان داد که تنوع زیادی می تواند در ساختمان سوم وجود داشته باشد.
ساختمان های پیچیده پروتئین‌های کروی را می توان با بررسی تحت ساختمان های آنها، شامل موتیف ها و دومن ها، تجزیه و تحلیل نمود. در پایگاه های اطلاعاتی ساختمان پروتئین، ساختمان ها معمولاً به چهار کلاس، شامل همه ، همه  تقسیم می‌شوند. پروتئین های اختصاصی موجود در هر کلاس بر اساس داشتن ارتباط در توالی، ساختمان و عملکرد، به صورت خانواده ها یا فوق خانواده هایی گروه بندی می شوند.
ساختمان چهارم اشاره به واکنش متقابل بین زیرواحدهای پروتئین های چند زیرواحدی مولتیمری یا همایش های پروتئینی بزرگتر می نمایند. بعضی از پروتئین‌های مولتیمری دارای واحدهای تکراری هستند که از یک زیرواحد یا یک گروه زیرواحدها، به نام پروتومر، تشکیل شده اند. پروتومرها معمولاً از طریق تقارن چرخشی و مارپیچی با یکدیگر ارتباط دارند. بهترین پروتئین مولتیمری مطالعه شده، هموگلوبین می باشد.
ساختمان سه بعدی پروتئین ها را می توان با استفاده از مواد یا شرایطی که واکنش های متقابل ضعیف را مختل می نمایند، طی فرآیندی به نام دناتوراسیون، از بین برد. دناتوراسیون سبب از بین رفتن فعالیت پروتئین شده که ارتباط بین ساختمان و فعالیت را نشان می دهد. بعضی از پروتئین های دناتوره شده (مثلاً ریبونوکلئاز) می توانند به طور خودبه خودی به پروتئین دارای فعالیت بیولوژیک رناتوره گردند که نشان دهنده نقش توالی اسیدهای آمینه در تعیین ساختمان سوم پروتئین می باشد.
تاشدن پروتئین ها در داخل سلول ها ممکن است طی مسیرهای مختلف صورت پذیرد، ابتدا نواحی از ساختمان دوم و سوم ممکن است ایجاد شده و به دنبال آن تا شدن به ساختمان‌های فوق دوم انجام شود. همایش های بزرگ ترکیبات واسط تاشده- سریعاً به یک کونفورماسیون طبیعی واحد تبدیل می شوند. در مورد بسیاری از پروتئین ها، تا شدن توسط چاپرون های Hsp70 و توسط چاپرونین تسهیل می گردد. تشکیل پیوند دی سولفیدی و ایزومریزاسیون سیس- ترانس پیوندهای پپتیدی پرولین، توسط آنزیم های اختصاصی کاتالیز می گردند.
اسیدهای آمینه، پپتیدها و پروتئین ها :
۲۰ اسید آمینه استانداردی که معمولاً در ساختمان پروتئین ها وجود دارند. حاوی یک گروه – کربوکسیل، یک گروه  - آمینو و یک گروهR متفاوت می باشند. اتم کربن   تمامی اسیدهای آمینه به استثنای گلیسین نامتقارن بوده و بنابراین حداقل به دو شکل ایزومرفضایی وجود دارند. تنها ایزومرهای فضاییL که با کونفیگوراسیون مطلق مولکول مرجعL- گلیسرآلدئید ارتباط دارند، در پروتئین ها یافت می شوند. اسیدهای امینه بر اساس قطبیت و بار (در۷PH ) گروههای R خود، طبقه بندی می شوند. کلاس غیرقطبی و آلیفاتیک شامل آلانین، گلیسین، ایزولوسین، لوسین ، متیونین، ترئونین و والین می باشد. فنیل آلانین، تریپتوفان و تیروزین دارای زنجیرهای جانبی آروماتیک بوده و نسبتاً آبگریز هستند. کلاس قطبی و بدون بار شامل آسپاراژین و سیستئین، گلوتامین، پرولین، سرین و ترئونین می باشد. اسیدهای آمینه دارای بار منفی (اسیدی) شامل آسپارتات، گلوتامات بوده و انواع دارای بار مثبت (بازی) شامل آرژینین، هیستیدین و لیزین هستند. اسیدهای آمینه غیراستاندارد نیز وجود دارند که ممکن است جزئی از پروتئین ها (حاصل تغییر ریشه های اسیدآمینه استاندارد بعد از سنتز پروتئین) بوده یا به صورت متابولیتهای آزاد عمل نمایند.
اسیدهای آمینه منوآمینومنوکربوکسیلیک (با گروه های R غیرقابل یونیزاسیون)، درPH پایین اسیدهای دی پروتیک ( NCH (R) COOH) هستند. با افزایشPH، یک پروتون از گروه کربوکسیل جدا شده و ایجاد یک مولکول دوقطبی یا زویتریون  NCH(R)COO- می گردد که از نظر الکتریکی خنثی می باشد. با افزایش بیشتر PH ، دومین پروتون نیز از دست رفته و تولید مولکول یونی H2NCH (R)COO- می گردد. اسیدهای امینه دارای گروه‌های R قابل یونیزاسیون، برحسب PKa,PH گروهR، ممکن است شکل یونی دیگری را نیز داشته باشند. بنابراین اسیدهای آمینه از نظر ویژگی های اسیدی- بازی متفاوت می‌باشند.
اسیدهای آمینه می توانند به طور کووالان از طریق پیوندهای پپتیدی به یکدیگر متصل شده  و ایجاد پپتیدهاو پروتئین ها را بنماید. به طور کلی، سلول ها دارای هزاران پروتئین مختلف هستند که هر کدام دارای عملکرد یا فعالیت بیولوژیک متفاوتی می باشند. پروتئین ها می‌توانند از نظر طول زنجیر پلی پپتیدی بسیار متنوع بوده و دارای ۱۰۰ تا چندین هزار ریشه اسید آمینه باشند. هر چند بعضی از پپتیدهای موجود در طبیعت تنها دارای چند اسید آمینه هستند. بعضی پروتئین ها از چندین زنجیره پلی پپتیدی به نام زیر واحد تشکیل شده اند که به یکدگر متصل می باشند. هیدرولیز پروتئین های ساده تنها منجر به تولید اسیدهای آمینه می‌گردد؛ پروتئین های کونژوگه دارای اجزاء دیگری، نظیر یک یون فلزی یا کروه پروستتیک آلی می باشند.
به طور کلی، چهار سطح شناخته شده ساختمان پروتینی وجود دارد. ساختمان اول اشاره به توالی اسیدهای آمینه ای و موقعیت پیوندهای دی سولفیدی می نماید. ساختمان دوم، ارتباط فضایی بین اسیدهای آمینه مجاور را در قطعات پلی پپتیدی نشان می دهد. ساختمان سوم، کونفورماسیون سه بعدی کل زنجیر پلی پپتیدی است. ساختمان چهارم، نیز ارتباط فضایی زنجیرهای متعدد پلی پپتیدی (زیرواحدی) یک پروتئین را مطرح می نماید.
پروتئین ها با در نظر گرفتن تفاوت های موجود در بین آنها، تخلیص می گردند. پروتئین ها را می توان به طور انتخابی با افزودن بعضی املاح راسب نمود. انواع متعددی از روش های کروماتوگرافی وجود دارد که بر اساس تفاوت در اندازه تمایلات اتصالی بار و سایر ویژگی‌ها عمل می کنند. الکتروفورز می تواند پروتئین ها را بر اساس جرم یا بار جدا نماید. تمامی روش های تخلیص نیاز به روش هایی برای اندازه‌گیری یا ارزیابی پروتئین مورد نظر در حضور سایر پروتئین ها دارند.
تفاوت در عملکرد پروتئینی حاصل تفاوت هایی در ترکیب و توالی اسید آمینه ای آنها می‌باشد، توالی اسید آمینه ای با قطعه قطعه نمودن پلی پپتیدها به پپتیدهای کوچکتر با استفاده از معرف های شناخته شده ای که پیوندهای پپتیدی اختصاصی را می شکنند، تعیین توالی اسید آمینه ای هر قطعه با روش تخریبی اتوماتیک ادمن و سپس مرتب نمودن قطعات با یافتن توالی های همپوشان بین قطعات حاصل از معرف های مختلف استنتاج می‌گردد. توالی یک پروتئین را همچنین می توان از توالی نوکلئوتیدی ژن مربوط به آن در DNA استنتاج نمود. مقایسه توالی اسیدآمینه ای یک پروتئین با هزاران توالی شناخته شده، اغلب اطلاعاتی در مورد ساختمان، عملکرد، موقعیت و تکامل آن پروتئین فراهم می آورد.
پروتئین ها و پپتیدهای کوتاه (با طول تا ۱۰۰ ریشه) را می توان به طریق شیمیایی سنتز نمود. این پپتید در حالی که به یک پایه جامد اتصال دارد، با افزودن یک اسیدآمینه در هر زمان ساخته می شود….

 



:: موضوعات مرتبط: پروژه , ,
:: برچسب‌ها: دانلود مقاله پروتئین ها و انواع ساختارهای آن ,
:: بازدید از این مطلب : 288
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 26 آبان 1392 | نظرات ()